Ga naar inhoud

Rechtsbijstand autoverzekering: is dit nodig?

Bij het afsluiten van de autoverzekering kunt u aanvullend kiezen voor ‘Rechtshulp Verkeer’. Waarvoor is deze aanvullende verzekering? En is die nodig?

Waarom bij de autoverzekering rechtsbijstand afsluiten?

Raakt u met uw auto betrokken bij een juridisch conflict? Met de aanvullende verzekering ‘Rechtshulp Verkeer’ kunt rekenen op deskundige juridische bijstand. En daarnaast een vergoeding van eventuele expertise- en gerechtskosten.

Dat geldt ook als iemand anders de bestuurder was in uw auto. En ook voor uw passagiers als zij schade hebben door een aanrijding.

We noemen enkele voorbeelden:

  • U raakt met uw auto betrokken bij een aanrijding en u wilt de materiële schade of letselschade verhalen op de tegenpartij.
  • U wordt na een aanrijding aansprakelijk gesteld door een tegenpartij maar bent het hier niet mee eens.
  • U wilt weten hoe groot de opgelopen schade is, vastgesteld door een deskundige.
  • U heeft een conflict met uw garage over een reparatie of (ver)koop.

Hiervoor maakt het niet uit of u een WA, WA plus of All Risk verzekering afsluit.

En wilt u een juridisch advies? Bellen mag altijd. Dan bespreken we samen wat de beste oplossing is voor een (dreigend) conflict met betrekking tot uw auto.

Wat kost Rechtsbijstand bij de autoverzekering?

Bij het berekenen van uw autopremie ziet u direct wat de aanvullende verzekering ‘Rechtshulp Verkeer’ kost. En u kunt er voor kiezen deze direct bij de autoverzekering af te sluiten.

Heeft u uw auto al verzekerd bij Univé en wilt u ‘Rechtshulp Verkeer’ bijsluiten? Dan kunt u dit eenvoudig regelen in Mijn Univé of in de Univé App.

Wat is het verschil met Direct Schade Afhandeling?

Heeft u een WA- of WA plus verzekering en uw auto heeft schade door iemand anders toedoen? Dan kunt u in bepaalde gevallen de schade door Univé laten verhalen op de tegenpartij. En hoeft u de tegenpartij niet aansprakelijk te stellen. Deze Directe Schade Afhandeling geldt voor alle Univé verzekerden.

Met de aanvullende verzekering ‘Rechtshulp Verkeer’ krijgt u juridische bijstand bij conflicten met betrekking tot uw auto. Bijvoorbeeld het verhalen van (letsel)schade of een conflict over koop, verkoop of reparatie. Ook eventuele bijkomende kosten bij een juridische procedure zijn verzekerd tot maximaal € 50.000.

Uw autoverzekering aanvullen

Behalve de keuze voor 'Rechtshulp Verkeer' zijn er meer aanvullende verzekeringen voor uw auto mogelijk, bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of pechhulp.