Ga naar inhoud

Autoverzekering voor jouw Kia

Steeds vaker kiezen mensen voor een Kia bij de aanschaf van een nieuwe auto. Het merk scoort volgens de consumentenbond namelijk erg goed op betrouwbaarheid. Mocht je nou onlangs een Kia hebben gekocht, zoals bijvoorbeeld een Sportage, Picanto, Rio, Ceed of Niro, dan regel je bij Univé gemakkelijk online een autoverzekering. Vul het kenteken in en bereken direct de bijbehorende premie. Kies uit WA, WA+ en All Risk en kies eventueel voor aanvullende verzekeringen die aansluiten bij jouw nieuwe Kia. 

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

  • Tot 80% no-claimkorting
  • 24/7 hulp van onze alarmcentrale
  • Dagelijks opzegbaar

Kia en autoverzekering: wat vergoedt Univé?

Aanvullende verzekeringen voor jouw Kia

Het Zuid-Koreaanse merk Kia staat onder meer bekend vanwege de prima prijs-kwaliteitverhouding en bovendien is de lange garantietermijn van zeven jaar. Dit is een vaak genoemd voordeel van het merk. Met alle diverse modellen van Kia komen tevens verschillende eigenschappen en accessoires naar voren. Dan is het fijn dat jouw autoverzekering daarop aansluit. Je kunt daarom je Kia autoverzekering nog verder uitbreiden met de volgende aanvullende dekkingen. 

Documenten en voorwaarden Kia autoverzekering

Hier vind je alle documenten en voorwaarden die van belang zijn bij de autoverzekering van jouw Kia. 

Meer weten over een autoverzekering voor jouw Kia?

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste autoverzekering voor jouw Kia? Lees dan hieronder verder over hoe het zit met schadevrije jaren, een tweede auto verzekeren en de groene kaart.  

Het kan zijn dat je al een auto verzekerd hebt bij Univé, maar onlangs nog een tweede auto, zoals een Kia Picanto, hebt aangeschaft voor bijvoorbeeld je partner. Bij Univé kun je dan gebruik maken van de gunstige tweede-autokortingsregeling

Wil je een autoverzekering voor jouw Kia afsluiten? Dan krijg je no-claimkorting op basis van je schadevrije jaren. Maar wat zijn schadevrije jaren precies en hoe bouw je deze op? Lees het op onze pagina over schadevrije jaren

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor je Kia. Heb je een autoverzekering van Univé? Dan krijg je een papieren versie toegestuurd. De digitale groene kaart vind je in Mijn Univé of de Univé App

Kia heeft tegenwoordig veel mooie modellen die zeer geschikt zijn als zakelijke auto’s. Denk bijvoorbeeld aan de Kia Carnival. Gebruik je een Kia voor zakelijk gebruik? Kies dan voor onze bedrijfsautoverzekering. Lease je jouw Kia zakelijk? Dan zit de autoverzekering soms al bij het leasecontract inbegrepen.  

Kia heeft een ruim aanbod aan elektrische en hybride auto’s. Heb je bijvoorbeeld een Kia E6 gekocht, en wilt je jouw elektrische auto verzekeren? Dat kan. De laadkabel is dan standaard meeverzekerd. Onze aanvullende pechhulp helpt ook als de accu van je auto leeg is. 

Wist je dat je jouw Kia goedkoop kunt verzekeren met collectieve korting? Check dan of jouw thuiszorgorganisatie, werkgever, vakbond (FNV) of ledenorganisatie afspraken heeft met Univé.  

Welke Kia autoverzekering moet ik kiezen?

Bij Univé heb je de keuze uit drie soorten autoverzekeringen voor jouw Kia: WA, WA+ (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco). Het is goed om voor jezelf in kaart te brengen welke Kia je hebt, wat je wensen zijn en hoe je persoonlijke situatie eruit ziet. Een verzekering voor een Kia Rio die al wat ouder is, zal bijvoorbeeld anders verzekerd moeten worden dan een nieuwe elektrische Kia.  

Kies voor jouw Kia een autoverzekering van Univé

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de autoverzekering.

Service & contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.