Ga naar inhoud

Reisverzekering en schade melden

Heb je hulp nodig tijdens je reis? Bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname? De Univé Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Wat kun je het beste doen bij schade

Een noodgeval
Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 bij ziekenhuisopname, overlijden, een ongeval of pech onderweg. Dag en nacht bereikbaar.

Bagageproblemen
Is je bagage gestolen, kwijt of beschadigd? Meld de schade bij thuiskomst aan Univé. Doe bij verlies of diefstal wel ter plekke aangifte als de aankoopwaarde meer dan € 250 is en bij geld als de waarde meer dan € 50 is. Vraag altijd een schriftelijke verklaring.

Gedwongen afbreken reis
Bel de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Daar word je snel geholpen en wordt gekeken op welke manier je het beste terug kunt reizen. 

Extra kosten
Denk je tijdens je vakantie gedwongen extra kosten te moeten maken (bv. een nieuw vliegticket) die je op je reisverzekering wilt verhalen? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Zij helpen je de kosten zo laag mogelijk te houden en het direct op je verzekering te verhalen.

Meld je schade online

Zo kun je je schade melden bij Univé

  • Online je schade melden
    Je schade kun je 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt een paar vragen en verstuurt online je gegevens naar ons toe. Nog geen account? Maak hier je account aan.
  • Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van de Univé App.

Direct contact met een medewerker?

Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij je in de buurt.

Schade melden - Mijn Univé

Rondom het melden van schade zijn er veel mogelijkheden met Mijn Univé. Het is de plek waar je al je documentatie vindt van de lopende verzekeringen. Onderstaand vind je de mogelijkheden van Mijn Univé als het gaat om schades.

  • Bekijken van je bestaande schademeldingen
  • Bekijken van je polisgegevens
  • Bekijken van al je correspondentie 

Meld je direct aan voor Mijn Univé of log in

Meld je schade online

Schade stappenplan

Er zijn veel verschillende situaties waarin je je kan bevinden bij het hebben van schade. Voor het gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de verschillende scenario’s en soorten schade om je te adviseren wat je het beste kunt doen. Je vindt hier het schade stappenplan.

Wat is verzekerd?

Ook nuttig