Ga naar inhoud

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De Univé Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV-verzekering) is een aanvullende dekking op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met de BAV bent u verzekerd tegen vermogensschade die u veroorzaakt bij een opdrachtgever. Bijvoorbeeld wanneer u uw opdrachtgever verkeerd advies geeft en hij daardoor financiële schade lijdt. Omdat financiële schade al snel fors kan oplopen, is een goede

Uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluit u direct online af. Of maak een afspraak bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Stel uw aansprakelijkheidsverzekering online samen.

 • Maatwerk: afgestemd op uw bedrijf en branche
 • Voor zzp én mkb
 • Hulp bij cybercriminaliteit
 • Tot 10% pakketkorting

Wat is wel en niet verzekerd met de BAV?

Met de BAV-verzekering van Univé bent u verzekerd voor een bedrag tot € 2.500.000, met een standaard eigen risico van € 250,-. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geldig in heel Europa.

Wel verzekerd

 • Financiële gevolgen van een verkeerd advies.
 • Financiële gevolgen van een fout product.
 • Financiële gevolgen van een gebrekkige dienst.
 • Kosten van het verweer en eventuele advocaatkosten.
 • Inlooprisico van 3 jaar.

Niet verzekerd

 • Schade door opzet of een misdrijf.
 • Schade door kostenoverschrijding door een foute begroting.
 • Schade door opzet, fraude of vermogensdelict.
 • Schade of kosten die u maakt om uw werk te herstellen of een dienst opnieuw te leveren.

Bekijk de verzekeringskaart om te zien welke schades wel en niet gedekt zijn.

Verzekeringskaart

Meer over onze BAV-verzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Wettelijk gezien is een beroeps-aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Wel kan een opdrachtgever een BAV verplicht stellen, voordat ze u een opdracht verstrekken. Dit biedt een opdrachtgever extra zekerheid.

Kosten voor verweer meeverzekerd?

Ja, de kosten die u maakt voor het verweer zijn met deze verzekering meeverzekerd. Dit geldt ook het verweer bij onterechte claims.

BAV los af te sluiten?

Nee, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvullende dekking op de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Bekijk de pagina van de AVB voor meer informatie.

Verzekeringskaart

Wat is wel en niet verzekerd met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Bekijk verzekeringskaart

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen over de BAV-verzekering.

Meestal bent u niet verzekerd buiten Nederland, omdat de meeste leveringsvoorwaarden zijn gebaseerd op Nederlands recht.

Ja, deze verzekering geldt ook als u gebruik maakt van uitzendkrachten of stagiair(e)s.

Dat hangt af van uw beroep en van uw algemene leveringsvoorwaarden. Opdrachtgevers stellen steeds vaker een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht als ze een opdracht verstrekken. Ook kunnen zij u vragen om een bewijs van verzekering. Hiermee biedt u uw opdrachtgevers een extra zekerheid.

Een BV is een rechtspersoon en daarbij hoort dat de BV aansprakelijk is en niet u persoonlijk. Maar bij de invoering van de flex-BV is de aansprakelijkheid van bestuurders ingrijpend gewijzigd. Hierdoor kunnen de bestuurders wel persoonlijk aansprakelijk worden gehouden in bijzondere omstandigheden. Denk aan het faillissement van de BV waarbij de administratie niet op orde is of er vlak vóór het faillissement grote bedragen zijn uitgekeerd aan de bestuurders. Het is daarom verstandig gebruik te maken van de diensten van een administratiekantoor.

Wordt er schade ontdekt na de ingangsdatum van deze verzekering maar heeft u de werkzaamheden voor de ingangsdatum uitgevoerd? Dan kan dit onder het inlooprisico vallen. Wilt u voor een vergoeding in aanmerking komen? Dan moet u in de drie jaar vóór de ingangsdatum van uw Univé-verzekering ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben gehad voor dezelfde werkzaamheden die u bij Univé heeft verzekerd.

Standaard is uw inlooprisico 3 jaar gratis meeverzekerd op uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Alle veelgestelde vragen

Sluit direct online uw BAV-verzekering af