Ga naar inhoud

Inventarisverzekering

Verzeker de inventaris en voorraden van je bedrijf met de Inventarisverzekering . Direct online af te sluiten voor zzp’ers.

Bereken je premie

Kies voor de inventarisverzekering

De Inventarisverzekering van Univé biedt jou als ondernemer financiële zekerheid. Jouw inventaris en voorraden zijn standaard verzekerd tegen vervangingswaarde, zelfs de inventaris buiten jouw verzekerde gebouw. Als zzp'er kun je online direct een Inventarisverzekering afsluiten voor jouw inventaris en voorraden.

Inventaris en roerende zaken buiten je gebouw

Heb je inventaris of roerende zaken buiten het gebouw dat je verzekerd hebt? Lees hieronder hoe je dan verzekerd bent. In alle gevallen krijg je maximaal € 10.000 per gebeurtenis vergoed.

Andere interessante verzekeringen voor je bedrijf

Daarom kiezen ondernemers voor de Inventarisverzekering

Voorwaarden en documenten

Goed om te weten over de inventarisverzekering

Bedenk goed welke spullen onder jouw inventaris vallen. Zo kun je het juiste te verzekeren bedrag bepalen. Goed om te weten: ook zonweringen, vlaggenmasten en uithangborden vallen onder jouw inventaris. Onder jouw voorraad vallen de producten die je verkoopt en andere voorraden die je nodig hebt, zoals grond- hulp- en brandstoffen, halffabricaten en eindproducten.

Standaard is je inventaris verzekerd tegen de vervangingswaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige roerende zaak te kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde roerende zaken tegen de nieuwwaarde of taxatiewaarde te verzekeren.

Wat je ook kiest, zorg er altijd voor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. Bij schade wordt in dat geval niet de volledige schade vergoed.

De maandelijkse premie van de Univé Inventarisverzekering hangt af van de branche waarin je werkt en de hoogte van het verzekerde bedrag.

In de bouwsector loop je doorgaans grotere risico's dan in de branche van uiterlijke verzorging. Daarom is de premie per maand voor de bouwbranche hoger.

Als zzp'er wil je mogelijk meer roerende zaken verzekeren dan alleen jouw inventaris en voorraad, of ben je een MKB'er? Maak dan een afspraak met een van onze Univé-adviseurs voor een roerende zakenverzekering op maat. Zij helpen je graag met het verzekeren van onder andere betaalmiddelen, motorrijtuigen, elektronica en dieren.

Maak direct een afspraak of lees meer informatie over de roerende zakenverzekering.

Maak een afspraak of Meer informatie

Heb je nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Hulp bij schade

Sluit direct je inventarisverzekering af