Ga naar inhoud

Detailhandel: verzekeringen voor winkels en webshops

Verzeker je (web)winkel precies zoals jij dat wilt.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Tijdelijk met € 100 Van der Valk-giftcard

Tot 6% extra pakketkorting

24/7 hulp bij cybercrime

Jouw verzekeringen in één pakket

Met het Ondernemerspakket Detailhandel bepaal je zelf welke verzekeringen je afsluit voor je winkel of webshop. Bereken snel je premie en sluit jouw pakket direct af.

Nu tijdelijk met gratis Van der Valk-giftcard van € 100. Bekijk de voorwaarden.

Tot 6% extra pakketkorting

Ondernemerspakket Detailhandel

Kies uit deze verzekeringen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering
 • Inventarisverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Bedrijfsautoverzekering
 • Eigen vervoerverzekering
 • Aanhangwagenverzekering

Bereken je premie

Of maak een afspraak

Voorbeeld: bij drie verzekeringen krijg je 3% pakketkorting. Sluit je ze alle zes af? Dan krijg je 6% pakketkorting.

Gratis € 100 Van der Valk-giftcard

Als ondernemer werk je hard. Maar het is ook belangrijk om voldoende te ontspannen. Sluit je een Ondernemerspakket Detailhandel af met minimaal 3 verzekeringen? Dan ontvang je een Van der Valk-giftcard t.w.v. € 100. Daarmee geniet je met korting van een heerlijke hotelovernachting of luxe diner bij een van de vestigingen bij jou in de buurt.

Deze actie loopt van 1 mei 2023 t/m 16 juni 2023.

Meer informatie over de verzekeringen in het pakket

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Verzekerd bij schade die je tijdens je werk aan anderen en hun spullen veroorzaakt.

Lees meer

Inventarisverzekering

Je voorraad en inventaris verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand en diefstal.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Juridische bijstand bij zakelijke conflicten, compleet met incassoservice.

Lees meer

Bedrijfsautoverzekering

WA, WA+ of All Risk-verzekering voor je bestelauto of vrachtwagen.

Lees meer

Eigenvervoerverzekering

Verzeker de spullen die je vervoert in je bedrijfsauto.

Lees meer

Aanhangwagenverzekering

Verzeker je zakelijke aanhangwagen voor een lage premie.

Lees meer

Alle verzekeringen voor winkels en webshops

Naast de zes verzekeringen in ons Detailhandel pakket, kun je kiezen uit vele andere verzekeringen. Sluit je deze af, dan verrekenen we jouw pakketkorting automatisch.

Tot 10% pakketkorting op je bedrijfsverzekeringen

Sluit je naast je pakket meerdere verzekeringen af voor je (web)winkel? Dan profiteer je automatisch van pakketkorting. Je totale voordeel kan oplopen tot wel 10%. Bekijk hoe het werkt en welke verzekeringen in aanmerking komen voor pakketkorting:

Meer over de pakketkorting

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Voorwaarden Ondernemerspakket Detailhandel

Download de voorwaarden. Heb je al een zakelijke verzekering bij Univé? De voor jou geldende voorwaarden vind je in Mijn Univé Zakelijk op het tabblad ‘Verzekeringen’.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen van ondernemers in de detailhandel.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin u deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.

We onderscheiden daarbij twee situaties:

 • Uw roerende zaken bevinden zich op het terrein van het adres dat op uw polisblad staat (ook mogelijk: aan de buitenkant van het gebouw).
  Dan zijn uw roerende zaken alleen verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), storm aan lichtreclame of uithangborden (bij dekking storm), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).
 • Uw roerende zaken bevinden zich elders in Nederland buiten uw gebouw.
  Dan zijn de roerende zaken maximaal 3 maanden verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).

U krijgt een maximale vergoeding van € 50.000 per gebeurtenis. De details leest u in de voorwaarden.

Ja. De bedrijfsautoverzekering geldt ook als u de auto privé gebruikt. De auto moet dan wel via de bedrijfsautoverzekering zijn verzekerd op naam van het bedrijf.

De eigen vervoerverzekering is bedoeld voor bedrijven die alleen met eigen vervoermiddelen eigen spullen of spullen van klanten voor eigen rekening en risico vervoeren. Dat kunnen spullen zijn die tot de handel van uw bedrijf behoren, maar ook spullen in eigendom van uw bedrijf die u gebruikt voor de uitvoering van uw bedrijf.

Deze verzekering is niet bedoeld voor beroepsvervoerders zoals transportbedrijven en koeriers.

Uw aanhangwagen, oplegger, paardentrailer of verkoopwagen kan op veel manieren beschadigen. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als u het slachtoffer van vandalisme bent. Ook kan de aanhangwagen worden gestolen. Met deze verzekering bent u in deze gevallen verzekerd.

Verandert je situatie?

Als ondernemer met een fysieke winkel loop je andere risico's dan wanneer je een webwinkel hebt. Breng jouw risico's dan ook goed in kaart. Wil je ze verzekeren of kun je schade zelf opvangen? En welke risico's gaan er spelen als je bedrijf verandert?

Bekijk je situatie regelmatig en pas je verzekeringen hierop aan. Een Univé-adviseur kan je hierbij helpen.

Contact met een adviseur

Wil je advies van een Univé-adviseur? Plan dan een vrijblijvende afspraak in.

Maak een afspraak

Mijn Univé Zakelijk

Snel en gemakkelijk online je verzekeringszaken inzien of wijzigen? Maak dan gebruik van Mijn Univé Zakelijk.

Inloggen of nieuw account maken

Meer lezen over ondernemen en verzekeren