Orthodontie - vergoedingen 2020

Bekijk hier uw vergoedingen voor orthodontie

Heeft uw kind een beugel nodig? In het vergoedingenoverzicht hieronder vindt u voor de aanvullende tandartsverzekeringen Tand Goed, Tand Beter en Tand Best de vergoedingen voor orthodontie.
De basisverzekering Univé Zorg Select polis kent ook twee losse aanvullende modules tand: Tand 250 en Tand 500. Bij deze modules wordt orthodontie niet vergoed. 

Bereken uw zorgpremie

De vergoedingen voor orthodontie op een rij 

  Tand Goed Tand Beter Tand Best
Automatische acceptatie verzekering
  •  
  •  
 
​Orthodontie tot 18 jaar ​€ 1.500,- ​€ 2.500,-
​Orthodontie vanaf 18 jaar ​€ 500,- € 1.500,-
​Premie per maand € 13,95 €​ 29,95 ​€ 47,95

De genoemde vergoeding geldt voor de gehele looptijd van de verzekering. 

Bereken uw zorgpremie

Of kijk voor meer vergoedingen in de Vergoedingzoeker.

Orthodontie

Beugels worden bij Univé vergoed vanuit de tandartsverzekeringen Tand Beter en Tand Best. Tijdens de looptijd van uw verzekering krijgt u per verzekerde eenmalig een budget voor orthodontie. De vergoeding is 100% tot de maximale hoogte van dit budget is bereikt. De hoogte van uw budget is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde én de gekozen tandartsverzekering.

Afsluiten tandartsverzekering

Iedereen vanaf 18 jaar kan bij Univé een tandartsverzekering afsluiten in combinatie met de basisverzekering. Kinderen onder de 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende tandartsverzekering als de hoogst verzekerde volwassene op de polis. Een orthodontist of tandarts bij u in de buurt zoekt u gemakkelijk online op via de Zorgzoeker.

Wachttijd

Kiest u voor Tand Best? Dan gelden er een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie. Dit betekent dat wij in het eerste jaar dat u de verzekering heeft afgesloten de kosten van deze behandeling niet vergoeden.

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over orthodontie.

Verzekeringsvoorwaarden

De informatie op deze pagina is een beknopte samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan om vooraf deze verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.