Ga naar inhoud

Vrachtwagenverzekering

 • Afstemmen op de wensen van uw bedrijf
 • Sluit nu eenvoudig en snel online af
 • Dag en nacht hulp bij schade

Welke vrachtwagen wilt u verzekeren?

 • Snelle schadeafhandeling
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Tot 10% pakketkorting

Stap 1: kies uw basisdekking

Vergelijk onze vrachtwagenverzekeringen en ontdek welke dekking het best bij uw wensen past. Kies uit: WA, WA+ of All Risk. Verzekert u meerdere vrachtwagen bij Univé? Dan krijgt u korting.

Heeft u ook bestelauto's? Daarvoor hebben we een speciale bestelautoverzekering.

Beste keuze voor vrachtwagens van 9+ jaar

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.
 • Geen vergoeding voor diefstal, brand en ruitschade.
 • Geen vergoeding voor schade na aanrijding met loslopende dieren.
 • Geen vergoeding voor schade aan uw eigen zakelijke auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Bereken uw premie

Details van WA

Beste keuze voor vrachtwagens 6-9 jaar

WA+

Beperkt Casco

 • Vergoedt schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.
 • Vergoedt diefstal, brand en ruitschade.
 • Vergoedt schade door de natuur, zoals storm, hagel, bliksem en schade door loslopende dieren.
 • Geen vergoeding voor schade aan uw eigen bedrijfsauto na een botsing of aanrijding.

Bereken uw premie

Details van WA+

Beste keuze voor vrachtwagens tot 6 jaar

All Risk

Volledig Casco

 • Vergoedt schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.
 • Vergoedt diefstal, brand en ruitschade.
 • Vergoedt schade na aanrijding met loslopende dieren.
 • Vergoedt schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Bereken uw premie

Details van All Risk

Stap 2: kies aanvullende dekkingen

Inzittenden

U en de inzittenden van uw bedrijfsauto zijn goed verzekerd. Ook als er geen aansprakelijke partij is.

Inzittendenverzekering

Rechtshulp verkeer

Met de dekking Rechtshulp verkeer krijgt u deskundige juridische hulp bij een conflict over uw vrachtwagen.

Rechtshulp verkeer

Eigen vervoerverzekering

Verzeker uw bedrijfsgoederen en gereedschappen tegen schade en diefstal uit uw voertuig.

Eigen vervoerverzekering

Nieuwwaarderegeling

U kunt uw verzekering naar wens uitbreiden met 1 jaar Nieuwwaarderegeling.

Nieuwwaarderegeling

Waarom onze vrachtwagenverzekering?

Schade snel en vakkundig afgehandeld

Lage premie en tot 80% no-claimkorting

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Goed om te weten

Heeft u nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

De sistercar-clausule houdt in dat de schade niet altijd wordt gedekt door de bedrijfsautoverzekering als twee voertuigen van dezelfde eigenaar met elkaar in aanraking komen. De meest voorkomende situatie waarbij de verzekering niet betaalt, is een ongeval met twee voertuigen van dezelfde eigenaar op eigen terrein.

Standaard geldt een eigen risico van € 250,-. U kunt dit zelf vrijwillig verhogen tot € 500,- of € 1.000,-.  U krijgt in dat geval natuurlijk korting op de premie. In sommige situaties geldt een afwijkend eigen risico. Meer hierover leest u in de voorwaarden.

Moet uw vrachtwagen na schade worden gerepareerd of is de vrachtwagen total loss? Univé denkt met u mee over vervangend vervoer. Is uw vrachtwagen gestolen of bent u opgelicht? Ook dan kijken wij naar de mogelijkheden. In onze voorwaarden leest u meer over vervangend vervoer.

Er is niets vervelender dan pech met uw vrachtwagen. Onze professionele hulpdienst staat voor u klaar bij pech onderweg om uw wagen te repareren. Wanneer dit niet lukt vergoeden wij vervangend vervoer naar uw bestemming.

