Ga naar inhoud

Gezinsreisverzekering

Als je met je kinderen op vakantie gaat, is het verstandig om je goed te verzekeren. Het kan namelijk gebeuren dat er bagage kwijtraakt op reis, met net de favoriete knuffel van je kind erin. Of dat je partner ziek wordt. Sluit daarom een reisverzekering voor het gezin af voordat je op vakantie gaat. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan, bijvoorbeeld als je in een noodsituatie belandt. Je hebt bij Univé de keuze uit een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Goed om te weten: kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Waar ben ik voor verzekerd met een reisverzekering voor het gezin? 

Als je een reisverzekering voor je gezin afsluit, ben je verzekerd voor een aantal dingen. Of je nu een kortlopende of doorlopende reisverzekering kiest: je kunt rekenen op hulp van de Univé Alarmcentrale. Deze is bereikbaar op +31 592 348 112 als er sprake is van een ongeval, ziekte of zelfs overlijden. In zo'n situatie krijg je ook extra reis-, verblijfs- en telefoonkosten vergoed. Zo krijg je in het geval van een noodsituatie niet ook nog te maken met hoge kosten. 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering 

Extra zeker op reis? Dan kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Deze zijn af te sluiten bij zowel de doorlopende als kortlopende reisverzekering. Je hebt de keuze uit: 

Het is natuurlijk erg vervelend als je gezinsvakantie op het laatste moment niet doorgaat. Bijvoorbeeld omdat een familielid ziek wordt. Dan is het wel zo fijn als je je geld voor een hotelboeking of vliegreis niet kwijt bent. Met een annuleringsverzekering krijg je deze kosten vergoed als je je vakantie moet annuleren. Je kunt kiezen voor een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering, afhankelijk van welk type reisverzekering je hebt. Let op: je moet een annuleringsverzekering wel binnen 7 dagen van het boeken van je reis afsluiten. 

Het is fijn als je op vakantie kunt zonder zorgen over je bagage. Met de aanvullende dekking bagage ben je verzekerd tegen schade, diefstal of kwijtraken van je bagage op vakantie. Zo kun je rekenen op een schadevergoeding als bijvoorbeeld je telefoon kapotgaat. Je kunt kiezen voor een dekking van € 1.000, € 2.500 of € 3.500 per persoon. Per gebeurtenis geldt wel een eigen risico van € 50,-. 

Zorgkosten in het buitenland kunnen hoog oplopen. Daarom is het verstandig om bij je reisverzekering de aanvullende dekking medische kosten af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen medische kosten die niet door jouw basis zorgverzekering vergoed worden. Let op: je hebt deze dekking niet nodig als alle reisverzekerden al bij Univé verzekerd zijn met: 

Er kan dan wel een eigen risico gelden, dat op je polis vermeld staat. Medische kosten kun je alleen meeverzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt. 

Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt: dat jou, je partner of je kinderen blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt tijdens jullie vakantie. Met een ongevallendekking ontvang je een geldbedrag dat je kan helpen in deze nare situatie, om bijvoorbeeld je huis aan te passen op de invaliditeit. 

Met de kinderen op skivakantie? Kies dan voor de aanvullende wintersportdekking. Wintersport is erg leuk, maar niet zonder risico's. Met de wintersportdekking ben je verzekerd als je bijvoorbeeld een gipsvlucht nodig hebt. Je verzekert andere gezinsleden gemakkelijk mee bij deze aanvullende dekking. 

Als je op vakantie gaat met je eigen voertuig, bijvoorbeeld de auto of caravan, is het handig om je te verzekeren tegen pech onderweg. Met de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen wordt pechhulp én vervangend vervoer voor jou geregeld bij pech onderweg. Deze pechhulp is geldig in de landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan. De pechhulp geldt alleen in Nederland, als je op weg bent naar of terugkomt van jouw vakantie in het buitenland. Kom je door schade of pech onderweg stil te staan? Bel dan de Univé Pechhulp via onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Met een reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Als je niet zeker weet of jouw vakantiebestemming hieronder valt, bekijk dan ons overzicht van landen waar je verzekerd bent. Ga je met je gezin op vakantie buiten deze gebieden? Sluit dan de aanvullende werelddekking af bij je reisverzekering. Zo ben je in alle landen goed verzekerd op vakantie. 

Past een doorlopende of kortlopende reisverzekering beter bij mij? 

Of een doorlopende of kortlopende reisverzekering het beste bij jou past, hangt af van hoe vaak je op vakantie gaat met jouw gezin. Ook maakt het uit of je graag spontaan op reis gaat. Ga jij met je gezin vaak op vakantie of een weekendje weg? En vind je het leuk om spontaan op reis te kunnen? Dan past een doorlopende reisverzekering het beste bij jou. Als je minder vaak op vakantie gaat en geen spontane tripjes plant, kun je ook af met een kortlopende reisverzekering. 

Hoeveel kost een gezinsreisverzekering? 

Als je een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor jouw gezin wilt afsluiten, wil je natuurlijk weten hoeveel dit kost. Dit hangt onder meer af van welk type reisverzekering je afsluit, of je kiest voor aanvullende dekkingen, en met hoeveel personen je gaat. Bij Univé bereken je gemakkelijk online jouw premie.  

Bereken je premie