Ga naar inhoud

Inventarisverzekering

Verzeker de inventaris en voorraden van uw bedrijf met de Inventarisverzekering van Univé. Direct online af te sluiten voor zzp’ers.

Bereken uw premie

Zorgeloos ondernemen: uw inventaris goed verzekerd

Uw inventaris en voorraden zijn onmisbaar voor uw bedrijf. Kies daarom voor financiële zekerheid en verzeker deze roerende zaken met de Inventarisverzekering van Univé. Dan bent u goed verzekerd bij schade door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, brand, diefstal of vandalisme. Zo kunt u zorgeloos ondernemen.

Zzp'er? Sluit direct online af

Inventarisverzekering

De Inventarisverzekering van Univé biedt ondernemers financiële zekerheid. Uw inventaris en voorraden zijn standaard verzekerd tegen vervangingswaarde, ook de inventaris buiten uw verzekerde gebouw. Als zzp’er kunt u online direct een Inventarisverzekering afsluiten voor uw inventaris en voorraden.

 • Direct online afsluiten
 • Vanaf € 3,43 per maand
 • Keuze uit 3 verzekerde bedragen

Bereken uw premie

Maak uw bedrijf cyber fit

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2023.

Doe ook mee

Alles over de Inventarisverzekering

Door de Inventarisverzekering van Univé af te sluiten, bent u goed verzekerd bij schade aan de inventaris en voorraad van uw bedrijf. Kies het juiste verzekerde bedrag om de volledige schade vergoed te krijgen.

Het juiste verzekerde bedrag kiezen voor uw inventarisverzekering

Bedenk goed welke spullen onder uw inventaris vallen. Zo kunt u het juiste te verzekeren bedrag bepalen. Goed om te weten: ook zonweringen, vlaggenmasten en uithangborden vallen onder uw inventaris.

Onder uw voorraad vallen de producten die u verkoopt en andere voorraden die u nodig heeft, zoals grond- hulp- en brandstoffen, halffabricaten en eindproducten.

Is mijn inventaris verzekerd tegen vervangings- of nieuwwaarde?

Standaard is uw inventaris verzekerd tegen de vervangingswaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige roerende zaak te kopen. Het is mogelijk om bepaalde roerende zaken tegen de nieuwwaarde of taxatiewaarde te verzekeren.

Wat u ook kiest, zorg er altijd voor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. Bij schade wordt in dat geval niet de volledige schade vergoed.

Premie van de Inventarisverzekering

De maandelijkse premie van de Univé Inventarisverzekering is afhankelijk van de branche waarin u werkt en de hoogte van het verzekerde bedrag.

In de bouwsector loopt u doorgaans grotere risico’s dan in de branche uiterlijke verzorging. De premie per maand voor de bouwbranche is daardoor hoger.

Bereken uw premie

De voordelen van de Univé Inventarisverzekering

U kiest zelf wat u wel en niet verzekert

U kiest zelf voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn

Tot 10% pakketkorting

Inventaris en roerende zaken buiten uw gebouw

Heeft u inventaris of roerende zaken buiten het gebouw dat u verzekerd heeft? Lees hieronder hoe u dan verzekerd bent. In alle gevallen krijgt u maximaal € 10.000 per gebeurtenis vergoed.

Terrein van het opgegeven adres

Als uw inventaris of roerende zaken op het terrein van het door u opgegeven adres staan, bent u verzekerd bij brand en bij een gewelddadige beroving, afpersing of poging daartoe. Verder bent u bij storm verzekerd voor schade aan lichtreclame of uithangborden.

In Nederland, buiten uw gebouw

Wanneer uw inventaris of roerende zaken zich ergens anders in Nederland buiten uw gebouw bevinden, bent u maximaal 3 maanden verzekerd. U bent dan verzekerd bij schade door brand, gewelddadige beroving en afpersing of poging daartoe.

Buiten Nederland

Buiten Nederland zijn uw spullen alleen verzekerd bij schade voor brand, voor een periode van maximaal 3 maanden aaneengesloten. Uw spullen zijn verzekerd in heel Europa.

Aanvullende roerende zaken verzekeren

Wilt u als zzp’er meer roerende zaken verzekeren dan alleen uw inventaris en voorraad of bent u MKB’er? Maak dan een afspraak met een van onze Univé-adviseurs voor een roerende zakenverzekering op maat. Zij helpen u graag met het verzekeren van o.a. betaalmiddelen, motorrijtuigen, elektronica en dieren.

Maak direct een afspraak of lees meer informatie over de roerende zakenverzekering.

Maak een afspraak

Meer informatie

Meer verzekeringen voor uw bedrijf

Met een inventarisverzekering verzekert u de zaken in uw gebouw. Om schade aan uw gebouw of schade aan uzelf als gevolg van schade aan uw pand te verzekeren, biedt Univé meer bedrijfsverzekeringen aan.

Gebouwenverzekering

Uw bedrijfspand kan beschadigd raken door onder andere brand, storm, ontploffing of blikseminslag. Met de gebouwenverzekering bent u verzekerd voor dit soort schades.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

Met een bedrijfsschadeverzekering verzekert u het verlies van winst en uw vaste kosten door schade als brand, storm of een andere ramp.

Lees meer

Glasverzekering

Verzeker schade aan glazen deuren en ruiten met de glasverzekering. Ook als de schade niet is veroorzaakt door brand of storm bent u verzekerd.

Lees meer

Opruimingskostenverzekering

Als uw gebouw schade heeft, moet dit worden hersteld. Maar beschadigde delen moeten ook afgebroken en opgeruimd worden. Dit verzekert u met de opruimingskostenverzekering.

Lees meer

Verzekeringskaart inventarisverzekering

Uw inventaris en voorraad vallen onder de Roerende zakenverzekering. Bekijk hier wat wel en niet gedekt is.

Bekijk de Verzekeringskaart

Documenten en voorwaarden bij de inventarisverzekering (roerende zaken)

Hier vindt u algemene informatie over de dekking van de roerende zakenverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden of bekijk de pagina Documenten.

Heeft u al een Roerende zakenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Inventarisverzekering afsluiten?

Een inventarisverzekering van Univé kunt u op twee manier afsluiten. Zelf online of samen met een adviseur.

Online afsluiten

De inventarisverzekering van Univé kunt u gemakkelijk online afsluiten. Klik op de button om direct de premie van uw verzekering te berekenen en de verzekering af te sluiten.

Bereken uw premie

Maak een afspraak

Liever uw situatie en wensen doornemen met een Univé-adviseur? Plan nu een afspraak in bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak foto’s van de schade en meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Komt de brandweer ter plaatse, dan zorgt die voor een melding bij ons.
 • Doe na een inbraak altijd aangifte.
 • Bewaar nota’s van reparaties, offertes etc. goed.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Blogs over ondernemen