Ga naar inhoud

Inventarisverzekering

Verzeker de inventaris en voorraden van uw bedrijf met de Inventarisverzekering van Univé. Direct online af te sluiten voor zzp’ers.

Bereken uw premie

Zorgeloos ondernemen: uw inventaris goed verzekerd

Uw inventaris en voorraden zijn onmisbaar voor uw bedrijf. Kies daarom voor financiële zekerheid en verzeker deze roerende zaken met de Inventarisverzekering van Univé. Dan bent u goed verzekerd bij schade door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, brand, diefstal of vandalisme. Zo kunt u zorgeloos ondernemen.

Alles over de Inventarisverzekering

Door de Inventarisverzekering van Univé af te sluiten, bent u goed verzekerd bij schade aan de inventaris en voorraad van uw bedrijf. Kies het juiste verzekerde bedrag om de volledige schade vergoed te krijgen.

Het juiste verzekerde bedrag kiezen voor uw inventarisverzekering

Bedenk goed welke spullen onder uw inventaris vallen. Zo kunt u het juiste te verzekeren bedrag bepalen. Goed om te weten: ook zonweringen, vlaggenmasten en uithangborden vallen onder uw inventaris.

Onder uw voorraad vallen de producten die u verkoopt en andere voorraden die u nodig heeft, zoals grond- hulp- en brandstoffen, halffabricaten en eindproducten.

Is mijn inventaris verzekerd tegen vervangings- of nieuwwaarde?

Standaard is uw inventaris verzekerd tegen de vervangingswaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige roerende zaak te kopen. Het is mogelijk om bepaalde roerende zaken tegen de nieuwwaarde of taxatiewaarde te verzekeren.

Wat u ook kiest, zorg er altijd voor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. Bij schade wordt in dat geval niet de volledige schade vergoed.

Premie van de Inventarisverzekering

De maandelijkse premie van de Univé Inventarisverzekering is afhankelijk van de branche waarin u werkt en de hoogte van het verzekerde bedrag.

In de bouwsector loopt u doorgaans grotere risico’s dan in de branche uiterlijke verzorging. De premie per maand voor de bouwbranche is daardoor hoger.

Bereken uw premie

De voordelen van de Univé Inventarisverzekering

Inventaris en roerende zaken buiten uw gebouw

Heeft u inventaris of roerende zaken buiten het gebouw dat u verzekerd heeft? Lees hieronder hoe u dan verzekerd bent. In alle gevallen krijgt u maximaal € 10.000 per gebeurtenis vergoed.

Aanvullende roerende zaken verzekeren

Wilt u als zzp’er meer roerende zaken verzekeren dan alleen uw inventaris en voorraad of bent u MKB’er? Maak dan een afspraak met een van onze Univé-adviseurs voor een roerende zakenverzekering op maat. Zij helpen u graag met het verzekeren van o.a. betaalmiddelen, motorrijtuigen, elektronica en dieren.

Maak direct een afspraak of lees meer informatie over de roerende zakenverzekering.

Maak een afspraak

Meer informatie

Meer verzekeringen voor uw bedrijf

Met een inventarisverzekering verzekert u de zaken in uw gebouw. Om schade aan uw gebouw of schade aan uzelf als gevolg van schade aan uw pand te verzekeren, biedt Univé meer bedrijfsverzekeringen aan.

Documenten en voorwaarden bij de inventarisverzekering (roerende zaken)

Hier vindt u algemene informatie over de dekking van de roerende zakenverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden of bekijk de pagina Documenten.

Heeft u al een Roerende zakenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Inventarisverzekering afsluiten?

Een inventarisverzekering van Univé kunt u op twee manier afsluiten. Zelf online of samen met een adviseur.

Online afsluiten

De inventarisverzekering van Univé kunt u gemakkelijk online afsluiten. Klik op de button om direct de premie van uw verzekering te berekenen en de verzekering af te sluiten.

Bereken uw premie

Maak een afspraak

Liever uw situatie en wensen doornemen met een Univé-adviseur? Plan nu een afspraak in bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Blogs over ondernemen