Ga naar inhoud

Autoverzekering & buitenland

Benieuwd of uw autoverzekering in het buitenland ook geldt? Het antwoord is ja. Schade en eventueel pechhulp is gewoon verzekerd, ook als u met een Nederlands kenteken in het buitenland rijdt. Lees er hier meer over.

Geen buitenlandse verzekering nodig

Het belangrijkste om te weten is dat uw Nederlandse autoverzekering in het buitenland ook geldt. Alle landen waarin u verzekerd bent, staan genoemd op de groene kaart. Bij schade of diefstal kunt u rekenen op hulp van Univé. Optioneel kunt u ook pechhulp bijverzekeren.

Hulp bij diefstal van uw auto in het buitenland

Wordt uw auto gestolen buiten de landsgrenzen? Doe eerst aangifte bij de politie in de plaats waar het is gebeurd. Hoe sneller, hoe beter. De gestolen auto kan dan immers nog in de buurt zijn. Meld de schade ook meteen aan ons. Als u weer in Nederland bent, doet u ook melding bij de politie in uw eigen woonplaats. Geef de politie het bewijs van aangifte van de buitenlandse politie. Bewaar het bewijs van uw melding. 

Hoe helpen wij u na een ongeluk in het buitenland?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat eventuele gewonden goed verzorgd worden. Daarvoor belt u het alarmnummer voor het land waar u bent. Uiteraard kunt u ook vanuit het buitenland 24/7 bellen met de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112.

Wij zorgen dat uw auto en/of aanhanger naar de dichtstbijzijnde garage wordt gebracht. Kunt u binnen 2 werkdagen weer verder? Wij versturen dan ook onderdelen wanneer die nodig zijn. Kunt u niet binnen 2 werkdagen weer verder? Dan zorgen wij dat u, de andere inzittenden en de bagage naar één adres in Nederland worden gebracht. U kiest het adres.

Als uw auto total loss is, laten wij uw auto ook achter. Wij betalen de kosten voor het invoeren van uw auto met Nederlands kenteken in het buitenland.

Lees ook: Ongeluk met een buitenlandse bestuurder

Borg betalen aan een buitenlandse overheid

Het kan gebeuren dat een buitenlandse overheid u na een verzekerde schade om borg vraagt. Wij betalen dit tot maximaal € 50.000 als u daardoor uit de gevangenis mag of uw auto met kentekenbewijs terugkrijgt.

Vraagt een buitenlandse overheid in een verzekerd conflict om borg? Dan betalen wij die tot maximaal € 25.000. De borgsom betaalt u wel aan ons terug.

Hulp bij autopech in het buitenland

U kunt bij uw Univé-autoverzekering ook kiezen voor Pechhulp Buitenland als aanvullende dekking. Dan is uw auto aanvullend verzekerd voor hulp in die landen die op de groene kaart staan. Dit regelt u snel en simpel via Mijn Univé of de Univé App.

De Univé Alarmcentrale helpt u 24/7 bij pech aan uw auto, schade aan uw auto door een ongeval of diefstal van uw auto. Kortom: u bent met een Nederlands kenteken in het buitenland prima verzekerd.

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck