Ga naar inhoud

Uw gitaar verzekeren

Bent u in het bezit van een gitaar? Voor u als muziekliefhebber is dit een kostbaar, maar ook kwetsbaar bezit. Overweeg daarom om uw gitaar te laten verzekeren. Dit scheelt veel zorgen in het geval dat uw gitaar kapot gaat of gestolen wordt. Univé legt u graag uit op welke manier u uw instrument kunt verzekeren.  

Gitaar in inboedelverzekering 


Bij Univé worden instrumenten meeverzekerd in uw inboedelverzekering. Uw inboedelverzekering dekt schade aan uw gitaar als deze stuk gaat in of om uw eigen woning of hier gestolen wordt. U kunt er echter ook voor kiezen om uw inboedel - waaronder uw gitaar - buitenshuis te verzekeren. Bij Univé heeft u de keuze uit verschillende inboedelverzekeringen.

Welke inboedelverzekering heb ik nodig?

U heeft bij Univé verschillende dekkingsopties voor uw inboedel: Inboedel Basis, All Risk en All Risk met Buitenshuis dekking. Heeft u de Inboedel Basis verzekering van Univé? Dan is uw gitaar alleen verzekerd tegen schade door onder andere woningbrand en diefstal uit uw woning. Een kapotte gitaar door vallen en stoten of een ongelukje in de woning is niet verzekerd. 

Heeft u een Inboedelverzekering All Risk? Dan is uw gitaar ook verzekerd tegen schade door vallen en stoten of een ongelukje in en om uw huis. Neemt u uw gitaar mee voor bijvoorbeeld een optreden of muziekles? Met de Inboedelverzekering All Risk met Buitenshuis dekking is uw gitaar ook buiten uw woning verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor de precieze dekking.  

Meer weten? Lees meer over de inboedelverzekering.  

Gitaar kapot of gestolen 

Is uw gitaar gestolen uit uw woning of kapot door een ongelukje? Doe dan aanspraak op uw inboedelverzekering. In uw polisvoorwaarden ziet u uw precieze dekking. De inboedelverzekering geldt alleen voor gitaren die uw eigen bezit zijn, niet voor instrumenten die u heeft gehuurd. Houd hier rekening mee wanneer u een gitaar huurt.  

Vragen? Neem contact op 


Heeft u vragen over het verzekeren van uw gitaar? Of heeft u te maken gehad met diefstal of schade? Check dan in de Univé App hoe u bij ons verzekerd bent. Staat uw antwoord hier niet tussen of heeft u toch nog een andere vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice