Ga naar inhoud

Reisverzekering voor stage in het buitenland

Ga je stage lopen bij een bedrijf of organisatie in het buitenland, bijvoorbeeld als onderdeel van je studie? Dan is het belangrijk dat je goed verzekerd op pad gaat. Zo kun je rekenen op hulp als je tijdens je stage ziek wordt, een ongeval krijgt, of je spullen beschadigd of gestolen worden. Bij Univé vind je met de doorlopende reisverzekering een goede verzekering voor jouw stage in het buitenland. 

Aanvullende dekkingen 

Naast de standaard dekking is een doorlopende reisverzekering ook uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen. Welke? We zetten ze voor je op een rij. 

  • Bagage

Als je maandenlang in het buitenland verblijft voor een stage, moet je behoorlijk wat spullen meenemen. Dan is het wel zo fijn als deze goed verzekerd zijn. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als je bijvoorbeeld een koffer kwijtraakt. Met de aanvullende dekking bagage verzeker je jouw tassen en koffers tegen diefstal, schade en kwijtraken. Dit kan tot een bedrag van € 1.000, € 2.500 of € 3.500.  

  • Annulering

Het kan gebeuren dat je je stage in het buitenland niet doorgaat, of dat je deze eerder moet afbreken. Bijvoorbeeld omdat iemand in je familie overlijdt. Met een annuleringsverzekering krijg je dan de gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor vliegtickets of huisvesting, vergoed. Zo voorkom je dat je hiervoor moet betalen terwijl je er geen gebruik meer van kunt maken. 

  • Medische kosten

Met de aanvullende dekking medische kosten krijg je zorgkosten in het buitenland vergoed. Bijvoorbeeld als je met een gebroken arm in het ziekenhuis belandt. Hoewel je in het buitenland ook bent verzekerd met je zorgverzekering, dekt deze niet altijd alle kosten in het buitenland. Met deze aanvullende dekking bij je reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over medische kosten tijdens jouw buitenlandstage. 

  • Ongevallendekking

Met je doorlopende reisverzekering ben je al verzekerd van hulp bij ongevallen, maar met een ongevallendekking wordt ook een schadevergoeding uitgekeerd als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.  

  • Werelddekking

Als je een doorlopende reisverzekering afsluit, ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Maar misschien ga jij wel verder weg voor je stage in het buitenland, bijvoorbeeld naar Amerika of Zuid-Afrika. Sluit dan de aanvullende werelddekking af. Zo ben je overal ter wereld verzekerd op reis. 

Hoe lang ben ik verzekerd met een doorlopende reisverzekering? 

Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor reizen van 60 aaneengesloten dagen. Ongeveer twee maanden dus. Als je voor een periode van maximaal twee maanden stage loopt in het buitenland, is de standaard doorlopende reisverzekering voor jou voldoende. Hiermee ben je dan verzekerd voor de gehele duur van jouw stage. 

Loop je langer stage dan twee maanden, misschien wel een half jaar? Dan heb je niet genoeg aan de 60 dagen waarmee je normaal verzekerd bent. Het is mogelijk om een doorlopende reisverzekering voor lange reizen uit te breiden met de aanvullende dekking maximale reisduur. Hiermee ben je voor 180 aaneengesloten dagen verzekerd. Precies genoeg voor een buitenlandstage van een half jaar. 

Hoe sluit ik een doorlopende reisverzekering af? 

Bij Univé sluit je jouw doorlopende reisverzekering – inclusief aanvullende dekkingen – in een paar klikken online af. Ook kun je hierbij gelijk jouw premie berekenen. 

Bereken jouw premie