Ga naar inhoud

Vragen en antwoorden over de kortlopende reisverzekering

De meestgestelde vragen

Het eigen risico van je zorgverzekering geldt ook voor zorgkosten die je maakt in het buitenland. Tenzij je een aanvullende dekking voor medische kosten afsluit bij je reisverzekering

Met de Europadekking ben je verzekerd in Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee  

Medische hulpmiddelen van jezelf, in bruikleen of die je huurt zijn op vakantie verzekerd als je je bagage hebt meeverzekerd. Standaard is je bagage verzekerd tot € 1.000, je kunt dit zelf uitbreiden tot € 3.500. 

Ook bij een vakantie in Nederland kan een reisverzekering uitkomst bieden. Zo kan uw bagage verloren gaan, beschadigd raken of gestolen worden. Ook een ongevallendekking of een annuleringsverzekering kunnen belangrijk zijn. U bent in Nederland verzekerd tijdens een reis met minimaal één overnachting tegen betaling.

Bereken uw premie.

Met Pechhulp Motorrijtuigen ben je voor hulp bij pech of een ongeluk met een motorrijtuig in de groene kaart landen verzekerd. De Pechhulp Motorrijtuigen geldt in Nederland alleen als je iets overkomt op weg naar of terugkomt van het buitenland. 

Standaard zijn je voertuigen niet verzekerd bij je reisverzekering. Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen ben je wél verzekerd van hulp bij pech of een ongeval met je auto, motor of caravan.

Vragen over het afsluiten van de reisverzekering

Zakenreizen kunnen alleen worden meeverzekerd op een doorlopende reisverzekering.

Vragen over schade en uw reisverzekering

Wanneer verzekerde spullen niet ouder dan een jaar zijn, dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Je krijgt dan het bedrag waarmee je nieuwe of vergelijkbare spullen kan kopen. Bij spullen ouder dan een jaar vergoeden wij de dagwaarde. Deze waarde berekenen we met de hulp van een afschrijvingstabel.

Wat je het beste kunt doen, hangt af van de schade die je hebt. Op de pagina Hulp bij schade lees je meer over de verschillende soorten schade. Meestal kan Univé je schade snel en uiteraard zorgvuldig afhandelen, zodat je je reis zorgeloos kunt voortzetten.  

Vragen over wintersport en gevaarlijke sporten

Met de wintersportdekking verzekert u tijdens het wintersporten o.a. uw wintersportbagage of een eventuele gipsvlucht. De wintersportdekking is nodig om tijdens het wintersporten gebruik te kunnen maken van uw reisverzekering. Bereken uw premie.

Bijvoorbeeld bij paraskiën, kitesurfen en duiken in grotten. De volledige lijst van uitgesloten risicovolle sporten vind je in de voorwaarden van de reisverzekering. Risicovolle sporten zijn sporten die gevaarlijker zijn dan normale sporten of activiteiten. 

Ja, veel actieve sporten zijn gewoon standaard verzekerd. Wel is bij sommige gevaarlijke sporten de Ongevallendekking, als je deze hebt meeverzekerd, uitgesloten. Neem contact met ons op als je wilt weten of je sport of activiteit wel of niet verzekerd is of raadpleeg de voorwaarden.