Inzittendenverzekering

Op een auto-ongeluk zit niemand te wachten. Met de inzittendenverzekering, die u aanvullend kunt afsluiten bij de Univé autoverzekering, heeft u in dat geval een uitgebreide dekking voor uzelf en uw passagiers. Zoals uw kinderen en bijvoorbeeld hun voetbalvriendjes.  

Waarom is het nodig om een inzittendenverzekering af te sluiten?

Veroorzaakt u een ongeluk? Alleen met een inzittendenverzekering bent u als bestuurder ook verzekerd tegen geleden schade. U kunt uzelf namelijk niet aansprakelijk stellen. Alle werkelijk geleden schade is verzekerd tot een bedrag van maar liefst 1 miljoen euro. Ook als de tegenpartij de schade heeft veroorzaakt, betaalt Univé direct de kosten. U hoeft geen jarenlange procedures te voeren, want wij regelen alles voor u.

Bereken nu uw premie

Dekking inzittendenverzekering 

Met de inzittendenverzekering bent u verzekerd als u of een andere inzittende:

 • door een ongeluk met de verzekerde auto gewond raakt, 
 • overlijdt of 
 • schade aan uw spullen krijgt. Dit geldt als uw spullen in of op de auto liggen.

Wij betalen ook als u of een andere inzittende onderweg bent met de auto, stopt om andere mensen in het verkeer te helpen, en tijdens het helpen aangereden wordt.

Wat vergoedt de inzittendenverzekering?

 • Letselschade
  We vergoeden medische kosten. Raakt een inzittende invalide? Dan vergoeden we bijvoorbeeld de schade van het niet meer kunnen werken. Of kosten voor huishoudelijke hulp. Wij betalen tot € 1.000.000,- per ongeluk. 
 • Overlijden
  Wij vergoeden de werkelijke kosten bij overlijden. Zoals de uitvaartkosten. 
 • Schade aan spullen
  Met onze inzittendenverzekering is naast letselschade ook schade aan bagage, kleding of spullen verzekerd. Wij betalen de reparatiekosten. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de vervangingswaarde, dan betalen wij de vervangingswaarde.
 • Uitkering bij invaliditeit
  Raakt een inzittende blijvend invalide? Dan vergoeden wij de werkelijke medische kosten tot maximaal € 1.000.000,- per ongeluk.
 • Smartengeld
  Wij betalen smartengeld als u gewond raakt.
 • Gemaakte kosten
  De kosten die u maakt om de schade vast te stellen is verzekerd tot maximaal € 25.000,-. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een advocaat.

Let op! Per gebeurtenis keren we maximaal € 1.000.000,- uit. 

Wat vergoedt de inzittendenverzekering niet?

 • Wij keren geen schade uit als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft. Of er sprake is van een race.
 • Geld, betaalpassen, cheques en creditcards zijn niet verzekerd.
 • Schade aan de auto is niet verzekerd

Let op! Wij betalen minder uit als u geen veiligheidsgordel draagt. Dit geldt als u daardoor overlijdt, invalide of gewond raakt.

Vergoeding van de inzittendenverzekering

 • Gewond raken en overlijden
  De inzittendenverzekering van Univé keert een bedrag uit als u of uw passagiers na een ongeval gewond raken. Of in het ergste geval zelfs te komen overlijden. Wij betalen tot € 1.000.000,- per ongeluk. 
 • Schade aan spullen
  Met onze inzittendenverzekering is naast letselschade ook schade aan bagage of spullen verzekerd. Wij betalen de reparatiekosten. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de vervangingswaarde, dan betalen wij de vervangingswaarde.
 • Gemaakte kosten
  De kosten die u maakt om de schade vast te stellen is verzekerd tot maximaal € 25.000,-. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een advocaat.

Kan ik de Inzittendenverzekering los afsluiten?

De inzittendenverzekering van Univé is alleen aanvullend af te sluiten bij de WA-, WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig casco) dekking van de Univé-autoverzekering.

Bereken nu uw premie

Heeft u al een autoverzekering van Univé?

Met de inzittendenverzekering van Univé heeft u een uitgebreide dekking voor uzelf en uw passagiers. De inzittendenverzekering sluit u af als aanvullende dekking bij de WA-, WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco) dekking van de Univé-autoverzekering. Heeft u al een Univé-autoverzekering? Ga dan naar online omgeving Mijn Univé en wijzig uw autoverzekering door inzittendenverzekering aan te vinken.

Sluit de inzittendenverzekering af via Mijn Univé