Ga naar inhoud

Tractorverzekering

Jouw tractor verzekerd tegen schade. Bij gebruik op eigen terrein en bij agrarisch loonwerk.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Tractorverzekering

Jouw tractor verzekerd tegen schade. Bij gebruik op eigen terrein en bij agrarisch loonwerk.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Kies een verzekering voor jouw tractor

Met de tractorverzekering van Univé kun je je tractor op een geschikte manier verzekeren. Je hebt de keuze uit drie hoofddekkingen: WA met werkrisico, WA+ of All Risk. Daarnaast is het eenvoudig uit te breiden met aanvullende verzekeringen, zoals extra dekking voor aanrijdingsschade, eigen gebrek en rechtsbijstand.

Extra dekkingen voor je tractorverzekering

Vragen over de tractorverzekering?

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je tractorverzekering? Of wil je graag nog meer informatie? Bel dan onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag.

Klanten geven onze tractorverzekering gemiddeld een 7,9

Waarom je tractor verzekeren bij Univé?

Goed om te weten

Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder vallen dus ook tractoren.

Je bent verplicht om je tractor te registreren en ons onder andere het kenteken en de meldcode door te geven. Anders mag je er niet meer mee op de openbare weg rijden. Geef het door aan jouw Regionale Univé.

Heb je een oldtimertractor, hobbytractor, agrarische tractor of unimog? Je bent wettelijk verplicht om al je motorrijtuigen te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Afhankelijk van de leeftijd van je tractor betalen wij volgens de nieuwwaardegarantie. Lees meer over de voorwaarden.

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie. Je voordeel kan zo oplopen tot wel 10% korting.

Veelgestelde vragen over de tractorverzekering

Voorwaarden en documenten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Angelique Schuurman, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Tomas van Goor.

Schade melden & contact

Je kunt nu met een gerust gevoel kiezen voor de tractorverzekering van Univé

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding