Inzittendenverzekering

Een autoverzekering kunt u uitbreiden met een inzittendenverzekering. Zelfs als u de meest volledige dekking voor uw autoverzekering heeft, is het verstandig een inzittendenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering heeft u een uitgebreide dekking voor uzelf en uw passagiers, zoals uw kinderen en hun voetbalvriendjes. Alleen met een inzittendenverzekering bent u als bestuurder ook verzekerd tegen geleden schade. U kunt uzelf namelijk niet aansprakelijk stellen. Alle werkelijk geleden schade is verzekerd tot een bedrag van maar liefst 1 miljoen euro. Ook als de tegenpartij de schade heeft veroorzaakt, betaalt Univé direct de kosten. U hoeft geen jarenlange procedures te voeren, want wij regelen alles voor u.

Vergoeding van de inzittendenverzekering

  • Gewond raken en overlijden
    De inzittendenverzekering van Univé keert een bedrag uit als u of uw passagiers na een ongeval gewond raken. Of in het ergste geval zelfs te komen overlijden. Wij betalen tot € 1.000.000,- per ongeluk. 
  • Schade aan spullen
    Met onze inzittendenverzekering is naast letselschade ook schade aan bagage of spullen verzekerd. Wij betalen de reparatiekosten. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de vervangingswaarde, dan betalen wij de vervangingswaarde.
  • Gemaakte kosten
    De kosten die u maakt om de schade vast te stellen is verzekerd tot maximaal € 25.000,-. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een advocaat.

Dekking van de inzittendenverzekering

Met de inzittendenverzekering bent u verzekerd als u of een andere inzittende door een ongeluk met de verzekerde auto gewond raakt, overlijdt of schade aan uw spullen krijgt. Dit geldt als ze in of op de auto liggen.
U bent verzekerd als het ongeluk gebeurt terwijl u of een andere inzittende in de auto zit, in of uit de auto stapt, met pech langs de weg staat of aan het tanken bent. Wij betalen ook als u of een andere inzittende onderweg bent met de auto, stopt om andere mensen in het verkeer te helpen, en tijdens het helpen aangereden wordt.

Heeft u al een autoverzekering?

Met de inzittendenverzekering van Univé heeft u een uitgebreide dekking voor uzelf en uw passagiers. De inzittendenverzekering sluit u af als aanvullende dekking bij de WA-, WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco) dekking van de Univé-autoverzekering. Heeft u al een Univé-autoverzekering? Ga dan naar online omgeving Mijn Univé en wijzig uw autoverzekering door inzittendenverzekering aan te vinken.

Bereken uw autopremie   

Sluit de inzittendenverzekering af via Mijn Univé

Vragen over de inzittendenverzekering

Bekijk alle veelgestelde vragen over de autoverzekering