Ga naar inhoud

Auto verzekeren zonder kenteken: kan dat?

U kunt bij Univé uw autoverzekering berekenen zonder kenteken. Daarvoor vult u in de module de informatie in die u al wél heeft. Met de brandstofsoort, de bouwmaand en het bouwjaar, het merk, het model en de uitvoering heeft u voldoende ingevuld om een indicatie te krijgen van de maandelijkse premie.

Bereken uw autoverzekering zonder kenteken (Klik op ‘Berekenen zonder kenteken')

Is een auto zonder kenteken te verzekeren?

Nee, dat kan pas als de auto op kenteken is gezet. Univé heeft ter identificatie voor het afsluiten van de autoverzekering het kenteken en de meldcode nodig. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. Deze code vindt u op uw kentekencard of op deel 1B van uw kentekenbewijs.

Maar wat nu als u het kenteken kwijt bent van een al verzekerde auto? Lees hier wat u dan moet doen. Het kan ook zijn dat u uw auto geïmporteerd heeft en dat de auto nog geen Nederlands kenteken heeft. Bekijk hier dan hoe u uw import-auto kan verzekeren

Kenteken binnen? Regel de verzekering online

Zodra u het kenteken heeft ontvangen van de RDW, kunt u bij Univé online een autoverzekering kiezen voor uw auto. Dat gaat van een WA-dekking die alleen de schade verzekerd die aan anderen ontstaat tot aan All Risk, waarbij ook de schade aan uw auto wordt vergoed. Daarnaast heeft u keuze uit aanvullende verzekeringen zoals de inzittendenverzekering of rechtsbijstand. Om u te helpen bij uw keuze kunt u de gratis AutoCheck doen.