Ga naar inhoud

Caravanverzekering

 • Toercaravan, vouwwagen en stacaravan
 • Voordelig en onbezorgd op vakantie
 • Inclusief gratis Univé Cyberhulp

Welke caravan wilt u verzekeren?

 • Toercaravan
 • Vouwwagen
 • Stacaravan
 • Direct verzekerd de weg op
 • Goed verzekerd bij diefstal en beschadiging
 • Netwerk van deskundige schadeherstellers

Goed verzekerd op vakantie met de caravanverzekering van Univé

Genieten van een zorgeloze vakantie? Verzeker uw toercaravan, vouwwagen of stacaravan met de caravanverzekering van Univé. Hiermee is schade door bijvoorbeeld diefstal, storm en een aanrijding verzekerd. De verzekering en aanvullende dekkingen sluit u eenvoudig online af. Na het afsluiten is uw caravan verzekerd en kunt u veilig op reis.

Mogelijk kunt u profiteren van collectief voordeel op uw premie via afspraken tussen Univé en uw werkgever, (branche-)vereniging of bond (zoals FNV). 

Voor toercaravans, vouwwagens en stacaravans

Caravanverzekering

Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal en schade door storm, blikseminslag, aanrijdingen of andere ongelukken. Wilt u de verzekering uitbreiden? Kies bijvoorbeeld voor aanschafwaardegarantie of verzeker uw voortent en mover mee.

 • Vergoeding voor vervangend verblijf
 • Goed verzekerd bij diefstal en beschadiging
 • Voortent en mover gemakkelijk meeverzekerd
 • Inboedel ook mee te verzekeren (o.a. linnengoed en keukengerei)

Bereken uw premie

Aanvullend bij de caravanverzekering

U kunt de verzekering van uw caravan naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

5 jaar nieuwwaardegarantie

Voor een nieuw gekochte caravan kunt u kiezen voor 5 jaar nieuwwaardegarantie. In de eerste 5 jaar na aankoop betalen wij de nieuwwaarde bij diefstal of als uw caravan total loss is.

3 jaar aanschafwaardegarantie

Als u uw caravan tweedehands gekocht heeft bij een BOVAG- of FOCWA-bedrijf, dan kunt u kiezen voor 3 jaar aanschafwaardegarantie. In de eerste 3 jaar na aankoop betalen wij de aanschafwaarde bij diefstal of als de caravan total loss is.

Extra accessoires

De accessoires van uw caravan kunt u ook verzekeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld een mover, voortent en zonnepaneel. U kunt ook uw inboedel verzekeren (o.a. linnengoed, servies en de gasfles). Wij betalen de nieuwwaarde als de inboedel maximaal 1 jaar oud is.

Documenten en voorwaarden bij de caravanverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de caravanverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een caravanverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart caravanverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze caravanverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Alles over de caravanverzekering

Goed voorbereid op vakantie begint bij Univé. Weet u bijvoorbeeld of u een extra groene kaart nodig heeft voor uw toercaravan of vouwwagen? Lees hier meer over onze caravanverzekering.

In welke landen bent u verzekerd?

Uw caravan is het hele jaar verzekerd in de Benelux en Duitsland. In alle andere landen die vermeld staan op uw groene kaart, bent u tot maximaal 6 maanden verzekerd. Aanvullende bepalingen leest u in de voorwaarden.

Extra groene kaart nodig voor uw caravan?

Heeft uw caravan of vouwwagen een eigen kenteken? En reist u naar of door Duitsland, Polen, Kroatië, Spanje of Portugal? Vraag dan bij uw autoverzekeraar een extra groene kaart aan. Is dat Univé? Dan kunt u online een extra groene kaart aanvragen.

Is hagelschade standaard verzekerd?

Bij stacaravans en vouwwagens is hagelschade standaard meeverzekerd. Bij toercaravans kunt u hagelschade verzekeren met de aanvullende hageldekking.

Is een caravanverzekering verplicht?

Uw caravan verzekeren is niet verplicht. Wanneer deze aan uw auto gekoppeld is, valt deze onder de WA-verzekering van uw auto. Dit geldt alleen voor schade die u aan anderen toebrengt. Wilt u schade aan uw eigen caravan verzekeren, dan kunt u een caravanverzekering afsluiten.

Is een disselslot of wielklem verplicht?

Als uw caravan gestolen wordt of schade oploopt door een poging tot diefstal, vergoeden we de schade alleen als de caravan beveiligd is met een CCV/SCM-goedgekeurd disselslot of wielklem. Dit is niet verplicht als de caravan in een afgesloten stalling staat.

Vergoeding voor vervangend verblijf

Is uw caravan gestolen of niet meer te gebruiken door een schade? Dan vergoedt Univé de kosten voor het huren van een ander vakantieverblijf. Wij betalen tot € 35,- per persoon per dag voor maximaal 21 dagen. De schade aan uw caravan moet wel verzekerd zijn.

Schade door onvoldoende onderhoud is niet verzekerd

Wanneer de schade aan uw caravan ontstaan is door achterstallig of slecht onderhoud, is dit niet verzekerd.

Het is daarom belangrijk dat u elke 2 jaar een deskundige onderhoudsbeurt laten uitvoeren aan uw caravan. Laat onder andere de rem-installatie, gasinstallatie en kitnaden controleren. Let ook op de banden: deze mogen niet ouder zijn dan 6 jaar om te voorkomen dat ze poreus worden door uitdroging.

De voordelen van een Univé-schadehersteller

Caravanschade? Laat het repareren bij een aangesloten schadehersteller.

 • Haal- en brengservice
 • Snelle en vakkundige reparatie
 • Gratis veiligheidscheck
 • Uw schade gemakkelijk afgehandeld
 • 2 jaar garantie

Zoek een Univé-schadehersteller

Veelgestelde vragen over de caravanverzekering

Wij helpen u graag verder met relevante informatie. Hieronder vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de caravanverzekering.

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Ja, Energie van de Boer is exclusief voor klanten van Univé. U bent klant als u een of meerdere verzekeringen bij Univé heeft.

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade aan uw caravan

Hulp nodig bij schade aan uw caravan? Univé staat dag en nacht voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Wat te doen bij schade?

Heeft u schade aan uw caravan, bv. door een aanrijding? Vul het Europees Schadeformulier in en meld uw schade bij Univé. Doe bij diefstal direct aangifte.

Meer over hulp bij schade

Een noodgeval

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 bij pech onderweg of wanneer u hulp nodig heeft bij een ongeval. Dag en nacht bereikbaar.

Meer over hulp bij noodgevallen

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

WhatsApp

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Ook interessant naast de caravanverzekering