Als uw vrachtwagen betrokken raakt bij een juridisch conflict kunnen u en uw passagiers rekenen op juridische bijstand. Dit geldt ook wanneer u niet zelf uw vrachtwagen bestuurde.

Standaard is het eigen risico € 250,-. Het is mogelijk het eigen risico te verhogen naar € 500,- of € 1.000,-. Het eigen risico is lager als ruitschade wordt hersteld door een geselecteerd herstelbedrijf. En bij diefstal van een vrachtwagen die is voorzien van alarmsysteem vervalt het eigen risico.

We hebben een collectiviteitskorting voor leden van organisaties waarmee we afspraken hebben. Deze premiekorting geldt wanneer u lid bent van één van deze organisaties.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Veelgestelde vragen vrachtautoverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de verzekering voor uw vrachtwagen

Univé heeft drie soorten bedrijfsautoverzekeringen: WAWA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco). Bereken direct uw premie.

De premie van de bedrijfsautoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren zoals de leeftijd van de bestuurder, de plaats waar uw bedrijf is gevestigd en het model, de waarde en het gewicht van de bedrijfsauto. Verder gebruiken we een bonus-malustabel om uw premie te bepalen. Hoe langer u geen schade heeft geclaimd, hoe meer korting u krijgt op de premie. Deze korting kan oplopen tot 80%.
Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. U kunt kiezen uit drie varianten van de bedrijfsautoverzekering: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco). Bereken uw premie en u weet direct hoeveel u betaalt voor uw bedrijfsautoverzekering.

Bij Univé kunt u uw (mkb-)bedrijfsautoverzekering online afsluiten, via de telefoon of in de Univé-winkel bij u in de buurt. U bent daarna direct verzekerd en u heeft nog 14 dagen bedenktijd. U kunt ook online berekenen wat de premie voor uw bestelautoverzekering (grijs kenteken) is. Lees meer over de bedrijfsautoverzekering van Univé.

Met de WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco) bedrijfsautoverzekering bent u verzekerd voor ruitschade. Wordt bij ruitschade de ruit vervangen door een geselecteerd herstelbedrijf, dan geldt een eigen risico van € 100,-. Bij vervanging door een ander bedrijf geldt het reguliere eigen risico. Als u alleen een WA-dekking heeft, bent u niet verzekerd voor ruitschade. Lees meer informatie in onze voorwaarden of kijk op de pagina over schade aan uw bestelauto.

Ja. Als eigenaar mag u natuurlijk zelf weten wie u de bedrijfsauto laat besturen. Heeft u een WA-bedrijfsautoverzekering? Dan is de schade die hij of zij veroorzaakt aan een andere auto verzekerd. Is uw bedrijfsauto All Risk verzekerd, dan wordt ook de schade aan uw auto vergoed.
Rijdt er structureel iemand anders in uw auto, dan moet u dit aan Univé doorgeven. Let op: Als die ander een schade veroorzaakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. 

Alle veelgestelde vragen

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Documenten en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze vrachtwagenverzekering.

Heeft u al een bedrijfsautoverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaart vrachtwagenverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de vrachtautoverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Stappenplan bij schade

Aanrijding? Vul direct het Europees Schadeformulier in. Diefstal? Doe gelijk aangifte.

Meld uw schade bij Univé

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Kies voor de vrachtwagenverzekering van Univé

Uw vrachtwagen verzekeren in 6 stappen

Wilt u online uw vrachtwagenverzekering afsluiten? Check de stappen hieronder en u kunt binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op. 

Voor het berekenen van uw premie moet u een aantal gegevens invullen over uw vrachtwagen en bedrijf. Zorg ervoor dat u de volgende informatie klaar heeft liggen: 

 • Uw kenteken 

 • Uw meldcode (staat ook in uw kentekenbewijs) 

 • Bedrijfs- en persoonsgegevens (naam, adres, vestigingsplaats)  

 • Hoeveel km u jaarlijks met uw vrachtwagen rijdt 

 • Uw opgebouwde schadevrije jaren 

Een vrachtwagenverzekering afsluiten? Bij Univé kunt u kiezen uit drie basisdekkingen: WA, WA+ (beperkt Casco) en All Risk (volledig Casco).  

