Ga naar inhoud

WA-autoverzekering afsluiten

De goedkoopste autoverzekering van Univé.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

  • Beste keuze voor auto's van 9+ jaar
  • Geen eigen risico bij schade
  • Dagelijks opzegbaar

Wat dekt de WA-autoverzekering?

Het is wettelijk verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Met de WA-autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan andere personen of spullen. Schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed.

Extra zekerheid bij uw WA-autoverzekering

Breid uw WA-autoverzekering uit met onze aanvullende dekkingen. Kies zelf wat u wel of niet aanvullend wilt verzekeren.

Klanten geven onze autoverzekering gemiddeld een 8,5

Waarom u een goede keuze maakt met onze WA-autoverzekering

Voorwaarden en documenten

Weet u zeker of WA de juiste keuze voor u is?

Met de WA-autoverzekering bent u alleen verzekerd voor schade aan anderen. Wordt uw eigen auto gestolen of rijdt u zelf tegen een paal aan? Dan wordt dit niet vergoed. Wilt u toch uitgebreider verzekerd zijn? Bekijk en vergelijk nog eens de verschillende dekkingen. Zo weet u zeker dat u de juiste beslissing maakt.

Dit moet u weten over de WA-autoverzekering

Waarom is het eigenlijk verplicht om minimaal een WA-autoverzekering te hebben? En hoe zit het met schade aan uw eigen auto en spullen?

Heeft u schade aan uw auto door andermans toedoen? Voor het verhalen van de schade kunt u zelf naar de verzekeraar van de tegenpartij stappen. Of u kunt dit door Univé laten doen. Directe Schadeafhandeling is gratis.

Iedere autobezitter is wettelijk verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. Hierdoor zijn andere weggebruikers verzekerd van een vergoeding bij schade aan henzelf, hun spullen of auto door uw toedoen.

Rijdt u met uw eigen auto schade aan anderen/andermans spullen? Met de wettelijk verplichte WA-autoverzekering bent u verzekerd tegen deze kosten. Bij Univé bent u bij letsel gedekt tot € 6.100.000 en schade aan spullen tot € 2.500.000.

Heeft u een aanrijding veroorzaakt? En hebben u en de tegenpartij allebei schade? Met de WA-autoverzekering wordt alleen schade die u aan de ander heeft veroorzaakt vergoed. Wilt u ook schade aan uw eigen auto ook goed verzekerd hebben? Kies dan voor een uitgebreidere dekking, zoals WA+ of All Risk.

Veelgestelde vragen over de WA-autoverzekering van Univé

Service & contact

Wilt u over 10 minuten goed verzekerd de weg op?

Sluit nu af of bereken uw premie

Sluit u een WA-autoverzekering bij ons af? Deze is dagelijks opzegbaar.