Ga naar inhoud

Reisverzekering en schade melden

Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? Bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname?  De Univé Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Wat kunt u het beste doen bij schade

Een noodgeval
Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 bij ziekenhuisopname, overlijden, een ongeval of pech onderweg. Dag en nacht bereikbaar.

Bagageproblemen
Is uw bagage gestolen, kwijt of beschadigd? Meld de schade bij thuiskomst aan Univé. Doe bij verlies of diefstal wel ter plekke aangifte als de aankoopwaarde meer dan € 250 is en bij geld als de waarde meer dan € 50 is. Vraag altijd een schriftelijke verklaring.

Gedwongen afbreken reis
Bel de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Daar helpt men u snel verder om te kijken op welke manier u het beste terug kunt reizen.

Extra kosten
Denkt u tijdens uw vakantie gedwongen extra kosten te moeten maken (bv. een nieuw vliegticket) die u op uw reisverzekering wilt verhalen? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Zij helpen u de kosten zo laag mogelijk te houden en het direct op uw verzekering te verhalen.

Meld uw schade online

Zo kunt u uw schade melden bij Univé

  • Online uw schade melden
    Uw schade kunt u 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan.
  • Daarnaast kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Univé App.

Direct contact met een medewerker?

Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Schade melden - Mijn Univé

Rondom het melden van schade zijn er veel mogelijkheden met Mijn Univé. Het is de plek waar u al uw documentatie vindt van de lopende verzekeringen. Onderstaand vindt u de mogelijkheden van Mijn Univé als het gaat om schades.

  • Bekijken van uw bestaande schademeldingen
  • Bekijken van uw polisgegevens
  • Bekijken van al uw correspondentie 

Meld u direct aan voor Mijn Univé of log in

Meld uw schade online

Schade stappenplan

Er zijn veel verschillende situaties waarin u zich kan bevinden bij het hebben van schade. Voor uw gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de verschillende scenario’s en soorten schade om u te adviseren wat u het beste kunt doen. U vindt hier het schade stappenplan.

Wat is verzekerd?

Ook nuttig