Ga naar inhoud
Gezin op vakantie in de duinen
Gezin op vakantie in de duinen

Reisverzekering gezin

Ga goed voorbereid met je gezin op reis met een Univé-reisverzekering.

Bereken je premie

Voordat je op gezinsvakantie gaat, is het verstandig om je gezin goed te verzekeren. Met een reisverzekering kun je het hele gezin verzekeren tijdens vakanties. Het kan namelijk gebeuren dat je partner ziek wordt of dat de bagage met de favoriete knuffel van je kind kwijtraakt. Met een doorlopende of kortlopende reisverzekering voor je gezin kom je in noodsituaties niet voor onverwachte kosten te staan. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Hoe werkt een reisverzekering voor het hele gezin?

Met een reisverzekering verzeker je je gezin voor hulpverlening bij een ongeval, ziekte of overlijden. Ook verzeker je onverwachte extra kosten zoals extra reis-, verblijfs- en telefoonkosten als je bijvoorbeeld langer moet blijven. Zo krijg je in een noodsituatie niet ook nog te maken met hoge kosten. Er zijn twee verschillende reisverzekeringen: de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Of je nu voor de doorlopende of kortlopende reisverzekering kiest, je kunt in geval van nood rekenen op de hulp van de Univé Alarmcentrale.

Past een doorlopende of kortlopende reisverzekering bij mijn gezin?

Of een doorlopende of kortlopende reisverzekering het beste bij je gezin past, hangt af van hoe vaak je met jouw gezin op vakantie gaat. Of jullie graag spontaan weggaan, speelt ook mee. Ga je vaak op gezinsvakantie of een weekendje weg? Dan past een doorlopende reisverzekering het beste bij jou en je gezin. Als je minder vaak op vakantie gaat en geen spontane weekendjes plant, is een kortlopende reisverzekering meer geschikt.

Aanvullende dekkingen bij de reisverzekering voor je gezin

Extra zeker op reis met je gezin? De ideale reisverzekering voor je gezin stel je zelf samen. Je kiest namelijk zelf wat je aanvullend verzekerd. Medische kosten of wintersport? Deze aanvullende dekkingen zijn af te sluiten bij zowel de doorlopende als kortlopende reisverzekering. 

Waar moet ik rekening mee houden bij het afsluiten van een reisverzekering voor het hele gezin?

Voordat je een reisverzekering voor het hele gezin hebt afsloten en jullie gezinsvakantie van start gaat, is het goed om ook na te denken over een aantal andere belangrijke dingen voor jullie reis. Bijvoorbeeld medische kosten in het buitenland, het verzekerde gebied en de reisduur. 

Je denkt liever niet aan zorg in het buitenland, maar voordat je vakantie start, is het belangrijk je zorgverzekering te controleren. In veel landen is zorg namelijk duurder dan in Nederland. In het buitenland vergoedt een basiszorgverzekering het tarief van een ingreep voor wat deze in Nederland zou kosten. Als de ingreep in het buitenland duurder is, dan is het verschil voor eigen rekening. Met de aanvullende dekking medische kosten kun je dit verschil dekken.

Met een Univé-reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Ga je een verre reis of rondreis maken met je gezin? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking.

Wil je een langere reis maken met je gezin? Bijvoorbeeld een rondreis door indonesië of Thailand. Kies dan voor de maximale reisduurbij het aanvragen van de reisverzekering Indonesië of reisverzekering Thailand. Hiermee ben je verzekerd voor reizen tot 180 dagen. Houd er wel rekening mee dat je deze dekking alleen kunt afsluiten bij een doorlopende reisverzekering.

Hoeveel kost een gezinsreisverzekering?

Als je een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor jouw gezin wilt afsluiten, wil je natuurlijk weten hoeveel dit kost. Dit hangt onder meer af van welk type reisverzekering je afsluit, of je kiest voor aanvullende dekkingen, en voor hoeveel personen. Bereken je gemakkelijk online jouw premie voor een Univé-reisverzekering.

Bereken je premie