Fysiotherapie - vergoedingen 2020

Bekijk hier uw vergoedingen voor fysiotherapie

In het vergoedingenoverzicht hieronder vindt u voor de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Goed, Beter en Best de maximale vergoeding voor beweegzorg (bijvoorbeeld fysiotherapie). De basisverzekering Univé Zorg Select polis kent ook twee losse aanvullende modules voor fysiotherapie: Fysio 9 en Fysio 18.  Deze vindt u hieronder in het overzicht. 

Bereken uw zorgpremie

De vergoedingen voor beweegzorg op een rij

Vergoedingen vanaf 18 jaar vanuit Aanvullend Goed, Beter en Best

​Aanvullend
Goed
​Aanvullend
Beter
​Aanvullend
Best
Aantal behandelingen Beweegzorg

9 behandelingen
per jaar

16 behandelingen
per jaar *

​20 behandelingen
per jaar *

Eigen risico (verplicht) € 385,-      
​Premie per maand ​€ 9,95 ​€ 23,95 ​​​€ 35,95

*  Hiervan mag u per indicatie maximaal 9 behandelingen gebruiken voor manuele therapie.

Deze behandelingen uit het zorgbudget Beweegzorg kunt u ook gebruiken voor oedeemtherapie, oefentherapie Cesar / Mensendieck, ergotherapie, manuele therapie (max. 9 behandelingen per jaar).
Voor niet-gecontracteerde therapeuten geldt een vergoeding van maximaal € 17,50.

Vergoedingen vanuit de losse modules bij Zorg Select

  Fysio 9 Fysio 18
Aantal behandelingen Beweegzorg 9 behandelingen per jaar 18 behandelingen per jaar**
Premie per maand € 7,50 € 28,95

**  Hiervan mag u per indicatie maximaal 9 behandelingen gebruiken voor manuele therapie.

Deze behandelingen kunt u ook gebruiken voor oedeemtherapie en oefentherapie Cesar/Mensendieck. Voor een behandeling door een gecontracteerde therapeut krijgt u het overeengekomen tarief vergoed. Bij een niet-gecontracteerde therapeut krijgt u maximaal het in Nederland geldende marktconforme tarief.

Bereken uw zorgpremie

Gecontracteerde fysiotherapeuten

Heeft u een aanvullende zorgverzekering Goed, Beter of Best en kiest u voor een fysiotherapeut waarmee Univé samenwerkt? Dan worden uw fysiotherapiekosten volledig vergoed tot u het maximum van dit budget heeft bereikt. Welke fysiotherapeuten in uw omgeving door Univé gecontracteerd zijn, zoekt u eenvoudig online op via de Zorgzoeker.

Vergoedingen bij chronische aandoeningen (na toestemming)

Bent u jonger dan 18 jaar en heeft u een chronische aandoening, dan krijgt u de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u geen chronische indicatie, dan worden maximaal 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een chronische aandoening, dan krijgt u de kosten voor fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden verrekend met het eigen risico (€ 385,-).
Naast reguliere fysiotherapie heeft u vanuit de basisverzekering recht op de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie.

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over fysiotherapie.

Verzekeringsvoorwaarden

De informatie op deze pagina is een beknopte samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan om vooraf deze verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.