Brillen en lenzen - vergoedingen 2020

Bekijk hier uw vergoedingen voor brillen en lenzen

Draagt u een bril of lenzen? In het vergoedingenoverzicht hieronder vindt u voor de aanvullende zorgverzekering Goed, Beter en Best de maximale vergoedingen voor brillen en lenzen. 

Bereken uw zorgpremie

U heeft de keuze uit een vergoeding voor brillen óf voor lenzen.  Wilt u zowel lenzen als een bril, dan zijn de kosten van één van de twee voor eigen rekening.  

De vergoeding voor brillen en lenzen op een rij 

 

​Aanvullend
Goed

​Aanvullend
Beter

​Aanvullend
Best

Een bril van Hans Anders, Eye Wish, Pearle, Specsavers of
eyes + more

​1 gratis bril per 3 jaar
(basisassortiment)

​1 gratis bril per 3 jaar 
(uitgebreide assortiment)
Bril / lenzen niet-gecontracteerde zorgverlener   maximaal € 50,- per 3 jaar maximaal € 100,- per 3 jaar
Wettelijke eigen bijdrage voor verzekerde jonger dan
18 jaar (bij bril op medische indicatie)
  volledige vergoeding volledige vergoeding
Eigen risico (verplicht) € 385,-      
Premie per maand € 9,95 € 23,95 € 35,95

 

Bereken uw zorgpremie
Of kijk voor meer vergoedingen in de Vergoedingzoeker.

Vergoeding voor brillen uit aanvullende zorgverzekeringen

Met de aanvullende zorgverzekeringen Beter en Best krijgt u eens per 3 jaar een nieuwe bril van Hans Anders, Eye Wish, Specsavers, Pearle of eyes + more. Kiest u voor Aanvullend Beter dan mag u bij deze zorgverleners een bril uitzoeken uit het basisassortiment en bij Aanvullend Best heeft u de keuze uit het uitgebreide assortiment

Let op: Bij Hans Anders, Eye Wish, Pearle en Specsavers is het uitgebreide assortiment monturen niet het totale assortiment. Bij eyes+more kan wel uit totale assortiment monturen gekozen worden. Kijk voor de exacte mogelijkheden per opticien in het Reglement Gezichtshulpmiddelen

Wat valt onder een volledige bril?

  • Uw ogen worden gemeten.
  • U krijgt, afhankelijk van uw behoefte, een enkelvoudige of multifocale bril.
  • U kunt kiezen uit een breed assortiment brillen. Dit verschilt per opticien en per aanvullende verzekering.
  • Uw brillenglazen worden ontspiegeld en voorzien van een anti-kraslaag.

De vijf gecontracteerde opticiens (Pearle, Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en eyes+more) hebben eigen voorwaarden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de kosten voor een extra briloptie voor uw eigen rekening zijn. Denk hierbij aan meekleurende brilglazen of extra dunne glazen. Kijk voor de exacte mogelijkheden per opticien in het Reglement Gezichtshulpmiddelen

Vergoedingen voor kinderen tot 18 jaar

Voor meeverzekerde kinderen tot 18 jaar gelden dezelfde vergoedingen als voor u. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een ravotgarantie. Dat betekent dat ze bij eyes+more en Specsavers twee brillen krijgen (één keer). Bij Hans Anders en Pearle/Eye Wish ontvangen kinderen tot en met 12 jaar gratis dezelfde of een gelijkwaardige bril als het montuur binnen 2 jaar kapot is. Breuk of schade aan de glazen? Dan vervangt de opticien ze voor nieuwe, identieke glazen.

Niet-gecontracteerde zorgverlener

Wilt u een bril of lenzen van een niet-gecontracteerde zorgverlener?  Dan krijgt u eens per 3 jaar bij Aanvullend Beter een maximum vergoeding van € 50,- en bij Aanvullend Best krijgt u maximaal € 100,-  voor uw bril.

Vergoeding voor brillenglazen uit de basisverzekering

Alleen in bijzondere gevallen geldt er een vergoeding uit de basisverzekering voor brillenglazen (alleen voor kinderen tot 18 jaar) en contactlenzen. Meer hierover leest u in het Reglement hulpmiddelen. Uw oogarts of zorgaanbieder kan vertellen of dit voor u geldt.
Voor kinderen tot 18 jaar die een vergoeding voor brillenglazen krijgen, geldt het eigen risico niet. Wel betaalt u een eigen bijdrage.
Als u als volwassene een vergoeding voor brillen of lenzen krijgt vanuit de basisverzekering, geldt hiervoor uw eigen risico. Ook betaalt u een eigen bijdrage.

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over brillen en lenzen.

Verzekeringsvoorwaarden

De informatie op deze pagina is een beknopte samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan om vooraf deze verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.