Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Glasverzekering

De Univé Glasverzekering dekt schade aan het verzekerde glas, bijvoorbeeld door een barst.

De dekking van de glasverzekering

Glas is kwetsbaar, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de glasverzekering van Univé betalen wij de kosten van glasbreuk. Ook als deze is veroorzaakt zonder dat er sprake is van brand of storm. Wij vergoeden dan ook de kosten om de nieuwe ruit te plaatsen. En de kosten van een eventuele noodvoorziening.

Wat is verzekerd?

Schade aan glas is verzekerd bij een breuk. Welk glas is te verzekeren?

 • Verticale ruiten van normaal glas (bedoeld om licht door te laten)
 • Glas in dakramen

Ander glas, zoals lichtkoepels en -straten, is optioneel te verzekeren. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Wat is niet verzekerd?

Welke schades zijn niet gedekt met deze verzekering:

 • Opzettelijk toegebrachte schade
 • Schade aan glas van kassen of broeibakken
 • Schade aan glas in windschermen en schuttingen
 • Schade door lekkage van dubbel of meerwandig glas

Een volledig overzicht van situaties waarin glas wel en niet verzekerd is, vindt u in de voorwaarden onderaan deze pagina.

Voordelen glasverzekering

Dekt schade aan glas in deuren en verticale ruiten.

Ook als de schade niet is veroorzaakt door brand of storm

Dekt kosten voor een noodvoorziening of het plaatsen van een nieuwe ruit.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Neem maatregelen om de schade te beperken.
Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
Univé heeft afspraken met glasherstellers die snel ter plaatse zijn om u te helpen. De nota betalen wij dan rechtstreeks aan de hersteller.
Wilt u de schade zelf herstellen, overleg eerst met ons voordat u kosten maakt.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Schade melden Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de glasverzekering

Met de glasverzekering zijn verticale ruiten van normaal glas verzekerd. Normaal glas is rechthoekig van vorm, geplaatst in ramen, deuren en/of kozijnen, maximaal 15 mm dik, maximaal 10 m2 groot en bedoeld om licht door te laten. Ander glas en eventuele belettering kunt u apart verzekeren.

Met de glasverzekering betalen wij bij glasbreuk door een oorzaak van buiten de kosten van een nieuwe ruit of glazen deur. Ook vergoeden wij de kosten om de nieuwe ruit te plaatsen. Lees hier de voorwaarden van de glasverzekering.

Glas kunt u alleen verzekeren met de glasverzekering. Op de Gebouwenverzekering wordt schade aan glas niet gedekt. Schade aan het gebouw dóór glasscherven wel.

Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken en neem contact op met ons via telefoonnummer 0592 348 181 of met uw regionale Univé-winkel. Univé heeft afspraken met glasherstellers die snel ter plaatse zijn om u te helpen. De nota betalen wij dan rechtstreeks aan de hersteller. Overleg dus altijd eerst met ons voordat u kosten maakt voor het herstellen van de schade.

Ja, dat is toegestaan. U moet wel van tevoren met ons overleggen.

Ja, dit is mogelijk maar altijd in combinatie met een gebouwenverzekering of roerende zakenverzekering op datzelfde adres. 

Alle veelgestelde vragen

Documenten en voorwaarden bij de glasverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de glasverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een glasverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaart glasverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de glasverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart