Zorgverzekering voor jongeren

Word je bijna 18 jaar….  of ben je het net geworden? Gefeliciteerd! Vanaf nu regel je zelf je geldzaken maar verandert er ook iets aan jouw zorgverzekering. Je bent niet meer gratis met jouw ouders meeverzekerd. Wij helpen je graag mee om dit goed te regelen.

Zorgverzekering jongeren
In Nederland ben je vanaf 18 jaar als jongvolwassene verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Zorg daarom dat je de zorgverzekering op de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag laat ingaan. Doe je niets, dan wordt jouw huidige polis (verzekeringsovereenkomst) automatisch overgezet.

Zorgtoeslag
De kans bestaat dat je recht hebt op zorgtoeslag: een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid in de kosten van jouw zorgverzekering. De zorgtoeslag is afhankelijk van o.a. inkomen. Wil je weten of jij zorgtoeslag kan aanvragen? Lees dan de informatie over zorgtoeslag of bel 0800 0543.

 

De verzekering die bij je past

Gelukkig kan je een zorgverzekering helemaal naar wens samenstellen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit verschillende basisverzekeringen met een bijbehorende polis. Elke polis heeft zijn eigen voorwaarden. Sluit je bij Univé een zorgverzekering af? Dan vind je hieronder de belangrijke overeenkomsten.

Zorgverzekering voor jongeren

Natuurlijk zijn er ook verschillen bij de diverse basisverzekeringen. Een belangrijk verschil is de vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners:

  • Univé Zorg Select polis - Een scherpe premie en 75% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Geregeld polis – Een voordelige premie en 80% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Vrij polis – Goed verzekerd met vrije zorgkeuze.

Wil je meer weten over de verschillen? Bekijk onze basisverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering

Misschien heb je ook zorg nodig die niet uit de basisverzekering wordt vergoed. Die kosten kun je opvangen met een aanvullende verzekering. Afhankelijk van de basisverzekering kan je kiezen voor onderstaande aanvullingen:

Univé Zorg Select polis

De Univé Zorg Select polis is uit te breiden met één van de ruime aanvullende pakketten: Aanvullend Goed, Beter of Best. Je kunt bovendien kiezen voor een aanvullend tandpakket: Tand Ongevallen, Tand Goed, Tand Beter of Tand Best.

Univé Zorg Geregeld polis en Univé Zorg Vrij polis


Eigen risico

Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Dat houdt in dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf betaalt. Je kan daarnaast vrijwillig je eigen risico ophogen voor korting op je zorgpremie. Dat kan interessant zijn als je weinig gebruik denkt te maken van zorg.

Voor bepaalde zorg hoef je niet zelf de eerste kosten (het eigen risico) te betalen. Het eigen risico geldt niet voor:

  • kosten van de huisarts;
  • kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg;
  • preferente geneesmiddelen (behalve de terhandstellingskosten van de apotheker);
  • vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering;
  • hulpmiddelen in bruikleen;
  • nacontrole orgaandonor (nier- of levertransplantatie).

 

Zorgverzekering voor jongeren aanvragen

Normaal mag iemand alleen per 1 januari van elk jaar een andere zorgverzekering afsluiten. Maar omdat jij 18 wordt, mag je ook nú overstappen. Dus heb je alles gelezen en wil je een eigen zorgverzekering bij Univé? Regel dan eenvoudig je zorgverzekering online via Mijn Univé Zorg of kom langs in één van onze winkels. Je kunt ons ook bellen op 072 – 5277595.

Let op: je nieuwe zorgverzekering kan alleen ingaan op de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag.

Vraag zorgverzekering aan 
Als je 18 jaar wordt, moet je vaak aardig wat regelen. Bijvoorbeeld ook andere verzekeringen. Meer hierover lees je op de pagina Ik word 18 jaar.​