Ga naar inhoud

Huurauto verzekeren

Gaat u op vakantie met een huurauto? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent. Een huurauto verzekeren loopt meestal rechtstreeks via de verhuurder van de auto. Lees hier alles over wat er komt kijken bij het verzekeren van een huurauto. 

Waarom met een huurauto op vakantie? 

U kunt verschillende redenen hebben om met een huurauto op vakantie te willen gaan.  

Misschien heeft u zelf geen auto en wilt u ook niet met het vliegtuig, de trein of de bus reizen. Dan kan een auto huren om mee op vakantie te gaan een goede optie zijn. 

Het kan ook zijn dat u wel een auto heeft maar dat die niet geschikt is om mee op reis te gaan. Zoals een auto van een te klein formaat waardoor niet het hele gezin inclusief bagage in de auto past. Of omdat u op reis wilt met een caravan maar uw auto geen trekhaak heeft of niet zwaar genoeg is om de caravan te trekken. 

Misschien heeft u een elektrische auto en ziet u het niet zitten om onderweg lang te moeten wachten om de auto ergens op te laden? Kortom, redenen genoeg om ervoor te kiezen om met een huurauto naar het buitenland op vakantie te gaan. 

De verzekering van uw huurauto 

Heeft u voor uw vakantie al een reisverzekering? Dan valt eventuele schade aan uw huurauto daar niet onder. U moet de huurauto dus nog verzekeren voor u ermee op reis gaat. In principe is dat geen probleem want in de meeste gevallen is de verzekering bij het verhuurbedrijf al bij de verhuurprijs inbegrepen. 

Het is handig om voor u vertrekt, te checken wat het alarmnummer in het betreffende vakantieland is. In de meeste Europese landen kunt u het alarmnummer 112 bellen.

Check verzekering en voorwaarden 

Ga wel even goed na om welk soort autoverzekering het gaat en wat de specifieke voorwaarden zijn. Een lage huurprijs kan prettig lijken. Maar als het eigen risico bij schade bijvoorbeeld €1000 is, dan kunnen de kosten achteraf toch nog tegenvallen als er iets onderweg gebeurt. 

Is pechhulp inbegrepen? 

Ga ook na of er iets van een pechhulp bij het contract inbegrepen is. Wel zo handig als u bij schade onderweg direct wordt geholpen. Zoals u misschien al gewend bent van de Univé Pechhulp bij uw reguliere autoverzekering. 

Op vakantie een auto huren 

Op deze pagina legden we uit wat er allemaal komt kijken als u met een huurauto vanuit Nederland op vakantie naar het buitenland gaat. Wilt u juist in het land waar u op vakantie bent een auto huren? Lees dan ons blog Zonder zorgen een auto huren in het buitenland. 

Wij hebben meer tips voor uw auto.