Ga naar inhoud

Kortlopende annuleringsverzekering

Soms kan een geboekte reis onverwacht toch niet doorgaan. Of u moet uw vakantie vanwege persoonlijke omstandigheden tussentijds afbreken. Als u doorgaans één keer per jaar op vakantie gaat, zijn de annuleringskosten met een kortlopende annuleringsverzekering (deels) verzekerd. Het kan dan gaan om kosten van uw vakantieverblijf of vliegtickets, of een vergoeding voor de dagen die u door het afbreken heeft moeten missen.

Bereken uw premie

Wat is wel en niet verzekerd?

Met de Kortlopende annuleringsverzekering van Univé verzekert u uzelf tegen de risico’s die u loopt tijdens en voorafgaand aan een vakantie. U kunt bijvoorbeeld ziek worden en niet in staat zijn om te reizen. Of er breekt brand uit in uw woning terwijl u op reis bent.

De Kortlopende annuleringsverzekering verzekert u in deze en andere situaties tegen (een deel van de) annuleringskosten:

Dit wordt gedekt

 • U, uw partner, een familielid in de 1e, 2e of 3e graad, of een huisgenoot komt te overlijden
 • U, uw partner of een familielid in de 1e of 2e wordt ernstig ziek
 • U wordt ontslagen
 • Uw eigendommen, zoals uw woning of auto, raken ernstig beschadigd waardoor u liever niet op reis gaat
 • U gaat scheiden of uit elkaar
 • U wist niet dat u zwanger bent, of er zijn complicaties tijdens uw zwangerschap
 • U heeft meer dan 8 uur vertraging op de heenreis, waardoor u veel later aankomt op uw bestemming
 • U moet een familielid verzorgen en u bent de enige die deze zorg kan geven

Dit wordt niet gedekt

 • Als de reden van annulering te verwachten was op het moment van het afsluiten van de verzekering
 • Als de reden van annulering te verwachten was op het moment van het boeken van de reis
 • Bij het overlijden en bij ziekte van personen buiten de 1e en 2e graad, zoals vrienden
 • Het annuleren van een reis vanwege een natuurramp, epidemie of aanslag in het vakantieland (in sommige gevallen vergoedt het Calamiteitenfonds (een deel van) de schade)

Documenten en voorwaarden bij de Kortlopende annuleringsverzekering

Wat is er precies verzekerd met de kortlopende annuleringsverzekering van Univé? Download de voorwaarden en de brochure hieronder.

Heeft u al een kortlopende Annuleringsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart kortlopende annuleringsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de kortlopende annuleringsverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer over de kortlopende annuleringsverzekering

Maximale vergoeding

Bij een kortlopende annuleringsverzekering geldt een maximaal verzekerde reissom van € 5.000 per verzekerde en een maximale totale reissom van € 25.000.

Wanneer moet ik de verzekering afsluiten?

Uw verzekering is alleen geldig als u deze binnen 7 dagen na het boeken van uw reis én voorafgaand aan uw reis afsluit. Sluit u later af? Dat kan alleen als de vertrekdatum later dan 1 maand na het afsluiten van de verzekering is.

Geldt de pakketkorting voor deze verzekering?

De pakketkorting geldt niet voor de Kortlopende annuleringsverzekering. Met een doorlopende annuleringsverzekering krijgt u wel extra korting én bent u het hele jaar door verzekerd, voor en tijdens al uw trips.

Mijn vakantie annuleren of vroegtijdig afbreken

Kan uw geboekte reis niet doorgaan? Meld uw annulering online. Al op vakantie en moet u uw reis onverwacht afbreken? Bel dan met de Univé Alarmcentrale: +31 (0)592 348 112.

Combinatie met een Univé reisverzekering

U kunt de Kortlopende annuleringsverzekering los afsluiten of combineren met de Kortlopende reisverzekering van Univé. Daarmee bent u ook verzekerd van de juiste hulp bij bijvoorbeeld ziekte.

Eenmalige en kortlopende annuleringsverzekering

Er zit geen verschil tussen een eenmalige annuleringsverzekering en een kortlopende. Alhoewel de naam anders is, dekken ze beide de annuleringskosten van één reis.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meestgestelde vragen over de annuleringsverzekering.

Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering en moet u uw reis afbreken vanwege een annuleringsreden die in onze polisvoorwaarden voorkomt (bv. ernstige ziekte of ontslag)? Dan krijgt u niet de hele reissom terug, maar een vergoeding voor de gemiste reisdagen. Heeft u uw doorlopende annuleringsverzekering aangevuld met een uitgebreide dekking? Dan krijgt u ook bij eerdere terugkeer naar huis de volledig verzekerde reissom terug tot het maximumbedrag op de polis.

Tot wanneer u een annuleringsverzekering af kunt sluiten, hangt af van wanneer u uw vakantie boekt of heeft geboekt. Een doorlopende annuleringsverzekering is geldig voor:

 • Vakanties die u na de ingangsdatum van de verzekering boekt
 • Vakanties die u maximaal 7 dagen voor de ingangsdatum van de verzekering heeft geboekt
 • Vakantie die u langer dan 7 dagen voor de ingangsdatum van de verzekering heeft geboekt, maar waarvan de vertrekdatum langer dan 1 maand na de ingangsdatum van de verzekering ligt

De kortlopende annuleringsverzekering geldt alleen als u uw vakantie maximaal 7 dagen voor de ingangsdatum heeft geboekt óf als u uw vakantie langer geleden heeft geboekt, maar de vertrekdatum langer dan 1 maand na de ingangsdatum ligt.

U hoeft geen schadeformulier in te vullen. Het is wel mogelijk dat de behandelaar contact met u opneemt voor aanvullende informatie om uw schade af te kunnen handelen. Bewaart u alle informatie die betrekking heeft op uw schade, zoals uw boekingsnota en de annuleringsnota. 

Bent u verzekerd voor de schade en heeft u van Univé een bevestiging ontvangen dat wij gaan betalen? Dan duurt het maximaal vijf werkdagen voordat u de vergoeding krijgt.

Heeft u uw reis tussentijds moeten afbreken? Dan krijgt u bij een geldige annuleringsreden een vergoeding voor de gemiste reisdagen. Het bedrag per gemiste dag is de totale reissom gedeeld door het aantal dagen dat u van plan was op reis te gaan.

Alle veelgestelde vragen

Handige links

Waarom onze annuleringsverzekering?

Uw reis verzekerd tegen annulering, zoals u dat wilt

Bij Univé bent u verzekerd van een scherpe premie

Te combineren met een kortlopende reisverzekering

Kies voor de Kortlopende annuleringsverzekering van Univé