Ga naar inhoud

Kortlopende annuleringsverzekering

Soms kan een geboekte reis onverwacht toch niet doorgaan. Of u moet uw vakantie vanwege persoonlijke omstandigheden tussentijds afbreken. Als u doorgaans één keer per jaar op vakantie gaat, zijn de annuleringskosten met een kortlopende annuleringsverzekering (deels) verzekerd. Het kan dan gaan om kosten van uw vakantieverblijf of vliegtickets, of een vergoeding voor de dagen die u door het afbreken heeft moeten missen.

Bereken uw premie

Wat is wel en niet verzekerd?

Met de Kortlopende annuleringsverzekering van Univé verzekert u uzelf tegen de risico’s die u loopt tijdens en voorafgaand aan een vakantie. U kunt bijvoorbeeld ziek worden en niet in staat zijn om te reizen. Of er breekt brand uit in uw woning terwijl u op reis bent.

De Kortlopende annuleringsverzekering verzekert u in deze en andere situaties tegen (een deel van de) annuleringskosten:

Documenten en voorwaarden bij de Kortlopende annuleringsverzekering

Wat is er precies verzekerd met de kortlopende annuleringsverzekering van Univé? Download de voorwaarden en de brochure hieronder.

Heeft u al een kortlopende Annuleringsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Meer over de kortlopende annuleringsverzekering

Maximale vergoeding

Bij een kortlopende annuleringsverzekering geldt een maximaal verzekerde reissom van € 5.000 per verzekerde en een maximale totale reissom van € 25.000.

Wanneer moet ik de verzekering afsluiten?

Uw verzekering is alleen geldig als u deze binnen 7 dagen na het boeken van uw reis én voorafgaand aan uw reis afsluit. Sluit u later af? Dat kan alleen als de vertrekdatum later dan 1 maand na het afsluiten van de verzekering is.

Geldt de pakketkorting voor deze verzekering?

De pakketkorting geldt niet voor de Kortlopende annuleringsverzekering. Met een doorlopende annuleringsverzekering krijgt u wel extra korting én bent u het hele jaar door verzekerd, voor en tijdens al uw trips.

Mijn vakantie annuleren of vroegtijdig afbreken

Kan uw geboekte reis niet doorgaan? Meld uw annulering online. Al op vakantie en moet u uw reis onverwacht afbreken? Bel dan met de Univé Alarmcentrale: +31 (0)592 348 112.

Combinatie met een Univé reisverzekering

U kunt de Kortlopende annuleringsverzekering los afsluiten of combineren met de Kortlopende reisverzekering van Univé. Daarmee bent u ook verzekerd van de juiste hulp bij bijvoorbeeld ziekte.

Eenmalige en kortlopende annuleringsverzekering

Er zit geen verschil tussen een eenmalige annuleringsverzekering en een kortlopende. Alhoewel de naam anders is, dekken ze beide de annuleringskosten van één reis.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meestgestelde vragen over de annuleringsverzekering.

Service en contact

Waarom onze annuleringsverzekering?

Kies voor de Kortlopende annuleringsverzekering van Univé