Ga naar inhoud
Behandeling bij de fysiotherapeut
Behandeling bij de fysiotherapeut

Aanvullende verzekeringen

Met onze aanvullende verzekeringen krijgt u meer zorgkosten vergoed krijgen dan alleen uit uw basisverzekering.

Stel zorgverzekering samen

Of bereken eerst uw premie

Aanvullende zorgverzekeringen van Univé

Met één van onze aanvullende verzekeringen kunt u zorg die niet in het basispakket zit verzekeren. Denk daarbij aan fysiotherapie, alternatieve zorg of de tandarts. Welke aanvullende zorgverzekering u kunt kiezen hangt af van de basisverzekering die u bij ons heeft. 

Welke aanvullende verzekering past het beste bij u?

​Het kiezen tussen onze aanvullende verzekeringen kan best lastig zijn. U wilt namelijk niet teveel betalen, maar wel voldoende verzekerd zijn. We helpen u graag bij het maken van uw keuze met onze ZorgCheck. Beantwoord een paar vragen en binnen drie minuten weet u welke aanvullende zorgverzekering het beste bij u past.

Doe de ZorgCheck

Collectieve aanvullende verzekeringen

Heeft uw werkgever of vereniging afspraken gemaakt met Univé? Dan kunt u profiteren van een collectiviteitskorting op de aanvullende zorgverzekering Zorg Budget, Aanvullend Goed, Beter of Best.

Zit u bij een aangesloten thuiszorgorganisatie of -vereniging? Dan krijgt u naast korting op onze speciale Collectief Aanvullend Goed, Beter of Best extra behandelingen fysiotherapie en een hoger budget preventie vergoed. 

Vergoedingen aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering is letterlijk een aanvulling op uw basisverzekering. Zorgkosten worden waar mogelijk altijd eerst uit het basispakket vergoed. Voor de vergoeding van onderstaande zorg heeft u meestal een aanvullende verzekering nodig:

Als u 18 jaar of ouder bent krijgt u geen fysiotherapie meer vergoed vanuit de basisverzekering. Tenzij u een bepaalde (chronische) aandoening heeft, maar dan krijgt u fysiotherapie vaak pas vanaf een aantal behandelingen vergoed. Dat betekent dat u de eerste behandelingen zelf moet betalen. Met een aanvullende verzekering kunt u een aantal behandelingen of de eerste paar behandelingen als u een chronische aandoening hebt, vergoed krijgen.

Vanaf uw 18e krijgt u een bezoek aan de tandarts niet meer vergoed. Alleen in speciale gevallen waarbij u bijzondere tandheelkunde nodig heeft of naar de kaakchirurg moet. Een kunstgebit krijgt u vergoed uit de basisverzekering, maar u betaalt dan wel een eigen bijdrage. Met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering kunt u tandheelkundige behandelingen vergoed krijgen en afhankelijk van de soort tandverzekering ook de eigen bijdrage van het kunstgebit.

Voor brillen en lenzen is ook alleen in speciale situaties een vergoeding voor bijzonder optische hulpmiddelen mogelijk vanuit de basisverzekering. Daarom kunt u met een aanvullende verzekering vaak een vast bedrag vergoed krijgen voor brillen en contactlenzen op sterkte. Let er bij het vergelijken wel op dat u meestal één keer in de paar jaar gebruik kunt maken van die vergoeding en dat de premie die u voor uw aanvullende verzekering betaalt, hoger kan zijn dan de vergoeding voor de bril.

Met uw basisverzekering bent u ook verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat u zorgkosten tot het Nederlandse tarief vergoed krijgt. Kost uw behandeling in het buitenland meer dan het in Nederland zou kosten? Dan betaalt u het verschil zelf, maar met een aanvullende verzekering kunt u die kosten alsnog vergoed krijgen.

De meeste kosten rondom uw zwangerschap worden vergoed vanuit de basisverzekering. Daarvoor betaalt u meestal geen eigen risico, maar soms wel een eigen bijdrage. Bijvoorbeeld als u er zelf voor kiest om in het ziekenhuis te bevallen en daar geen medische indicatie voor heeft. Die eigen bijdrage kunt u vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Dat geldt ook voor kraamzorg thuis.

Een beugel krijgt u niet vergoed vanuit de basisverzekering, tenzij er sprake is van bijzondere tandheelkunde of orthodontie. Ook voor kinderen is er geen vergoeding. Daarom kunt u voor uzelf en uw kinderen een tandartsverzekering met orthodontie vergoeding afsluiten. Er kan een verschil zitten tussen de hoogte van de vergoeding bij een kind en volwassene.

Let op: voor orthodontie geldt er bij veel zorgverzekeraars een wachttijd van bijvoorbeeld één jaar is. Dat betekent dat u eerst een jaar verzekerd moet zijn met de tandartsverzekering voordat u aanspraak kunt maken op de vergoeding voor orthodontie.