Ga naar inhoud

Zakelijke rechtsbijstand­verzekering (RBV)

Altijd verzekerd van juridische hulp bij conflicten. Voorkom hoge advocaatkosten en onderneem zorgeloos verder.

Bereken je premie

Of maak een afspraak

Waarom een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Rondom je onderneming kan onverwacht een juridisch conflict ontstaan. Bijvoorbeeld met een klant die niet betaalt, of met een leverancier die slechte kwaliteit levert. Met onze zakelijke rechtsbijstandverzekering halen de ervaren rechtshulpverleners van Univé Rechtshulp je het juridische werk uit handen. Zo kan jij je blijven richten op het ondernemen.

Waarvoor ben je als ondernemer verzekerd?

Met onze rechtsbijstand­verzekering voor zzp en mkb:

Stel dat een nieuw boekhoudprogramma niet goed werkt. Of een conflict met een werknemer beïnvloedt de bedrijfsvoering. In dit soort gevallen helpen onze juristen je het probleem op te lossen, zodat jij door kan gaan met ondernemen. 

Laat je arbeidsovereenkomsten en leveringsvoorwaarden controleren door onze juristen. Zo weet je zeker wat de risico's zijn in de overeenkomst en dat alles in orde is.

Betaalt je klant niet (op tijd)? En is de openstaande rekening € 500 of hoger? Dan kunnen onze juristen een incassoprocedure opstarten, zodat jij het geld voor je geleverde product of dienst terugkrijgt.

Heb je een product gekocht of dienst aangenomen voor je onderneming, maar is de levering ervan verkeerd gegaan of van slechte kwaliteit? Dan krijg je hulp bij het terugvragen van de kosten.

Heb je een boze klant die het niet eens is met de producten of diensten die je onderneming maakt of levert? Of zegt een afnemer ineens de samenwerking op en wil de door jou gemaakte kosten niet vergoeden? Je krijgt rechtshulp van onze juristen bij het verhalen van je schade. 

Onze juristen helpen je bij contractuele conflicten, bijvoorbeeld over een reparatie. Maar ook bij het verhalen van schade in het verkeer krijg je rechtshulp; als voetganger, fietser of bestuurder van je zakelijke motorrijtuig. Denk aan hulp bij letselschade of schade aan jouw zakelijk gebruikte motorrijtuigen: personenauto, bestelauto, vrachtauto, tractor, werkmaterieel, motor en bromfiets.

Wat kost een zakelijke RBV voor mkb?

De premie van je zakelijke rechtsbijstand­verzekering is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de branche waarin je werkzaam bent en jouw jaarlijkse omzet.

Let op: de getoonde premie is een indicatie. De daadwerkelijke premie kan hiervan afwijken.

Dekking

- Bedrijfsvoering
- Incasso
- Juridische preventiedienst
- Verkeer & voertuigen

Aantal werknemers5
Aantal motorrijtuigen1
Omzet€ 600.000
Verzekerde locatie(s)1
Minimaal belang€ 500,-
Premie (per maand)€ 68,99 (incl. assurantie­belasting)
Dekking

- Bedrijfsvoering
- Incasso
- Juridische preventiedienst
- Verkeer & voertuigen

Aantal werknemers5
Aantal motorrijtuigen3
Omzet€ 500.000
Verzekerde locatie(s)1
Minimaal belang€ 500
Premie (per maand)€ 98,46 (incl. assurantie­belasting)

Bedrijfsaansprakelijkheid of zakelijke rechtsbijstand?

Documenten en voorwaarden

Klanten geven onze rechtsbijstand­verzekering gemiddeld een 8,4

Ontdek de voordelen van onze zakelijke rechtsbijstand­verzekering

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd tegen veel voorkomende onverwachte juridische conflicten. Je hoeft niet meer zelf op zoek naar een rechtshulpverlener. En je voorkomt het moeten betalen van hoge kosten die horen bij het oplossen van een conflict.

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp staan voor je klaar. Zij helpen je met het oplossen van het conflict en nemen je het juridische werk uit handen. Zo kan jij je blijven concentreren op het ondernemen.

