Ga naar inhoud

Autovakantie verzekering

Met de auto op vakantie gaan is erg handig. U bent op die manier mobiel en u kunt zich gemakkelijk verplaatsen voor bijvoorbeeld een wandeling of het bekijken van een museum. Wel is het belangrijk dat u kijkt of u goed verzekerd bent in het buitenland. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan pechhulp. Univé zet alles voor u op een rijtje.

Autoverzekering op vakantie

Voordat u op vakantie gaat naar het buitenland met uw auto, doet u er goed aan om uw autoverzekering te checken. Dat doet u door de polisvoorwaarden te bekijken. Uw autoverzekering is in bijna alle Europese landen geldig. 

Om te weten of uw autoverzekering ook geldig is tijdens uw vakantie, kunt u kijken naar uw groene kaart. Hierop staan alle landen waar uw auto verzekerd is. In sommige landen is het verplicht om een groene kaart bij u te hebben. Een originele groene kaart vraagt u op bij Univé. Neemt u een caravan mee op uw reis? Denk dan ook aan een caravanverzekering.

De drie standaard verzekeringsvormen bij een autoverzekering zijn:

  • WA

  • WA+

  • All Risk

Heeft u een WA verzekering? Dan wordt alleen schade die u toebrengt aan anderen vergoed. Schade aan uw eigen auto wordt met deze verzekering dus niet vergoed. Een WA+ verzekering vergoedt niet alleen schades aan anderen, maar in sommige gevallen ook aan uw eigen auto. Dit zijn autoschades veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, hagel en storm, bliksem, brand en ontploffing, ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal. Schade aan uw eigen auto na een aanrijding worden niet vergoed. De All Risk verzekering is de meest uitgebreide verzekering van de drie. Bij deze dekking wordt schade aan uw eigen auto ook vergoed door Univé.

Met de auto op vakantie

Het laatste wat u wilt is autopech tijdens uw vakantie. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus voor dat u goed voorbereid op pad gaat. Waar moet u op letten? Univé heeft een handig lijstje voor u samengesteld zodat u veilig op weg gaat:

  • Pak uw auto op een handige manier in, zodat uw bagage niet beweegt tijdens het sturen of remmen. Ook moet u de achteruitkijkspiegels nog goed kunnen gebruiken.

  • Neem de verkeersregels van andere landen goed door. Deze kunnen van elkaar verschillen. We hebben meer informatie over regels in Duitsland, België, Oostenrijk en Frankrijk

  • Let erop dat u langs tolwegen kunt rijden. Voor het gebruiken van die wegen betaalt u tol. U kunt een route uitkiezen waarmee u de tolwegen kunt vermijden.

  • Er zijn in verschillende landen in Europa andere regels als het gaat om uw standaarduitrusting. Let op items als bijvoorbeeld een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, reservelampjes, brandblusser en alcoholtester. Gaat u op wintersport? Denk dan ook aan winterbanden en sneeuwkettingen.

  • Neem wat te eten en te drinken mee voor onderweg. U zult behoorlijk lang onderweg zijn. Een voorraadje aan eten en drinken kan daarbij geen kwaad. 

  • Vermijd Zwarte Zaterdag.

Pechhulp autoverzekering buitenland

Tot slot is het natuurlijk ontzettend vervelend als u met pech onderweg ergens op vakantie strandt. U kunt zomaar een lekke band hebben of een accu hebben die niet meer werkt. Dan is het handig als u ook onderweg met pech geholpen kunt worden. Met onze aanvullende dekking Pechhulp Buitenland helpen we u zo weer op weg. 

De reisverzekering van Univé

Naast uw autoverzekering is het natuurlijk ook erg handig als u verzekerd bent voor andere ongemakken tijdens uw vakantie in het buitenland. Met een reisverzekering bent u gedekt voor onder meer ongelukken of ziekte, pechhulp en uw bagage. U kunt kiezen voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering. 

Sluit een reisverzekering af

Auto huren voor uw vakantie?

Wanneer u een auto huurt voor uw vakantie, dan zit de autoverzekering daar al bij. U hoeft dus geen aparte autoverzekering af te sluiten. Check wel bij de verhuurder hoe de auto verzekerd is om nare verrassingen achteraf te voorkomen na schade.