Ga naar inhoud

Je tuin verzekeren

Je tuin: een plek waar je heerlijk kunt ontspannen, genieten van zonnig weer, of barbecueën met familie en vrienden. Best een waardevolle plek om te verzekeren dus. Want ook al lijkt het op het eerste gezicht misschien niet zo, je hebt in je tuin vaak toch spullen van waarde. Je tuinmeubelset bijvoorbeeld, je schuurtje met al je gereedschap, of de nieuwe schutting die je hebt geplaatst. Als je tuin en de spullen daarin schade oplopen, bijvoorbeeld door een storm, leidt dit tot hoge kosten. Om financiële schade te voorkomen, is een goede verzekering voor je tuin en de spullen hierin belangrijk. Hiermee is bijvoorbeeld schade door diefstal of stormschade aan je tuin verzekerd.

Dekking opstalverzekering en inboedelverzekering tuin 

Heb je al een woonverzekering? Hiermee wordt schade aan je tuin gedekt als deze ontstaan is door brand of een aanrijding. De opstalverzekering dekt de vaste onderdelen van je huis, ook de andere losse gebouwen die bij je woning staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een tuinhuisje, schuur of overkapping. Als je een opstalverzekering hebt, is schade aan zulke bouwwerken in je tuin daar dus ook door gedekt. Een (hobby)kas is niet verzekerd. Op je polis staat hoe je verzekerd bent.

Maar hoe zit het dan met de losse spullen in je tuin, zoals je tuinstoelen, tuingereedschap in je schuur of je parasol? Deze vallen niet onder je opstalverzekering. Als je een inboedelverzekering hebt, dekt deze wel schade aan de losse spullen in je tuin. Dit hoeft dus niet apart als je bijvoorbeeld je loungeset of tuinset wilt verzekeren. Schade aan spullen in je tuin door storm, neerslag en huisongelukken is niet verzekerd met de inboedelverzekering. Wil je dit wel verzekeren? Kies dan voor de aanvullende Buitenshuis dekking. 

Wil je dat schade aan de vaste onderdelen van je tuin én je tuinspullen gedekt is? Dan is het verstandig om een opstalverzekering en een inboedelverzekering met Buitenshuis dekking af te sluiten. Zo is elk onderdeel van je tuin goed verzekerd en kun je zorgeloos genieten van je tuin. 

Meer weten over de tuinverzekering?

Wil je meer weten over onze woonverzekeringen? Bekijk dan onze pagina woonverzekering voor meer informatie.