Ga naar inhoud

Maximale reisduur bij je reisverzekering

Wil je lang op reis, bijvoorbeeld om een half jaar lang te gaan backpacken? Dan is het wel zo fijn om dat goed verzekerd te doen. Dat kan, met de dekkingsoptie Maximale reisduur van Univé. Deze sluit je gemakkelijk af bij je doorlopende reisverzekering. Daarmee ben je verzekerd voor reizen die tot 180 dagen duren. We vertellen je er op deze pagina meer over. 

Welke reisverzekering is het handigst voor een lange reis? 

Als je een kortlopende reisverzekering afsluit, ben je alleen voor een bepaalde vakantieperiode verzekerd. Bijvoorbeeld voor een weekendje weg, of twee weekjes vakantie. Daarna stopt de reisverzekering vanzelf. Je kunt deze reisverzekering gebruiken voor een lange reis, maar dit is niet voordelig. Je premie is bij een kortlopende reisverzekering namelijk hoger dan bij een doorlopende reisverzekering. 

Met een doorlopende reisverzekering ben je voordeliger verzekerd voor lange reizen. Je premie is dan namelijk lager. Deze reisverzekering dekt standaard reizen die tot 60 dagen achter elkaar duren. Bij deze reisverzekering hoef je niet voor elke reis opnieuw een verzekering af te sluiten. Dit is erg handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering 

Naast Maximale reisduur zijn er nog verschillende andere aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten bij je reisverzekering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de aanvullende werelddekking. Met een reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Als je verder wilt reizen, heb je dus deze aanvullende dekking nodig. Ga je met de auto op vakantie? Dan is de aanvullende dekking pechhulp handig. Hiermee kun je zonder zorgen over pech op autovakantie.

Voor sommige types reizen is een aanvullende dekking zelfs verplicht. Als je reist met een zakelijk doel, heb je de aanvullende dekking zakenreis nodig bij je reisverzekering. Zakelijke reizen zijn namelijk niet verzekerd onder een gewone reisverzekering. Ook als je op wintersport gaat, heb je een aanvullende een wintersportverzekering nodig. Zaken als een gipsvlucht zijn namelijk niet verzekerd bij een standaard reisverzekering. 

Een reisverzekering afsluiten bij Univé 

Met een reisverzekering van Univé ga je altijd zorgeloos op reis. Je weet dan namelijk dat je verzekerd bent van hulp bij onvoorziene situaties, zoals het kwijtraken van je koffer of ziek worden tijdens je vakantie. Een reisverzekering - met alle aanvullende dekkingen die je wilt - sluit je bij ons gemakkelijk online af. Daarbij zie je meteen hoe hoog je premie uitvalt. 

Bereken je premie