Ga naar inhoud

All Risk autoverzekering

Onze meest uitgebreide autoverzekering vergoedt ook schade aan je eigen auto. Zelfs als het je eigen schuld is.

Sluit nu af

Of bereken je premie

Welke schade wordt vergoed met All Risk?

Meer weten over All Risk? Bekijk de belangrijkste punten. Of lees de details in de voorwaarden en/of de verzekeringskaart

Extra zekerheid? Kies voor aanvullende verzekeringen

Met All Risk ben je uitgebreid verzekerd, maar niet voor alles. Wil je je dekking uitbreiden met bijv. pechhulp of rechtsbijstand? Kies dan voor een aanvullende autoverzekering.

Belangrijke informatie over All Risk

Met onze All Risk autoverzekering ben je voor bijna alle schade verzekerd. Denk aan:

 • Schade aan anderen 
  Wij vergoeden de schade die jij met je auto veroorzaakt aan andere auto’s, personen en spullen tot een bedrag van € 6.450.000.
 • Vervangend vervoer na schade
  Kun je na een ongeval in Nederland niet meer thuiskomen? Dan zorgen wij voor vervangend vervoer. Ook regelen we dat je beschadigde auto en/of aanhanger naar een garage wordt gebracht. 
 • Diefstal of total loss
  We vergoeden het eerste jaar de nieuwwaarde of de aanschafwaarde tot een bedrag van € 85.000.
 • Schade door brand en natuur
  Denk aan: hagel, brand, bliksem, storm, overstroming en een aanrijding met een loslopend dier.
 • Ruitschade
  Wordt alleen vergoed als de reparatie van ruitschade of vervanging van een ruit wordt uitgevoerd door een Univé-schadeherstelbedrijf.   
 • Inbraak
  Schade door een inbraak of een poging tot diefstal is verzekerd met All Risk. Let op! Je bent niet verzekerd voor de spullen die in je auto liggen. Hiervoor heb je een inboedelverzekering nodig. 
 • Schade aan je eigen auto
  Met All Risk ben je verzekerd voor alle schade aan je eigen auto. Ook als het je eigen schuld is, bijvoorbeeld na een aanrijding

In onze voorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is met All Risk

Als je een All Risk autoverzekering bij Univé afsluit, krijg je gratis 1 jaar de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. 

Aanschafwaarderegeling voor tweedehands auto's

Heb je net een tweedehands auto gekocht? Dan krijg je bij onze All Risk autoverzekering gratis 1 jaar lang de aanschafwaarderegeling. Met deze regeling ontvang je bij totall los of diefstal het aankoopbedrag van je auto terug. Je kunt ervoor kiezen om de aanschafwaarderegeling, in ruil voor extra autopremie, te verlengen met 2 jaar. 

Nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto's

Heb je net een gloednieuwe auto gekocht en wil je deze bij ons All Risk verzekeren? Dan krijg je het eerste jaar gratis de nieuwwaarderegeling.  Dat betekent dat bij total loss of autodiefstal de showroomprijs van je auto vergoed wordt. Deze regeling is standaard inbegrepen voor het eerste jaar. Je kunt bij het afsluiten van je autoverzekering er ook kiezen om deze periode te verlengen naar 3 jaar. In ruil voor extra autopremie.

Kies je voor All Risk dan zijn de accessoires van je auto standaard tot € 3.000 gratis meeverzekerd voor schade en diefstal. Zijn je accessoires meer waard? Dan kun je ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen naar € 5.000 of € 10.000. In ruil voor extra premie.

Heb je schade aan je auto? Of moet je autoruit vervangen worden? Dan heb je bij All Risk standaard een eigen risico van € 150 per schadeclaim. Dit geldt voor elke schade aan je eigen auto, dus ook bij het vervangen van een ruit. Voor het repareren van je autoruit betaal je geen eigen risico. 

Eigen risico verhogen of verlagen

Je kunt bij het afsluiten van je All Risk autoverzekering ook kiezen voor een hoger of lager eigen risico. Dit heeft invloed op de hoogte van je autopremie. 

Wil je bijvoorbeeld geen eigen risico bij schade aan je eigen auto ? Dan kun je je eigen risico afkopen in ruil voor een hogere autopremie.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico per schadeclaim te verhogen naar € 250 of € 500. Hiermee bespaar je op je maandelijkse autopremie. Maar dit betekent wel dat je bij schade aan je eigen auto voor hogere kosten komt te staan. 

Krijg je schade met je eigen auto? Dan kun je terecht bij één van de 300 aangesloten Univé-schadeherstelbedrijven. Er is er altijd wel ééntje bij jou in de buurt.

Let op! Schade aan je eigen auto wordt alleen vergoed als je het laat herstellen bij één van onze schadeherstellers.

Eigen keuze schadeherstelbedrijf
Wil je zelf bepalen bij wie je je autoschade laat herstellen? Kies dan bij het afsluiten van de autoverzekering voor de aanvullende verzekering ‘eigen keuze schadeherstelbedrijf’. Dan betaal je iets meer autopremie, maar mag je je auto bij elke schadehersteller in Nederland laten repareren.

Is je auto jonger dan 5 jaar en duurder dan € 85.000? En wil je je auto All Risk bij Univé verzekeren? Dan ben je verplicht om een CCV/SCM-alarm op je auto te hebben. Dit is essentieel wanneer je een bedrag wilt laten uitkeren bij diefstal of joyriding. Je auto is alleen verzekerd voor diefstal of joyriding als deze beschikt over:

 • een Kiwa CCV goedgekeurd voertuigvolgsysteem inclusief jamming detectie,
 • een Kiwa CCV goedgekeurde TV01 peilzender of
 • een vergelijkbaar voertuigvolgsysteem dat door de fabrikant of merkdealer is ingebouwd.

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen over de All Risk autoverzekering van Univé

Klanten geven onze autoverzekering gemiddeld een 8,5

Twijfel je over All Risk? Alle dekkingen op een rij

Weet je niet zeker of de All Risk autoverzekering voor jou de juiste keuze is? Bekijk en vergelijk nog eens de verschillende dekkingen. En kies de autoverzekering de het beste bij jou past. 

Waarom onze All Risk autoverzekering populair is bij klanten

Service & contact

Wil je binnen 10 minuten goed verzekerd de weg op?

Sluit nu af of bereken je premie

Sluit je een All Risk autoverzekering af? Deze kun je op elk moment opzeggen.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Neeltsje de Boer, contentspecialist verzekeringen.