Ga naar inhoud

Reisverzekering voor vakantie met de auto

Met de auto op vakantie gaan is leuk, maar ook spannend. Wat als je pech onderweg krijgt? Ben je met je reisverzekering verzekerd tegen autopech in het buitenland? Dit valt niet onder jouw standaard reisverzekering of autoverzekering. Wel kun je je met aanvullende dekkingen bij je reisverzekering en autoverzekering verzekeren tegen autopech tijdens je vakantie. 

Pechhulp bij je autoverzekering 

Als je een autoverzekering hebt, heb je hierbij niet automatisch pechhulp. Met je autoverzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen en eventueel schade aan je eigen auto (afhankelijk van of je WA, WA+ of All Risk verzekerd bent). Hulp bij pech onderweg, zowel in Nederland als in het buitenland, is hierbij niet meeverzekerd. Je kunt je wel verzekeren van hulp bij pech met de aanvullende dekking Pechhulp. Om een beroep te doen op de hulp, bel je naar Univé Pechhulp op +31 592 348 112. Als je autopech hebt, wordt jouw auto ter plekke gerepareerd als dat mogelijk is. Lukt dit niet? Dan wordt jouw auto naar een garage in de buurt gebracht om gerepareerd te worden. Ook jijzelf krijgt vervoer naar het adres waar je verblijft.  

Als je je wilt verzekeren van pechhulp, kun je kiezen voor Pechhulp Binnenland, Pechhulp Buitenland, of Pechhulp Binnen- en Buitenland. Ga je op vakantie binnen Nederland of reis je veel met de auto binnen Nederland? Dan is Pechhulp Binnenland voor jou een goede optie. Als je met de auto op vakantie gaat naar het buitenland, kun je het beste kiezen voor Pechhulp Buitenland of Pechhulp Binnen- en Buitenland.  

Benieuwd hoe je naast je auto ook je fiets goed verzekert op vakantie? Bekijk dan ook onze pagina reisverzekering fiets.

Tips voor vakantie met de auto 

Op pechhulp kunnen rekenen tijdens je autovakantie is fijn, maar het liefst wil je natuurlijk een probleemloze reis. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden voordat je met de auto op reis gaat. Let daarbij op de volgende dingen: 

  • De staat van jouw auto

Als je een lange reis gaat maken met de auto, zeker met zware bepakking, is het belangrijk dat jouw auto in goede staat is. Laat je auto daarom nakijken bij de garage als je vreemde geluiden of geuren opmerkt. Zo voorkom je dat je in het buitenland problemen krijgt met je auto. 

  • Voldoende rust

Voor een veilige autorit is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Zorg daarom dat je goed geslapen hebt voordat je met je auto op vakantie gaat. Neem ook onderweg regelmatig pauzes, tenminste elke twee uur. Zo kun je weer uitgerust op pad en blijf je scherp op het verkeer letten. Dit kan gevaarlijke situaties en ongevallen voorkomen. 

  • Verkeersregels in het buitenland

Het is verstandig om, voordat je op weg gaat, te checken wat de verkeersregels zijn in de landen waar je doorheen rijdt. Zo voorkom je gevaarlijke situaties in het verkeer en mogelijk schade aan je auto door bijvoorbeeld een aanrijding

  • De uitrusting van jouw auto

Zelf uitrusting als een reservewiel meenemen is verstandig voor lange ritten. Zo kun je snel weer op weg als je stil komt te staan met een lekke band. Kun je niet verder rijden? Dan is het een goed idee om een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidshesje mee te nemen. In veel (Europese) landen is dit zelfs verplicht. Zo waarschuw je andere gebruikers dat je stilstaat met pech en voorkom je gevaarlijke situaties. Daarnaast is het ook handig om voldoende water bij je te hebben. Zo voorkom je uitdroging en oververhitting terwijl je langs de weg staat. 

Auto huren op vakantie 

Als je niet op vakantie gaat met je eigen auto maar in het buitenland een auto huurt, valt dit dan onder je autoverzekering of je reisverzekering? Jouw autoverzekering – en eventueel Pechhulp die je hierbij afsluit - geldt alleen voor jouw eigen auto. Als je in Nederland een huurauto huurt met Nederlands kenteken en hiermee naar het buitenland rijdt, valt deze wél onder de dekking van jouw reisverzekering, als je hierbij de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen afsluit. Als je in het buitenland een auto huurt, wordt de verzekering hiervoor ter plekke geregeld door de verhuurmaatschappij.  

Deze verzekering valt niet altijd automatisch onder de huurprijs. Controleer daarom of een verzekering inbegrepen is bij de huur, of dat je hier extra voor moet betalen. Het is verstandig om via de verhuurder een verzekering voor je huurauto te regelen. Als de auto reparaties nodig heeft, kun je namelijk te maken krijgen met hoge kosten. 

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over hoe je een reisverzekering moet regelen voor je auto? Of waar je op moet letten om veilig met de auto op vakantie te kunnen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.