Ga naar inhoud

Uw tuin verzekeren

Uw tuin: een plek waar u heerlijk kunt ontspannen, genieten van zonnig weer, of barbecueën met familie en vrienden. Best een waardevolle plek om te verzekeren dus. Want ook al lijkt het op het eerste gezicht misschien niet zo, u heeft in uw tuin vaak toch spullen van waarde. Uw tuinmeubelset bijvoorbeeld, uw schuurtje met al uw gereedschap, of de nieuwe schutting die u heeft geplaatst. Als uw tuin en de spullen daarin schade oplopen, bijvoorbeeld door een storm, leidt dit tot hoge kosten. Om financiële schade te voorkomen, is een goede verzekering voor uw tuin en de spullen hierin belangrijk. Hiermee is bijvoorbeeld schade door diefstal of stormschade aan uw tuin verzekerd.

Dekking opstalverzekering en inboedelverzekering tuin 

Heeft u al een woonverzekering? Hiermee wordt schade aan uw tuin gedekt als deze ontstaan is door brand of een aanrijding. De opstalverzekering dekt de vaste onderdelen van uw huis, ook de andere losse gebouwen die bij uw woning staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een tuinhuisje, schuur of overkapping. Als u een opstalverzekering heeft, is schade aan zulke bouwwerken in uw tuin daar dus ook door gedekt. Op uw polis staat hoe u verzekerd bent.

Maar hoe zit het dan met de losse spullen in uw tuin, zoals uw tuinstoelen, tuingereedschap in uw schuur of uw parasol? Deze vallen niet onder uw opstalverzekering. Als u een inboedelverzekering heeft, dekt deze wel schade aan de losse spullen in uw tuin. Deze hoeft u dus niet apart te verzekeren. De maximale vergoeding bij schade aan tuinmeubelen, maar ook wasgoed en tuingereedschap is € 2500. Schade aan spullen in uw tuin door storm, neerslag en huisongelukken is niet verzekerd met de inboedelverzekering. Wilt u dit wel verzekeren? Kies dan voor de aanvullende buitenshuisdekking.

Wilt u dat schade aan de vaste onderdelen van uw tuin én uw tuinspullen gedekt is? Dan is het verstandig om een opstalverzekering en een inboedelverzekering met buitenshuisdekking af te sluiten. Zo is elk onderdeel van uw tuin goed verzekerd en kunt u zorgeloos genieten van uw tuin.

Meer weten over de tuinverzekering?

Wilt u meer weten over onze woonverzekeringen? Bekijk dan onze pagina woonverzekering voor meer informatie.