Ga naar inhoud

Vind de beste zakelijke autoverzekering

Uw zakelijke auto goed verzekerd, ook tijdens privéritten

Goed verzekerd op weg met uw zakelijke personenauto

  • Dag en nacht hulp bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Basisdekking kiezen voor uw zakelijke autoverzekering

In Nederland is het verplicht om uw zakelijke auto minimaal WA te verzekeren. Wilt u een uitgebreidere dekking? Kies dan voor WA+ of All Risk. Gebruikt u uw auto alleen voor woon-werkverkeer? Dan kunt u een particuliere autoverzekering afsluiten.  

Extra opties voor uw zakelijke autoverzekering

Hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice

Heeft u vragen over de zakelijke autoverzekering? Of hulp nodig bij het afsluiten? Bel met onze klantenservice. Zij staan vijf dagen in de week voor u klaar.

Waarom uw zakelijke auto verzekeren bij Univé?

Goed om te weten over de zakelijke autoverzekering

Een zakelijke autoverzekering lijkt veel op een particuliere autoverzekering. Zo heeft u ook keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ en All Risk. Maar er zijn ook verschillen. Zo worden er zakelijk vaak meer kilometers gereden en zijn er mogelijk meerdere bestuurders. Hierdoor is de kans op schade groter. Een zakelijke autoverzekering is daarom vaak duurder. 

Bij een zakelijke autoverzekering kunt u de auto exclusief btw verzekeren. Dit kunt u aangeven bij het afsluiten. Omdat een eventuele schade ook exclusief btw wordt uitbetaald, profiteert u van een lagere premie.  

Let op: om in aanmerking te komen voor btw-aftrek moet de zakelijke auto gekocht zijn op naam van uw bedrijf.  

Het is geen probleem als u uw zakelijke auto ook voor privéritten gebruikt. Rijdt u alleen zakelijk voor woon-werkverkeer? Dan heeft u geen zakelijke autoverzekering nodig, maar kunt u een particuliere autoverzekering afsluiten. 

Als u meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé afsluit in een pakket, dan heeft u recht op pakketkorting. Hoe meer schadeverzekeringen u heeft bij Univé, hoe hoger de korting. Deze kan oplopen tot maximaal 10% en wordt automatisch verrekend met de premie. 

Bent u een bedrijf begonnen en wilt u weten welke verzekeringen u nodig heeft? Doe dan de OndernemersCheck. U hoeft alleen een paar vragen te beantwoorden over uw bedrijf en uw wensen. Aan de hand van deze informatie zetten wij vervolgens de verzekeringen op een rij die het beste bij u en uw bedrijf passen.

Als u schade heeft aan uw eigen zakelijke auto en deze WA+ of All Risk is verzekerd, dan kunt u gebruik maken van de Univé SchadeService. Dit houdt in dat wij de ruit- of autoschade vergoeden wanneer u dit laat vaststellen en/of repareren door een bij Univé aangesloten schadeherstelbedrijf. Kiest u niet voor een van deze bedrijven? Dan wordt de schade niet vergoed. Door heel Nederland zijn ruim 300 schadeherstelbedrijven aangesloten bij Univé. Zo heeft u altijd een optie bij u in de buurt. De aangesloten bedrijven kunt u vinden op SchadeService en in de Univé-App.

Liever uw eigen herstelbedrijf kiezen? Dat kan. U betaalt hiervoor alleen wel een hogere premie.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Deze schadeverzekering hebben we uitgebreid met standaard Cyberhulp. Cybercriminaliteit is namelijk een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Univé bied je daarom 24/7 cyberhulp. Lees hoe we je nog meer helpen om je cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen over de zakelijke autoverzekering

Voorwaarden en documenten

Service & contact

U weet nu dat u met Univé de juiste keuze maakt

Uw zakelijke auto verzekeren in 6 stappen

Wilt u online uw zakelijke autoverzekering afsluiten? Check de stappen hieronder en u kunt binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op. 

Blogs over de zakelijke autoverzekering