Let op: u bent verplicht om uw vrachtwagen minimaal WA te verzekeren. 

Graag zetten we de basisdekkingen voor u op een rij zodat u de mogelijkheden kunt vergelijken. 

De WA vrachtwagenverzekering 
Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt. 

De WA+ vrachtwagenverzekering
Vergoedt naast schade aan anderen/andermans spullen, ook sommige schade aan uw eigen vrachtwagen. Denk aan diefstal, inbraak, brand-, ruit en natuurschade aan uw eigen vrachtwagen.  

All Risk vrachtwagenverzekering 
Met een All Risk verzekering is uw eigen vrachtwagen extra goed verzekerd. Het vergoedt namelijk naast schade aan anderen ook bijna elke schade aan uw eigen vrachtwagen. 

Met aanvullende verzekeringen stappen u en uw medewerker(s) net wat geruster in de vrachtwagen. Wij informeren u graag over de opties: 

Inzittendenverzekering (meest gekozen door onze klanten) 
Met de inzittendenverzekering zijn u en al uw inzittenden goed verzekerd. Als er een ongeluk gebeurt, zijn al uw spullen verzekerd en krijgen alle passagiers medische zorg vergoed. 

Rechtsbijstand Verkeer 
Met Rechtsbijstand Verkeer krijgt u deskundige juridische ondersteuning bij een conflict over uw vrachtauto. Denk aan: conflicten bij het verhalen van schade in het verkeer, conflicten over contracten die te maken hebben met uw vrachtwagen en conflicten over strafzaken in het verkeer.  

Pechhulp  
Met Pechhulp Binnenland staat u er nooit alleen voor. U kunt namelijk dag en nacht rekenen op snelle en kosteloze hulp, overal in Nederland. U betaalt alleen zelf de benodigde onderdelen en brandstof. Mocht uw vrachtwagen niet direct ter plekke gerepareerd kunnen worden, dan wordt deze door Univé kosteloos weggesleept en naar de dichtstbijzijnde garage of uw dealer gebracht. Is reparatie binnen 24 uur niet mogelijk? Dan regelt Univé vervangend vervoer voor u of uw medewerker(s). Als u uw vrachtwagen ook veel in het buitenland gebruikt, dan kunt u Pechhulp Buitenland afsluiten.  

Eigen vervoerverzekering
Met de eigen vervoerverzekering kunt u (waardevolle) bedrijfsgoederen en gereedschappen die u in uw vrachtwagen vervoert verzekeren. Bij diefstal en/of schade worden de kosten van deze spullen gedekt. Dit geldt ook als u niet onderweg bent, dag en nacht. Dat is wel net zo fijn. Let op: de eigen vervoerverzekering moet u apart afsluiten.

Na het uitkiezen van passende verzekeringen hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te vullen. Kloppen alle ingevulde velden? Dan kunt u uw vrachtwagenverzekering afsluiten. Na het afsluiten van een Univé vrachtwagenverzekering heeft u nog 14 dagen bedenktijd.  

Na het bevestigen van de vrachtwagenverzekering krijgt u van ons een bevestigingsmail. Hierin kunt u zien of u al een voorlopige dekking heeft. Is dat het geval? Dan kunnen u en uw medewerker(s) onbezorgd de vrachtauto instappen, de vrachtwagenverzekering is dan namelijk direct geldig.  

Is uw nieuwe vrachtwagenverzekering geaccepteerd? Dan kunt u de oude verzekering opzeggen bij de desbetreffende verzekeraar. 

Wilt u uw zakelijke verzekeringen inzien of schade melden? Dan kan dat gemakkelijk via Mijn Univé Zakelijk of de Univé App

Bij vragen en advies kunt u altijd terecht bij onze Klantenservice of in één van onze Univé-winkels. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij een Univé-winkel bij u in de buurt. Onze adviseurs helpen u graag verder.   

Ook interessant naast de vrachtwagenverzekering