Ga naar inhoud
Man en vrouw op leeftijd regelen zaken op laptop terwijl ze kijken naar stapels papier
Man en vrouw op leeftijd regelen zaken op laptop terwijl ze kijken naar stapels papier

Woon- en rechtsbijstandverzekering

Sluit in één keer een woon- en rechtsbijstandverzekering van Univé af en ontvang pakketkorting.

Sluit woon- en rechtsbijstandverzekering af

Of bereken je premie

Waar ben ik voor verzekerd met een woon- en rechtsbijstandverzekering?

Een woon- en rechtsbijstandverzekering afsluiten, waarom?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dat geldt ook voor je woning. Zo kan het voorkomen dat er schade in huis ontstaat door lekkage, brand of stormschade. Met een woonverzekering zijn je huis en je spullen verzekerd tegen onder andere dit soort schades. 

Beter een goede buur dan een verre vriend? Zeker. Toch kan het ook anders lopen en kunnen conflicten met buren ontstaan door bijvoorbeeld erfafscheiding of geluidsoverlast. Een rechtsbijstandverzekering betaalt de kosten voor juridische hulp, geeft advies en helpt bij besluiten van de overheid over je woning. 

De aannemer heeft de woning niet op tijd opgeleverd of er zijn gebreken aan de woning. Je wilt de aannemer aansprakelijk stellen, maar hij weigert mee te werken. Met een rechtsbijstandverzekering kun je een jurist in de arm nemen die je helpt om je rechten te verdedigen.

Stel dat je buren een schutting plaatsen die een stuk hoger is dan is toegestaan. Je praat met ze, maar ze weigeren de schutting te verlagen. Met een rechtsbijstandverzekering kun je een rechtshulpverlener in de arm nemen die je helpt om de zaak op te lossen.

Stel, er wordt ingebroken in jouw woning. Hierdoor raakt de voordeur beschadigd en er zijn spullen meegenomen. Met een woonverzekering ben je verzekerd voor schade ontstaan door inbraak en wanneer er spullen uit je woning worden gestolen. Met een woonverzekering zijn jouw huis en spullen verzekerd. 

Naast bovenstaande situaties zijn er nog veel meer momenten waarop een woon- en rechtsbijstandverzekering van pas kan komen. Met een woon- en rechtsbijstandverzekering ben je altijd verzekerd van juridische hulp en kun je financieel niet in de problemen komen door onverwachte conflicten of schade aan je woning. 

Sluit woon- en rechtsbijstandverzekering met korting af

De voordelen van de woon- en rechtsbijstandverzekering

Waar kunnen we je mee helpen?

Daarom kiezen klanten voor onze woon- en rechtsbijstandverzekering

Goed om te weten over de woon- en rechtsbijstandverzekering

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé? Dan profiteer je automatisch van pakketkorting. Sluit jij dus een woon- en rechtsbijstandverzekering af, dan ontvang je 2% korting op je premie. Afhankelijk van het aantal afgesloten verzekeringen, kan jouw korting oplopen tot wel 10%! 

Lees alles over pakketkorting

Woonverzekering

Bij onze woonverzekering heb je geen standaard eigen risico. Als je premievoordeel wilt op je inboedelverzekering, kun je wel vrijwillig kiezen voor een eigen risico van € 100, € 250 of € 500.

Rechtsbijstandverzekering

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

 • schade in het verkeer
 • strafzaken
 • conflicten over je woning
 • arbeidszaken
 • conflicten over sociale voorzieningen
 • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Univé vindt het belangrijk dat je online een veilig en zeker gevoel hebt. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met CyberGerust van Univé. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen. Bij de woonverzekering is schade door cybercrime standaard verzekerd tot € 2.000.

Lees meer over Univé CyberGerust

Veelgestelde vragen over de woon- en rechtsbijstandverzekering

Voorwaarden en documenten bij je woon- en rechtsbijstandverzekering

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de woon- en rechtsbijstandverzekering

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Nina Spaan, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

PARP-beleid

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de woon- en rechtsbijstandverzekering zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.

Ook interessant naast je woon- en rechtsbijstandverzekering