Ga naar inhoud

WA Plus autoverzekering

Bij WA+ ben je ook verzekerd voor brand, diefstal, storm en ruitschade.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

 • Beste keuze voor auto's van 6+ jaar
 • Door onze klanten beoordeeld met een 8,5
 • Dagelijks opzegbaar

Wat is een WA+ autoverzekering?

Met een WA Plus (Beperkt Casco) autoverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen en hun spullen, maar ook voor sommige schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld: brand, storm, diefstal, inbraak en ruitschade. WA+ wordt vaak afgesloten voor auto's tussen de 6 en 10 jaar oud.

Wat vergoedt de WA+ autoverzekering?

Meer weten over WA+? Bekijk de belangrijkste punten. Of lees de details in de voorwaarden en/of de verzekeringskaart

Extra zekerheid? Kies voor aanvullende verzekeringen

Je kunt de WA+ autoverzekering uitbreiden met aanvullende opties. Bijv. pechhulp of een inzittendenverzekering.  Bepaal zelf wat je wel of niet aanvullend wilt verzekeren.

Klanten geven onze autoverzekering gemiddeld een 8,5

Waarom klanten kiezen voor onze WA Plus autoverzekering

Voorwaarden en documenten

Dit moet je weten over de WA+ autoverzekering

Met WA Plus ben je verzekerd voor schade aan anderen en sommige schade aan je eigen auto.  De volgende schade wordt vergoed:

 • Schade aan anderen 
  Wij vergoeden de schade die jij met je auto veroorzaakt aan andere auto’s, personen en spullen tot een bedrag van € 6.450.000.
 • Vervangend vervoer na schade
  Kun je na een ongeval in Nederland niet meer thuiskomen? Dan zorgen wij voor vervangend vervoer. Ook regelen we dat je beschadigde auto en/of aanhanger naar een garage wordt gebracht. 
 • Diefstal of total loss
  We vergoeden het eerste jaar de nieuwwaarde of de aanschafwaarde tot een bedrag van € 85.000.
 • Schade door brand en natuur
  Denk aan: hagel, brand, bliksem, storm, overstroming en een aanrijding met een loslopend dier.
 • Ruitschade
  Wordt alleen vergoed als de reparatie van ruitschade of vervanging van een ruit wordt uitgevoerd door een Univé-schadeherstelbedrijf.   
 • Inbraak
  Schade door een inbraak of een poging tot diefstal is ook verzekerd met WA+. Let op! Je bent niet verzekerd voor de spullen die in je auto liggen. Hiervoor heb je een inboedelverzekering nodig. 

Let op! Schade aan je auto door eigen schuld, bijvoorbeeld na een aanrijding, is niet verzekerd. Wil je dit wel? Kies dan voor All Risk

In onze voorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is met WA Plus.

Voor WA Plus geldt een standaard eigen risico van € 150. Dit geldt voor elke schade aan je eigen auto. Dus ook bij het vervangen van een ruit.

Eigen risico verhogen of verlagen

Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico af te kopen in ruil voor een hogere autopremie. Of om je  eigen risico te verhogen naar € 250 of € 500 per schadegeval in ruil voor een lagere autopremie.

Let op! Kies je voor een hoger eigen risico? Dat betekent dat je bij elke schade aan je eigen auto  een hoger deel van de kosten zelf moet betalen.

Als je een WA Plus autoverzekering bij Univé afsluit, krijg je een jaar lang gratis de aanschaf- of nieuwwaarderegeling.

Aanschafwaarderegeling voor tweedehands auto's

Heb je net een tweedehands auto gekocht? Dan krijg je bij onze WA Plus verzekering een jaar lang gratis de aanschafwaarderegeling. Hiermee ontvang je bij total loss of diefstal het aankoopbedrag van je auto terug. Bij het afsluiten van je autoverzekering kun je deze regeling met twee jaar verlengen, in ruil voor extra premie.

Nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto's

Heb je net een nieuwe auto gekocht en wil je deze bij ons WA Plus verzekeren? Dan krijg je het eerste jaar gratis de nieuwwaarderegeling. Dit betekent dat bij total loss of diefstal de nieuwwaarde van je auto wordt vergoed. Als je je autoverzekering afsluit, kun je ervoor kiezen om de nieuwwaarderegeling naar drie jaar te verlengen, maar dat betekent wel dat je extra premie betaalt.

Krijg je schade met je eigen auto? Dan kun je terecht bij één van de 300 aangesloten Univé-schadeherstelbedrijven. Er is er altijd wel ééntje bij jou in de buurt.

Let op! We vergoeden alleen schade aan je eigen auto als je deze laat repareren bij één van onze schadeherstellers.

Zelf bepalen wie je auto repareert? Kies voor 'eigen keuze schadeherstelbedrijf'
Wil je zelf beslissen waar je je autoschade laat herstellen? Kies dan bij het afsluiten van de autoverzekering voor de aanvullende verzekering ‘eigen keuze schadeherstelbedrijf’. Dan betaal je iets meer autopremie, maar mag je je auto bij elke schadehersteller in Nederland laten repareren.

Heb je schade aan je auto die door iemand anders is veroorzaakt? Dan kun je met Directe Schadeafhandeling dit rechtstreeks bij Univé melden. Deze regeling is gratis en niet verplicht. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de schade bij de verzekeraar van de tegenpartij te claimen.

Veelgestelde vragen over de WA+ autoverzekering van Univé

Service & contact

Twijfel je over WA Plus?

Weet je niet zeker of WA+ de juiste keuze is? Of wil je toch liever een goedkopere autoverzekering?  Bekijk en vergelijk nog eens de verschillende opties. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Wil je over 10 minuten met een goed gevoel de weg op?

Sluit nu af of bereken je premie

Sluit je nu een WA Plus autoverzekering bij ons af? Dan heb je nog 14 dagen bedenktijd.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Neeltsje de Boer, contentspecialist verzekeringen.