Ga naar inhoud

Wat dekt een WA en WA+ verzekering?

Met een WA-verzekering bent u alleen verzekerd tegen de schade die u toebrengt aan derden. Bij WA+ verzekering bent u ook verzekerd voor schade door diefstal, brand, ruitschade en loslopende dieren.

Wat is een WA-verzekering?

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht als u een auto op uw naam heeft staan. Hiermee wordt de schade door uw schuld aan andere/andermans spullen vergoed. Vaak wordt deze verzekering geadviseerd voor auto’s van negen jaar en ouder.

Wat is een WA+-verzekering?

De WA+ is net iets uitgebreider dan de WA-uitkering. Hierbij wordt naast de schade aan anderen/andermans spullen, ook diefstal, brand en ruitschade vergoedt. Daarnaast vergoedt het schade na aanrijding met loslopende dieren en is het inclusief één jaar nieuwwaarderegeling. Het verschil ten opzichte van de All Risk autoverzekering is dat de schade aan uw eigen auto niet wordt vergoed. De WA+ wordt vaak geadviseerd bij auto’s tussen de zes en negen jaar oud.

Welke dekking past bij uw situatie?

Benieuwd welke dekking wij adviseren voor uw situatie? Doe dan de online autocheck. Binnen enkele minuten weet u welke dekking het beste past. Heeft u liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met de klantenservice of kom langs in een Univé-winkel.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?