Ga naar inhoud

Is een glasverzekering voor je huurwoning nodig?

Als je in een huurwoning woont, vraag je je misschien af of je zelf een glasverzekering moet afsluiten. Want wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor het vergoeden van glasschade, jij of je huisbaas? Dat hangt af van de situatie. Heb je bijvoorbeeld zelf glasschade in je huurwoning veroorzaakt door een ongelukje? Dan moet je deze schade mogelijk uit eigen zak betalen. 

Is de glasschade ontstaan door bijvoorbeeld een storm of brand? Dan is de verhuurder in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het herstellen en vergoeden van deze schade. 

Mijn ruit is kapot: vergoedt mijn verzekering dit? 

Als je een inboedelverzekering hebt, kun je je hiermee bij Univé ook verzekeren tegen glasschade. Dit doe je met de aanvullende dekking Ruitbreuk. Heb je een inboedelverzekering met de dekking Ruitbreuk, en ben jij verantwoordelijk voor de glasschade? Dan krijg je deze via jouw inboedelverzekering vergoed.  

Schade aan je woning zelf is verzekerd met een opstalverzekering. Denk bijvoorbeeld aan stormschade aan je dak. Deze kun jij als huurder niet zelf afsluiten voor je huurwoning. Alleen de eigenaar van een huis kan hier namelijk een opstalverzekering voor afsluiten. Is je verhuurder verantwoordelijk is voor de glasschade, bijvoorbeeld als je ruit kapot is door storm? Dan vergoedt die opstalverzekering de schade. 

Ruitbreuk dekking als glasverzekering voor je huurwoning 

Je hebt bij Univé geen aparte glasverzekering voor je (huur)woning. Staat er in je huurcontract dat je zelf verantwoordelijk bent voor glasschade in je huurwoning? Dan kun je naast je inboedelverzekering kiezen voor de aanvullende dekking Ruitbreuk. Hiermee ben je onder andere verzekerd voor: 

  • Gebroken glas

  • Gebroken kunststof ruiten, zoals aan deuren en dakkoepels

  • Gebroken douchedeuren en schermen van glas of kunststof 

Bij bovenstaande schade krijg je de prijs van het nieuwe glas vergoed. Maar ook de kosten voor het plaatsen van het nieuwe glas in je (huur)woning.  

Een woonverzekering met Ruitbreuk afsluiten 

Een woonverzekering met de aanvullende dekking Ruitbreuk sluit je bij Univé snel en gemakkelijk online af. Deze aanvullende dekking kun je zowel bij een opstalverzekering als bij een inboedelverzekering afsluiten. Je berekent hierbij ook direct de hoogte van je premie.  

Bereken nu je premie