Ga naar inhoud

Autoverzekering voor jouw Mercedes Benz

Ben je onlangs overgestapt naar het merk Mercedes of heb je een nieuwe uitvoering aangeschaft, zoals bijvoorbeeld een C-Klasse, G-Klasse, S-Klasse of een CLS? Dan heb je hier een autoverzekering voor nodig. Een goede verzekering afsluiten doe je gemakkelijk online bij Univé. Door het invullen van het kenteken bereken je direct de premie. Je hebt de keuze uit WA, WA+ en All Risk. Ook kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen die passen bij jouw wensen en persoonlijke situatie.  

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

Mercedes en autoverzekering: wat vergoedt Univé?

Aanvullende verzekeringen voor jouw Mercedes

De opvallende modellen van Mercedes-Benz zijn vaak luxe ingericht, bieden veel comfort en staan bovendien bekend om hun veiligheid. Wel zo prettig als jouw Univé autoverzekering hier dan goed op aansluit. Daarom heeft Univé de keuze uit de volgende aanvullende dekkingen om te voldoen aan ieders wensen.  

Documenten en voorwaarden Mercedes autoverzekering

Hier vind je alle documenten en voorwaarden die van belang zijn bij de autoverzekering van jouw Mercedes. 

Meer weten over een autoverzekering voor jouw Mercedes?

Wil je meer te weten komen over het kiezen van de juiste autoverzekering voor jouw Mercedes? Lees dan hieronder verder over onder andere hoe het zit met schadevrije jaren, een tweede auto verzekeren en de groene kaart.  

Het kan prettig zijn om een tweede auto aan te schaffen naast je eigen auto. Mocht je bijvoorbeeld kiezen voor een Mercedes-Benz A-klasse als auto voor je partner, dan kun je, mits de eerste auto verzekerd is bij Univé, gebruikmaken van onze gunstige tweede-autokortingsregeling

Als je een autoverzekering voor jouw Mercedes wilt afsluiten, krijg jer no-claimkorting op basis van schadevrije jaren. Maar wat zijn schadevrije jaren precies en hoe bouw je deze op? Lees er meer over op onze pagina schadevrije jaren

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor je Mercedes. Heb je een autoverzekering van Univé? Dan krijg je een papieren versie toegestuurd. De digitale groene kaart vind je in Mijn Univé of de Univé App

Mercedes-Benz is één van de grootste leveranciers als het gaat om zakelijke auto’s. Je kunt je Mercedes voor zakelijk gebruik dan ook gemakkelijk verzekeren met onze bedrijfsautoverzekering. Bij het zakelijk leasen van een Mercedes zit de autoverzekering soms al bij het leasecontract inbegrepen.  

Ook voor elektrische modellen van Mercedes zoals de EQC of EQA biedt Univé passende verzekering. Wil je jouw elektrische auto verzekeren? Dat is geen probleem. De laadkabel is dan standaard meeverzekerd. Onze aanvullende pechhulp helpt ook als de accu van je auto leeg is. 

Wist je dat je jouw Mercedes goedkoop kunt verzekeren met collectieve korting? Check dan of jouw thuiszorgorganisatie, werkgever, vakbond (FNV) of ledenorganisatie afspraken heeft met Univé.  

Welke Mercedes autoverzekering moet ik kiezen?

Je kunt dus kiezen uit drie soorten autoverzekeringen voor jouw Mercedes-Benz: WA, WA+ (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco). Uiteindelijk is geen situatie hetzelfde en hangt de keuze voor je verzekering af van de desbetreffende Mercedes, je persoonlijke situatie en je wensen. Een Mercedes E-Klasse zal bijvoorbeeld anders verzekerd zijn dan een nieuwe elektrische Mercedes. 

Kies voor jouw Mercedes een autoverzekering van Univé

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de autoverzekering.

Service & contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.