Ga naar inhoud

Uw autoverzekering berekenen binnen 1 minuut

Bent u op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Of wilt u weten of uw verzekering goedkoper kan? Binnen 1 minuut kunt u hier online de premie van uw autoverzekering berekenen. Dan ziet u direct hoeveel u gaat betalen.

Bereken nu uw autopremie

In 4 stappen uw autopremie berekenen

In deze 4 stappen kunt u voor uw auto online de premie van de autoverzekering berekenen.

  1. Vul het kenteken van uw auto in. Heeft u nog geen keuze voor de auto gemaakt? Selecteer dan zelf het merk en type van de auto waarvoor u gaat kiezen.
  2. Wie is de hoofdbestuurder en wat is diens geboortedatum en postcode?
  3. Hoeveel kilometer rijdt u per jaar? En heeft u schadevrije jaren opgebouwd?
  4. Heeft u al een auto bij Univé verzekerd?

Nadat u deze gegevens heeft ingevuld, ziet u direct op uw scherm wat een WA-, WA Beperkt casco- of All Risk-verzekering u gaat kosten. En welke verzekering het beste past bij uw auto.

Lees meer over de verschillende elementen van de berekening:

We beginnen altijd met uw auto bij het berekenen van uw autoverzekeringspremie. Daarvoor hebben we het kenteken van uw auto nodig. Uit de database van de RDW halen we vervolgens de gegevens van uw auto: merk en type, soort brandstof, gewicht, etc.

Bij het berekenen van de autopremie kijken we ook naar uw leeftijd. Zo veroorzaken jongeren relatief veel schade door hun gebrek aan rijervaring. Om deze reden betalen zij meer premie.

Hoe hoog uw premie wordt, is afhankelijk van waar u woont. In sommige buurten komen bijvoorbeeld veel auto-inbraken voor. Als dat het geval is, betaalt u waarschijnlijk een hogere premie voor uw autoverzekering. U loopt immers meer risico op schade.

Als u de premie van uw autoverzekering wilt berekenen, is het belangrijk om het aantal kilometers door te geven dat u per jaar rijdt. Is het precieze aantal kilometers lastig te geven? Doe dan een schatting voor de berekening.

Hoeveel jaren heeft u geen schade gereden of heeft u geen schade geclaimd bij uw verzekeraar? Uw aantal schadevrije jaren kunt u terugvinden op uw verzekeringspolis of factuur van de verzekering. U kunt alleen schadevrije jaren opbouwen als de auto op uw naam staat. Ieder jaar dat u geen schade rijdt of claimt zorgt voor een extra schadevrij jaar.

Hoe wordt de premie van uw autoverzekering berekend?

De premie van uw autoverzekering wordt bepaald door het risico op schade dat u loopt. Bij het berekenen van de premie van uw autoverzekering houden wij dus rekening met uw situatie.

Als u de premie wilt berekenen, is in de eerste plaats uw auto het uitgangspunt. Hoe hoger de dagwaarde of nieuwwaarde, hoe hoger de premie is. Maar ook de beveiliging van uw auto telt mee. Bij dure auto's vanaf € 85.000,- gelden regels voor een alarminstallatie.

Daarnaast is de hoofdbestuurder van belang voor de premie van uw autoverzekering. Bijvoorbeeld diens woonplaats en leeftijd. De woonplaats omdat in sommige gebieden de kans op een aanrijding of diefstal groter is. Daarnaast is de premie hoger voor jongere bestuurders. Ook het aantal kilometers per jaar speelt een rol plus natuurlijk het aantal schadevrije jaren.

Kiest u een WA-autoverzekering, een WA Beperkt casco- of een All Risk-verzekering? Aan elk soort verzekering hangt een ander prijskaartje, afhankelijk van de dekking.

Korting op uw autopremie

Wist u dat u fors kunt besparen op de autoverzekering? Dat ziet u direct als u de premie van de verzekering voor uw auto wilt berekenen. Want hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe hoger de no-claimkorting. Uw korting kan oplopen tot maar liefst 80% korting op de autopremie. Heeft u nog geen schadevrije jaren opgebouwd, dan is de korting 50%.

Bent u aangesloten bij een bedrijf of organisatie waarmee Univé afspraken heeft gemaakt? Dan kunt u collectieve korting op de autoverzekering krijgen.

Daarnaast kunt u kiezen voor een hoger eigen risico per schade. Ook daarmee bespaart u op de premie van uw autoverzekering.

Uw autoverzekering direct afsluiten

Nadat u de premie van uw autoverzekering heeft berekend, kunt u ervoor kiezen direct door te gaan met afsluiten. U vult nog enkele gegevens in, beantwoordt wat vragen en bent binnen 5 minuten verzekerd. Vaak kunt u dan direct verzekerd de weg op.

Bereken nu uw autopremie