Ga naar inhoud

Annuleringsverzekering

Als uw geboekte reis onverwacht niet door kan gaan. Of als uw vakantie moet worden afgebroken. Met een annuleringsverzekering krijgt u – een deel van – de reissom vergoed.

Vergelijk onze annuleringsverzekeringen

U wilt er liever niet aan denken, maar het kan gebeuren dat u onverhoopt niet op reis kunt gaan. Of dat u uw reis onverwacht moet afbreken. Speciaal voor deze bijzondere omstandigheden biedt een annuleringsverzekering van Univé uitkomst. Daarmee krijgt u de reissom, of een deel daarvan, vergoed wanneer u uw reis moet annuleren of afbreken. U kunt kiezen uit twee soorten annuleringsverzekeringen: een kortlopende en een doorlopende annuleringsverzekering.

Documenten en voorwaarden

Wilt u weten waarvoor u precies verzekerd bent met onze annuleringsverzekeringen en welke voorwaarden van toepassing zijn? Op de documentenpagina’s van de Doorlopende en Kortlopende annuleringsverzekering vindt u de polisvoorwaarden, algemene voorwaarden en brochures. Een aantal van deze documenten kunt u ook downloaden door hieronder op de links te klikken.

Heeft u al een annuleringsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Wat is verzekerd met de Univé annuleringsverzekeringen?

Met onze annuleringsverzekeringen bent u in veel situaties gedekt tegen kosten, zoals wanneer u bijvoorbeeld onverwacht naar huis moet bij een overlijden. Er zijn echter ook zaken die niet verzekerd worden. Een overzicht van wat wel en niet gedekt wordt door zowel onze kortlopende- als onze doorlopende annuleringsverzekering:

Meer informatie over de annuleringsverzekering

Verzekerde reissom doorlopend

U kiest zelf de te verzekeren reissom. Bij de doorlopende annuleringsverzekering kunt u uw reissom verzekeren tot € 1.500 of € 3.000 per persoon per reis. Het maximaal uit te betalen bedrag per jaar is dan respectievelijk € 6.000 en € 12.000.

Is een reis met meerdere boekingen verzekerd?

Ja, echter geldt de voorwaarde dat we bij een samengestelde reis alleen annuleringskosten vergoeden als de verhuurder of reisorganisatie niet voor vervanging zorgt binnen de geplande reisperiode.

Verzekerde reissom kortlopend

De te verzekeren reissom voor de kortlopende annuleringsverzekering wijkt af van de doorlopende annuleringsverzekering. U kunt de reissom verzekeren tot € 5.000 per persoon per reis, met een totaal te verzekeren bedrag van € 25.000.

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Nee, het is niet verplicht om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer u echter uw reis vroegtijdig moet afbreken, bijvoorbeeld omdat een naast familielid overlijdt, heeft u geen recht op een vergoeding.

Volledige reissom terug bij annulering tijdens de reis?

Moet u onverwacht eerder naar huis? Met de basisdekking krijgt u een vergoeding voor de resterende reisdagen. Heeft u een uitgebreide dekking voor de doorlopende annuleringsverzekering? Dan krijgt u de hele reissom terug, tot het maximumbedrag dat op uw polis staat.

Pakketkorting bij annuleringsverzekering

De doorlopende annuleringsverzekering telt mee voor de pakketkorting. Hoe meer schadeverzekeringen u heeft, hoe meer korting u krijgt op uw totale premie. Wij verrekenen dit automatisch.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Dit is afhankelijk van uw annuleringsverzekering. Voor de doorlopende annuleringsverzekering wijken de voorwaarden af van de kortlopende.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier een aantal veelgestelde vragen over onze annuleringsverzekering. Klik op de button voor een volledig overzicht. Vragen over uw reis en corona? Bekijk dan hier de FAQ.

Hulp bij annulering

Hulp nodig bij noodgedwongen annulering? Univé staat dag en nacht voor u klaar. En u kunt uw annulering eenvoudig online melden.

Ook interessant naast de annuleringsverzekering