Ga naar inhoud

Hoeveel auto’s mag je op je naam hebben?

Als u al een autoverzekering hebt bij Univé en u krijgt er thuis een tweede auto bij, dan kunt u deze tweede auto ook verzekeren. U profiteert dan van onze zogeheten tweede-autokorting en krijgt dezelfde no-claimkorting als voor uw eerste auto. Bovendien kan ook uw partner profiteren van deze korting. Inwonende kinderen zijn voor deze regeling helaas uitgesloten.

Afsluiten tweede autoverzekering

Wilt u bij Univé online uw tweede autoverzekering gaan afsluiten? Maak dan gebruik van de onderstaande button en kies bij ‘uw situatie’ voor ‘nieuwe auto verzekeren’.
Verzeker uw tweede auto

Schadevrije jaren 

Door onze tweede-autokortingsregeling, kunt u uw tweede auto goedkoop verzekeren. Helaas is het niet mogelijk om de door u opgebouwde schadevrije jaren voor allebei de auto’s te gebruiken. Bij twee auto’s verzekeren begint u bij uw tweede auto dus gewoon weer op nul schadevrije jaren.

Andere aandachtspunten bij twee auto’s verzekeren

Rijdt u een schade aan uw eerste auto? Dan heeft dat geen gevolgen voor de schadevrije jaren en de no-claimkorting van de tweede auto. Andersom geldt precies hetzelfde. Het heeft dus alleen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de auto waar de schade is ontstaan.

Als u een auto gaat verzekeren bij Univé, heeft u de keuze uit drie mogelijkheden: WA, WA+ en All Risk. Met WA bent u verzekerd voor schade aan anderen en deze verzekering is verplicht. Bij WA+ wordt ook sommige schade aan uw eigen auto vergoed, zoals ruitschade of schade bij diefstal. All Risk biedt de meeste zekerheid en daarmee bent u dan ook voor de meeste schades verzekerd.

Heeft u uw tweede auto geïmporteerd? Bekijk dan ook hoe u uw import-auto het beste kunt verzekeren

Heeft u een nieuwe auto gekocht maar de auto nog niet verkocht? Dan heeft u tijdelijk twee auto’s op één naam en dus ook twee verzekeringen nodig. Op het moment dat u de eerste auto verkocht heeft, kunt u de bijbehorende verzekering ook beëindigen. Dat kan heel gemakkelijk via Mijn Univé.