Ga naar inhoud

Zorgverzekering voor studenten afsluiten

Als student kom je in een andere fase van je leven terecht. Nu je bijna 18 jaar bent, of net 18 bent geworden, moet je ineens je geldzaken zelf regelen. Dus vraag je jezelf af: wat is de beste zorgverzekering voor studenten? Is er een speciale studentenzorgverzekering? Wij helpen je graag op weg.

Geen speciale studentenverzekering
In Nederland ben je vanaf 18 jaar verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Een speciale studentenverzekering is er niet. Kies daarom de zorgverzekering die het beste past bij jouw situatie en laat hem op de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag ingaan. Doe je niets, dan wordt jouw huidige polis (verzekeringsovereenkomst) automatisch overgezet.

Zorgtoeslag
De kans bestaat dat je als student recht hebt op zorgtoeslag: een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid in de kosten van jouw zorgverzekering. De zorgtoeslag is afhankelijk van o.a. inkomen. Wil je weten of jij zorgtoeslag kan aanvragen? Lees dan de informatie over zorgtoeslag of bel 0800 0543.

Welke ziektekostenverzekering als student?

Of je nu mbo, hbo of wo volgt, iedere student van 18 jaar en ouder moet een zorgverzekering kiezen. Iedereen is anders en dat geldt ook voor de zorg die je wel of niet nodig hebt. Gelukkig kan je een ziektekostenverzekering helemaal naar wens samenstellen. Kies bij ons uit verschillende basisverzekeringen met een bijbehorende polis. Elke polis heeft zijn eigen voorwaarden.

De basisverzekeringen verschillen ook onderling van elkaar. Bijvoorbeeld in de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners:

  • Univé Zorg Select polis - Een scherpe premie en 60% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Basis polis - Een goede premie en 70% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Geregeld polis – Een voordelige premie en 80% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Uitgebreid polis – Goed verzekerd met vrije zorgkeuze (met uitzondering van geestelijke gezondheidszorg en wijkverpleging).

Wil je meer weten over de verschillen? Ontdek hoe je de zorgverzekering kunt vergelijken.

Aanvullende zorgverzekering voor studenten

Sommige zorg wordt niet uit de basisverzekering vergoed. Maar misschien heb je deze zorg wel nodig. De kosten hiervoor kun je dan wellicht vergoed krijgen via een aanvullende verzekering. Je kunt kiezen voor onderstaande aanvullingen:

Zorgverzekering voor studenten aanvragen

Als je student bent en net 18 wordt, mag je nu overstappen en niet pas op 1 januari. Wil je als student een eigen zorgverzekering bij Univé? Regel dan eenvoudig je zorgverzekering online via Mijn Univé Zorg of kom langs in één van onze winkels. Je kunt ons ook bellen op 072 527 75 95.

Vraag zorgverzekering aan