Ga naar inhoud

Kosten autoverzekering

Hoeveel kost een autoverzekering per maand of per jaar eigenlijk? Daarover vertellen we u graag meer. De autoverzekering-prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast wordt hij ook bepaald door de keuzes die u zelf maakt. Lees hier alles over uw auto verzekeren en de kosten die daarbij komen kijken. 

Hoeveel kost een autoverzekering? 

Het antwoord op de vraag 'Hoeveel kost een autoverzekering?' is niet zomaar te geven. Vergelijk het bijvoorbeeld met wanneer u wilt weten wat een huis of een auto kost. Het antwoord is dan namelijk vrijwel altijd ‘dat ligt eraan’.  

De kosten van de autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • de leeftijd van u als bestuurder;
  • uw woonplaats;
  • het gewicht van uw auto;
  • het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd;
  • de dekking die u gekozen heeft.

Er is dus eigenlijk nooit een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de gemiddelde kosten van een autoverzekering zijn. Of wat de goedkoopste autoverzekering is. Een bedrag van € 75 per maand wordt vaak wel als gemiddeld gezien. Maar het kan best zo zijn dat u voor een auto € 85 per maand betaalt, terwijl uw buurvrouw maar € 60 aan maandelijkse kosten voor de verzekering van zo’n zelfde auto heeft.

Prijs autoverzekering per maand: de dekking bepaalt u zelf 

Welke dekking u moet kiezen bij uw auto verzekeren, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u bijvoorbeeld veel of weinig risico lopen? Bij Univé heeft u de keuze uit drie dekkingen voor de autoverzekering, met ieder hun eigen prijs per maand. WA (wettelijke aansprakelijkheid) , WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco). Bereken uw premie en u weet direct hoeveel u betaalt voor uw autoverzekering. 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) 

Deze dekking vergoedt alleen schade die u met uw auto aan anderen toebrengt. Als autobezitter in Nederland bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA verzekering voor uw auto af te sluiten, voordat u de weg opgaat. De schade aan uw eigen auto is met een WA-autoverzekering niet verzekerd. U heeft geen eigen risico. Onze WA autoverzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s van 9 jaar en ouder. 

Beperkt Casco (WA+) 

Deze dekking vergoedt niet alleen schade die u aan anderen toebrengt (WA), maar ook sommige schade aan uw eigen auto, zoals ruitschade en schade bij diefstal. Het standaard eigen risico is € 100,-. U kiest dus voor een WA-plus autoverzekering voor uw auto wanneer u beter verzekerd wilt zijn tegen een gunstige prijs. Onze WA autoverzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s die tussen de 6 en 9 jaar oud zijn. 

Volledig Casco (All Risk) 

Deze verzekering biedt de meest volledige dekking. Maar het is ook de autoverzekering met de hoogste kosten. Deze autoverzekering vergoedt, naast de schade die u bij anderen veroorzaakt, ook vrijwel alle schade aan uw eigen auto. Een all riskverzekering wordt meestal afgesloten voor auto's tot 6 jaar oud. Het wordt ook wel een 'volledigcascoverzekering' genoemd. 

Ook aanvullende dekkingen tellen mee 

Wilt u uw auto bij Univé verzekeren? In de premie die u voor uw autoverzekering per maand betaalt, zijn ook de kosten voor aanvullende dekkingen meegenomen. Hiermee kiest u voor meer zekerheid, waar uiteraard ook een prijskaartje aan verbonden is. 

Bekijk de kosten van uw autoverzekering direct online

Bereken uw premie