Hulp bij schade aan uw auto

Bij schade aan uw auto door bijvoorbeeld een aanrijding, inbraak of diefstal is het goed om te weten wat u het beste kunt doen. En hoe u die schade bijvoorbeeld online kunt melden. Op die manier kan Univé u optimaal hulp bieden​​​. 

​Wat kunt u het beste doen?

Univé Alarmcentrale : hulp na een ongeval

Met een autoverzekering van Univé bent u in binnen- en buitenland verzekerd van gratis hulpverlening na een ongeval. Want de Univé Alarmcentrale staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Heeft u hulp nodig na een ongeval? Bel dan met de Univé Alarmcentrale: +31 592 34 81 12.

Univé Pechhulp : gratis hulp bij pech onderweg

Heeft u aanvullend Univé Pechhulp, dan wordt uw auto bij pech gratis weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage. Kan uw auto niet binnen 24 uur (in Nederland) of 48 uur (in het buitenland) gerepareerd worden? Dan regelt Univé een vervangende auto. Heeft u pech onderweg? Bel dan de Univé Pechhulp via onze Alarmcentrale: +31 592 348 112.

Univé SchadeService: uw schade snel hersteld

Heeft u schade, dan staan door het heel Nederland ruim 300 schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService klaar om u namens Univé weer op weg te helpen. Ook vindt u in de Univé App de door Univé geselecteerde schadehersteller bij u in de buurt. 

U bent daarmee verzekerd van:

  • snelle en vakkundige reparatie,
  • vier jaar garantie op de reparatie en
  • (afhankelijk van uw verzekering) een gratis vervangende auto of korting op vervangend vervoer tijdens de reparatie.

De schadehersteller die is aangesloten bij de Univé SchadeService herkent u aan onderstaand vignet.

 

Eigen keuze herstelbedrijf

Met schade kunt u terecht bij één van de autoschadeherstelbedrijven die Univé voor u heeft geselecteerd. Wilt u liever zelf kiezen waar u de schade laat herstellen? Kies dan voor 'eigen keuze schadeherstelbedrijf'.

Autoschade die niet is gedekt

Heeft u uw auto bij Univé WA of WA+ verzekerd? En heeft u schade die niet is gedekt? Dan kunt u toch reparatieoffertes aanvragen bij herstellers in ons netwerk.

Schade melden - Mijn Univé

Rondom het melden van schade zijn er veel mogelijkheden met Mijn Univé. Het is de plek waar u al uw documentatie vindt van de lopende verzekeringen. Onderstaand vindt u de mogelijkheden van Mijn Univé als het gaat om schades.

  • Bekijken van uw bestaande schademeldingen
  • Bekijken van uw polisgegevens
  • Berekenen van de gevolgen voor uw no-claim korting
  • Bekijken van al uw correspondentie 

Meld u direct aan voor Mijn Univé of log in

Schade stappenplan

Er zijn veel verschillende situaties waarin u zich kan bevinden bij het hebben van schade. Voor uw gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de verschillende scenario’s en soorten schade om u te adviseren wat u het beste kunt doen. U vindt hier het schade stappenplan.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de autoverzekering?