Ga naar inhoud

Autoverzekering voor je Mazda

Het automerk Mazda staat bekend als betrouwbaar. Is je keuze voor een nieuwe auto gevallen op een Mazda? Sluit hiervoor dan een passende autoverzekering af. Heb je bijvoorbeeld een Mazda gekocht voor zakelijk gebruik? Kies dan voor een zakelijke autoverzekering. Op deze pagina lees je meer over welke autoverzekering het beste bij jouw Mazda past.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

Mazda en autoverzekering: wat vergoedt Univé?

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn Mazda?

Het afsluiten van een autoverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Met een autoverzekering bij Univé heb je onder andere recht op 24/7 hulp bij pech van onze alarmcentrale, vervangend vervoer bij schade en tot 80% no-claimkorting.

Naast je gewone autoverzekering heb je ook de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen. Vind je het bijvoorbeeld fijn om bij schade aan je Mazda zelf te kiezen waar je dit laat repareren? Kies dan voor de aanvullende dekking Eigen keuze schadebedrijfherstel.

Meer weten over een autoverzekering voor je Mazda?

Wil je meer weten over wat een autoverzekering inhoudt voor je Mazda? Hieronder vind je meer informatie over een autoverzekering bij Univé.

Heb je al een autoverzekering bij Univé? Dan kun je gebruikmaken van de tweede-autokortingsregeling. Met deze regeling krijg je dezelfde no-claim korting als bij je eerste auto.

Als je een autoverzekering bij Univé hebt afgesloten, kom je in aanmerking voor onze no-claimkorting. De hoogte hiervan wordt op basis van je schadevrije jaren bepaald. Dit zijn de jaren dat je verzekerd bent geweest bij je verzekeraar zonder schade te rijden.

Wil je je Mazda gaan gebruiken voor de zaak? Kies dan voor onze bedrijfswagenverzekering. Je maakt met deze verzekering onder andere automatisch gebruik van tot 10% op pakketkorting en tot 80% op je no-claimkorting.

Heb je een hybride of een elektrische Mazda gekocht? Kies dan voor onze elektrische autoverzekering. Met deze verzekering heb je dag en nacht recht op hulp bij pech, heb je tot 80% no-claimkorting en is je laadkabel automatisch meeverzekerd.

Nadat je een autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je van ons een groene kaart. Heb je bijvoorbeeld een aanrijding gehad? Dan kun je hiermee aantonen dat je een autoverzekering hebt en hoe je verzekerd bent. Het is handig om je groene kaart altijd in je auto te leggen. In sommige landen is het namelijk verplicht om deze altijd bij je te hebben. De digitale versie van je groene kaart vind je terug in Mijn Univé of in de Univé App.

Handig om te weten: de groene kaart is sinds 1 juli 2020 niet meer groen, maar wit.

Welke Mazda autoverzekering moet ik kiezen?

Je kiest je autoverzekering op basis van je eigen voorkeur, maar bijvoorbeeld ook op de leeftijd van je auto. Is je Mazda al wat ouder? Dan wordt er meestal een WA of een WA+ autoverzekering geadviseerd. Heb je een splinternieuwe Mazda gekocht? In dit geval wordt een All Risk autoverzekering geadviseerd. Hiermee ben je namelijk ook verzekerd tegen schade aan je eigen auto.

Kies voor je Mazda een autoverzekering van Univé

Veelgestelde vragen over de Univé autoverzekering

Documenten en voorwaarden bij je Mazda autoverzekering

Bekijk hier alle documenten en voorwaarden die belangrijk zijn voor jouw Mazda autoverzekering.

Service & Contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.