Ga naar inhoud

Inzittendenverzekering

Met de inzittendenverzekering beschermt u uw passagiers en uzelf beter bij een ongeval. Aanvullend af te sluiten bij uw autoverzekering.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

 • Snelle afhandeling bij schade
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Vervangend vervoer bij schade

Wat vergoedt de inzittendenverzekering?

De aanvullende dekking vergoedt schade aan de bestuurder en alle inzittenden na een ongeval. Geldig in alle landen die op de groene kaart staan.

Meer lezen over de dekking? Alle informatie vindt u op onze verzekeringskaart en in de voorwaarden.

Klanten geven onze autoverzekering gemiddeld een 8,5

De voordelen van een inzittendenverzekering bij Univé

Goed om te weten over de inzittendenverzekering van Univé

Lees meer over de verschillende soorten schades, hoe het zit met huisdieren en de maandelijkse premie.

Bij de inzittendenverzekering zijn er twee verschillende soorten schades: persoonlijke schade en materiële schade.

Bij persoonlijke schade kunt u denken aan letselschade, blijvende invaliditeit of overlijden. Kunt u of één van uw passagiers door een ongeluk (tijdelijk) niet meer werken? Dan vergoeden wij de kosten voor bijvoorbeeld het wegvallen van uw inkomen en huishoudelijke hulp. Als u of uw passagiers gewond raken, dan betalen wij smartengeld. Bij blijvende invaliditeit zorgen wij voor een uitkering. Let op: per gebeurtenis keren wij tot maximaal € 1.000.000 uit.

Het kan ook zijn dat u of één van uw passagiers door een ongeval schade krijgt aan spullen. Zoals: uw bagage, kleding of andere waardevolle spullen. Dit noemen we materiële schade. Wij betalen dan de reparatiekosten. Schade aan accessoires van uw auto en spullen van uw werkgever of uw eigen bedrijf vergoeden wij niet. Let op: zijn de reparatiekosten hoger dan de vervangingswaarde? Dan betalen wij de vervangingswaarde.

Neemt u uw hond of kat wel eens mee in de auto? Bijvoorbeeld naar de dierenarts, mee op vakantie of naar het bos? Dan is het fijn als uw huisdier ook verzekerd is bij een ongval. Bij de inzittendenverzekering van Univé zijn huisdieren ook meeverzekerd. Raakt uw beestje dus gewond door een ongeval met de auto? Dan worden de kosten hiervan vergoed.

Het is niet verplicht om een inzittendenverzekering af te sluiten. Maar dit kan wel handig zijn. Veroorzaakt u namelijk een ongeluk? En heeft iedereen, inclusief uzelf, hier schade of letsel door opgelopen? Dan worden de kosten hiervan vergoed. Denk aan: medische kosten, het wegvallen van een inkomen of reparatiekosten.

Heeft u geen inzittendenverzekering? Dan worden de kosten van u als bestuurder niet vergoed. Uw passagiers kunnen u namelijk aansprakelijk stellen voor de schade. Uw autoverzekering vergoedt vervolgens deze kosten. U kunt uzelf alleen niet aansprakelijk stellen. Uw kosten worden daarom niet vergoed. En deze kunnen behoorlijk oplopen, zeker als u ernstig letsel krijgt of blijvend invalide raakt. De inzittendenverzekering is dus extra belangrijk voor de bestuurder. 

Een inzittendenverzekering is niet alleen nodig om uzelf als bestuurder te beschermen. In de volgende situaties is het ook waardevol:

 1. Huisdieren mee in de auto
  Bij Univé is uw huisdier ook verzekerd. Overkomt uw beestje iets bij een ongeval, dan worden de kosten hiervan vergoed.
 2. Uw kinderen en hun vriendjes
  U moet er niet aan denken, maar toch kan het gebeuren: een ongeluk met de auto terwijl u meerdere kinderen op de achterbank heeft zitten. In zo’n geval is het fijn als iedereen in de auto goed verzekerd is.
 3. Carpoolen of iemand wegbrengen
  Samen met een collega in uw auto naar het werk rijden? Of even een familielid wegbrengen? Laat uw passagiers met een gerust gevoel in uw auto stappen. Met een inzittendenverzekering zijn zij goed gedekt als u een ongeluk veroorzaakt tijdens één van deze ritten.

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen: schadeverzekering inzittenden (SVI) en ongevallen inzittendenverzekering (OIV). Beide verzekeringen lijken veel op elkaar, maar toch zijn er verschillen. Dit zijn de belangrijkste:

 • De ongevallen inzittendenverzekering biedt alleen dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit. De schadeverzekering inzittenden dekt ook schade aan spullen en ander letsel, zoals een whiplash of psychische klachten.

 • De ongevallen inzittendenverzekering keert bij een ongeval één bedrag uit. Hiervoor is een maximum vastgesteld. Zijn de kosten van de schade hoger dan dat bedrag? Dan wordt dat niet vergoed. Bij de schadeverzekering inzittenden krijgt u de daadwerkelijke schade vergoed (tot max. € 1.000.0000).

Bij Univé kunt u alleen een schadeverzekering inzittenden afsluiten bij uw autoverzekering. De ongevallen inzittendenverzekering bieden we namelijk niet meer aan. Met een schadeverzekering inzittenden heeft u altijd volledige dekking bij een ongeval. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over hoge kosten door schade, letsel of overlijden.

Bij Univé sluit u voordelig een inzittendenverzekering af. Dit kan al vanaf € 4,56 per maand. Benieuwd hoeveel u betaalt? Bereken uw premie.

Veelgestelde vragen over de inzittendenverzekering

Andere aanvullende verzekeringen voor uw auto

Bij Univé hebben we een ruime keuze uit aanvullende dekkingen. Bekijk hieronder de meest gekozen opties.

Kies voor de inzittendenverzekering van Univé