Ga naar inhoud

Overstappen

Ieder jaar kunt u overstappen van zorgverzekering. Bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar een goedkopere verzekering, omdat u juist meer zorg nodig heeft, of omdat u ontevreden bent over uw huidige verzekeraar. Als u wilt wisselen van zorgverzekering, is er een aantal dingen waar u op moet letten.

Tot wanneer kan ik overstappen met mijn zorgverzekering?

Iedereen kan ieder jaar overstappen van 12 november tot en met 31 december. Zegt u uw oude verzekering voor 31 december op? Dan mag u nog tot en met 31 januari overstappen naar een andere verzekeraar. Buiten die periode is het in principe niet mogelijk om over te stappen. Er zijn een paar uitzonderingen. Zo kan wie achttien wordt vanaf dat moment zelf een zorgverzekering kiezen. Verder is overstappen mogelijk als u vanuit het buitenland naar Nederland verhuist, uit militaire dienst komt, gaat scheiden en met uw ex-partner op één polis staat of als u van werkgever wisselt en daardoor van een ander collectief gebruik kunt maken.

Overstappen bij mijn huidige verzekeraar

Als u uw zorgverzekering wilt wijzigen, is het niet altijd nodig om meteen over te stappen naar een andere verzekeraar. Misschien volstaat een uitgebreider of juist minder uitgebreid pakket bij uw huidige verzekeraar ook. Zo kunt u bij Univé bijvoorbeeld kiezen uit vier basisverzekeringen (Select, Basis, Geregeld en Vrij) en verschillende aanvullende pakketten voor de basisverzekering Select of voor de basisverzekeringen Basis, Geregeld en Vrij. U kunt overstappen van pakket van 12 november tot en met 31 december. Uw aanvullende verzekering kunt u nog tot en met 31 januari wijzigen.

Univé Zorgverzekering 2024

Overstappen van zorgverzekering: hoe gaat dat?

Als u overstapt naar Univé, regelen wij de opzegging van uw oude zorgverzekering voor u. U hoeft hiervoor dus zelf niets te doen. Wanneer u binnen Univé wilt overstappen van pakket, kunt u dit zelf eenvoudig wijzigen in Mijn Univé Zorg. 

Log in en stap over