Ga naar inhoud

Een reisverzekering bij de ouders

Wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat, en je hebt hiervoor een reisverzekering afgesloten, dan wil je ook dat het gezin verzekerd is. Maar hoe zit het als je kind al op zichzelf woont? Of wanneer je een co-ouderschap hebt voor je kind? Zijn zij dan in deze gevallen ook meeverzekerd? Je leest het op deze pagina. 

Een reisverzekering 

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je aangeven met hoeveel personen je reist en voor wie je de verzekering wilt afsluiten. Let op: je kunt een doorlopende reisverzekering alleen afsluiten voor de mensen die ingeschreven staan op je eigen adres. Reis je bijvoorbeeld vaak met vrienden? In dit geval moet iedereen zijn of haar eigen reisverzekering afsluiten.  

Kies je voor een kortlopende reisverzekering? Dan kun je wel meerdere mensen verzekeren die niet op hetzelfde adres wonen. Als je voorlopig één keer met je (uitwonende) kind op vakantie gaat, kun je daarom ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. 

Mijn kind woont op zichzelf 

Ga je binnenkort met het hele gezin op vakantie? En woont bijvoorbeeld je oudste kind niet meer bij je in huis? Zorg er dan voor dat hij of zij zelf een reisverzekering afsluit. In dit geval kan de reisverzekering dus niet meer samen. Er geldt hiervoor wel een uitzonderingssituatie. Dit is wanneer je kind op kamers woont voor studie. In dat geval is hij of zij nog meeverzekerd op de reisverzekering van de ouders. 

Ik heb een co-ouderschap 

Als je kind twee thuisadressen heeft, omdat jij en je ex-partner bijvoorbeeld een co-ouderschap hebben, is het verstandig om voor vertrek de verzekering te controleren. Wanneer je ex-partner namelijk een reisverzekering heeft afgesloten voor zichzelf en jullie kind, dan blijft deze verzekering geldig. Dit betekent dus dat als je zonder je ex-partner op vakantie gaat, maar hij of zij wel een reisverzekering voor jullie kind heeft, dat je niet nogmaals een reisverzekering hoeft af te sluiten. We raden je wel aan om dit van tevoren goed af te stemmen en te controleren. 

Het afsluiten van een reisverzekering 

Een passende reisverzekering is belangrijk. Tijdens je reis of vakantie kun je namelijk in een onvoorziene situatie terechtkomen. Door de drukte op Schiphol is er bijvoorbeeld iets fout gegaan met jullie bagage, of misschien word jij of je kind ziek tijdens de vakantie. Met een reisverzekering van Univé ben je altijd verzekerd van hulp. Het afsluiten van een reisverzekering die bij jullie gezin past, doe je eenvoudig via onze website. Je berekent hierbij ook direct de hoogte van je premie. 

Bereken jouw premie