Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Tractorverzekering

  • Direct de maximale 55% no-claimkorting
  • Schade snel en vakkundig afgehandeld
  • Tot 10% pakketkorting

Waarvoor bent u verzekerd met de tractorverzekering?

Met de tractorverzekering van Univé kunt u op een passende wijze uw tractor verzekeren. Kies uit drie hoofddekkingen: WA (Wettelijke aansprakelijkheid) met werkrisico, WA+ of All Risk. En eenvoudig uit te breiden met aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld extra aanrijdingsschade, eigen gebrek, en rechtsbijstand.

WA met werkrisico

Deze goedkope tractorverzekering dekt alleen schade die u met uw tractor aan anderen of andermans spullen veroorzaakt:

  • schade die u in het verkeer aan anderen veroorzaakt
  • schade die u tijdens werkzaamheden aan anderen veroorzaakt
  • schade door op uw tractor opgebouwd materieel.

Bereken uw premie

WA + (Beperkt casco)

Vergoedt schade aan anderen (WA met werkrisico). En schade aan uw tractor door:

  • brand en ontploffing
  • diefstal en inbraak
  • storm, hagel en overstekende dieren
  • ruitschade.

Bereken uw premie

All Risk

De meest volledige dekking (inclusief WA). Deze tractorverzekering dekt bijna alles.

  • alle schade aan uw eigen tractor
  • ongevallen als gevolg van een eigen gebrek, ook als eigen gebrek niet is meeverzekerd.

Bereken uw premie

Aanvullende verzekeringen

Extra aanrijdingsschade

Voor schade die met uw tractor aan andere voertuigen en gebouwen van u wordt veroorzaakt.

Extra aanrijdingsschade

Eigen gebrek

Vergoedt schade en kosten aan uw tractor door materiaal- of constructiefouten.

Eigen gebrek

Rechtshulp Verkeer

U krijgt deskundige juridische hulp bij een conflict over uw tractor.

Rechtshulp Verkeer

Inzittenden

Een inzittendenverzekering met uitgebreide dekking voor de bestuurder en passagiers van uw tractor.

Inzittendenverzekering

Schade aan ondergrondse zaken

Dekt schade aan ondergrondse zaken zoals leidingen en kabels.

Schade aan ondergrondse zaken

Documenten en voorwaarden bij de tractorverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de tractorverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een tractorverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaart tractorverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de tractorverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer over de tractorverzekering

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Univé Cyberhulp bij uw verzekering

Univé vindt het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kunt u 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijgt u tips om cybercrime te voorkomen.

Een WA-verzekering voor een tractor is verplicht

Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder vallen dus ook tractoren.

Ook andere tractoren verplicht verzekeren

Heeft u een oldtimertractor, hobbytractor, agrarische tractor of unimog? U bent wettelijk verplicht om al uw motorrijtuigen te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA).

De vergoeding bij een totaal verlies van uw tractor

Afhankelijk van de leeftijd van uw tractor betalen wij volgens de nieuwwaardegarantie. Lees meer over de voorwaarden.

Registreer uw tractor(en)

U bent verplicht om uw tractor te registeren en aan ons o.a. het kenteken en de meldcode door te geven, anders mag u er niet meer mee op de openbare weg rijden.

Registreer uw tractor

Registreer meer dan 3 tractoren

Waarom onze tractorverzekering?

Schade snel en vakkundig afgehandeld

Direct de maximale 55% no-claimkorting

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade aan uw tractor? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

  • Probeer de schade te beperken.
  • Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
  • Noteer gegevens van eventuele getuigen.
  • Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
  • Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

Uw schade melden

  • Telefonisch via 0592 349 340
    ma - vr: 08:30 - 21:00
    za:          08:30 - 17:00
  • Persoonlijk
    Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Veelgestelde vragen over de tractorverzekering

Wij helpen u graag door u te voorzien van nuttige informatie. Hieronder vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de tractorverzekering.

Dit is alleen verzekerd tijdens normale agrarische grondbewerking. Normale agrarische grondbewerking zijn ondiepe grondbewerkingen die nodig zijn om de grond geschikt te maken of te houden voor het agrarische gebruik of verbouw van producten. Als u ook andere werkzaamheden, zoals graafwerkzaamheden met uw machineverricht kunt u die apart meeverzekeren metde aanvullende dekking Schade aan ondergrondse zaken.

Ja, u moet volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) al uw motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Elk voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft, is een motorrijtuig. Dat geldt dus ook voor oldtimertractoren, hobbytractoren, agrarische tractoren en unimogs. Tractoren die u zakelijk gebruikt, kunt u verzekeren met onze tractorverzekering. Oldtimertractoren kunt u verzekeren met onze oldtimerverzekering. Voor het verzekeren van hobbytractoren kan u contact opnemen met onze Klantenservice op 0592 349 649.

Ja, u start direct op de maximale no-claimkorting van 55% (instapkorting). Alleen bij een eventuele schuldschade valt u terug in korting. Na een jaar schadevrij rijden loopt die korting dan weer op. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Ja, volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder vallen dus ook tractoren. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Ja, dat valt standaard onder de dekking. Het maakt daarbij niet uit of de aanrijding op uw eigen bedrijfsterrein of op de openbare weg plaatsvindt. Meer informatie over onze tractorverzekering.

Alle veelgestelde vragen

Blogs over ondernemen

7 december 2021

Verplicht kenteken op tractor en werkmaterieel vanaf 1 juli 2022

Sinds 1 januari 2021 geldt er al een registratie- en kentekenplicht voor landbouwvoertuigen. Voor tractoren dus, maar ook voor een land- en bosbouwaanhangwagen, combines en rooimachines. Tot 1 juli 2022 wordt een coulanceperiode gehanteerd en mag je nog met een niet-gekentekend landbouwvoertuig de weg op. Op 1 juli 2022 is de coulanceperiode afgelopen en mag je zonder kenteken de openbare weg niet meer op. Ook ben je dan volgens onze verzekeringsvoorwaarden niet verzekerd omdat je niet meer aan de wet voldoet. Vanaf 1 januari 2022 moet je je landbouwvoertuig eerst laten keuren voordat deze geregistreerd en gekentekend kan worden. Regel daarom vandaag nog je kentekenregistratie.

12 oktober 2021

Modderseizoen: zorg voor een schone en veilige weg

De oogstperiode is gestart. Met de regen die gaat komen, neemt de kans op modderige en gladde wegen toe. Een risico voor weggebruikers. Aan de veroorzaker de verantwoordelijkheid om dit risico zoveel mogelijk te beperken. Een gladde weg kan voor alle partijen heel vervelende gevolgen hebben. Zelfs op een kleine landweg waar weinig verkeer komt.

20 april 2021

Zo maak je GPS-systemen onaantrekkelijk voor diefstal

GPS-systemen in tractoren zijn de laatste jaren erg populair bij criminelen. In 2020 werd er voor zeker 1,7 miljoen euro aan apparatuur gestolen, zo berekende brancheorganisatie Cumela. De daadwerkelijke cijfers liggen waarschijnlijk hoger, omdat niet alle loonbedrijven zijn aangesloten bij Cumela.