We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Wil je liever juridische hulp krijgen van een andere rechtshulpverlener dan van Univé Rechtshulp? Dat kan. In dat geval vergoeden we maximaal € 10.000 met een eigen risico van € 500.

Kies je wel voor een rechtshulpverlener van Unive Rechtshulp, dan is de maximale vergoeding hoger, namelijk € 50.000. Bovendien geldt er dan geen eigen risico.

Sluit je meerdere schadeverzekeringen bij ons af? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je per afgesloten verzekering 1% korting op je totale premie. Daardoor kan jouw voordeel oplopen tot 10% korting.

Bescherm je onderneming tegen cybercriminaliteit

Dat doe je automatisch als je onze zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit. Jaarlijks krijgt zo'n 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden we je met deze verzekering 24/7 cyberhulp, zodat jij onbezorgd verder kan met online ondernemen.

Vermoed je dat je slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk. Dan kunnen we eventuele schade voorkomen of zoveel mogelijk beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over Cyberhulp voor ondernemers

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. 

Vragen over de zakelijke rechtsbijstand­verzekering?

Meld je juridische probleem bij Univé Rechtshulp

Heb je rechtshulp nodig? En heb je al een zakelijke rechtsbijstand­verzekering van Univé? Meld jouw conflict dan hier online.

Waarom is het handig om de zakelijke RBV te hebben?

Een juridisch conflict kan zomaar op je ondernemerspad komen. De situaties hieronder laten zien dat het toch prettig is om een zakelijke rechtsbijstand­verzekering te hebben.

Youssef - zelfstandig meubelmaker

Youssef is meubelmaker en maakt ambachtelijke meubels voor een woonwinkel. Dit keer heeft hij een nieuwe eettafel gemaakt voor zijn klant. Maar bij aflevering van de tafel in de winkel, zegt de klant dat het hout veel donkerder is dan die had besteld. De klant is niet tevreden met het eindresultaat en wil Youssef maar de helft van de factuur betalen.

Gevolg: Youssef weet dat hij zich netjes heeft gehouden aan de afspraken zoals die zijn vastgelegd in de offerte en de juiste houtsoort met de gewenste afwerking heeft gebruikt voor de tafel. Ondertussen heeft hij zelf kosten gemaakt voor de aanschaf van het materiaal en veel uren gewerkt om de tafel te maken. Als de klant de factuur maar voor de helft betaalt, maakt Youssef verlies. Dat ziet hij niet zitten.

Wat doet de zakelijke RBV?

Youssef is blij dat hij een zakelijke rechtsbijstandverzekering heeft en juridische hulp kan vragen bij een ervaren rechtshulpverlener van Univé Rechtshulp. Die kijkt naar de situatie en helpt Youssef verder bij de discussie over de uitvoering van de afspraken en het betaald krijgen van zijn factuur. Zo weet Youssef dat zijn gemaakte kosten worden vergoed en dat het conflict professioneel wordt opgelost.

Alja - eigenares kledingwinkel

Alja is eigenares van een kledingwinkel en wil als ondernemer graag verduurzamen en besparen op energiekosten. Daarom heeft ze zonnepanelen op het dak van haar winkelpand laten plaatsen. Helaas lijkt het erop dat de panelen niet goed zijn geïnstalleerd of dat er al een fout was ontstaan tijdens de productie, want de zonnepanelen vallen regelmatig voor langere tijd uit.

Gevolg: Alja investeerde niet alleen veel geld in de installatie van zonnepanelen, maar heeft ook nog steeds hoge energiekosten. Bovendien wordt de terugverdientijd van de investering langer zolang het probleem niet wordt opgelost. Dit is niet het resultaat dat ze dacht te krijgen toen ze dit product kocht bij de leverancier.

Wat doet de zakelijke RBV?

Als ondernemer heeft Alja een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Deze komt nu goed van pas, want ze krijgt hulp van een jurist van Univé Rechtshulp om dit keer wel een goed werkende zonnepaneleninstallatie te ontvangen. En kan ze de te veel betaalde energiekosten terugvragen. Zo bereikt Alja, zonder extra kosten te moeten betalen, een oplossing voor het probleem.

Verzeker je onderneming van rechtsbijstand

En onderneem onbezorgd verder, ook als je onverwacht een juridisch conflict krijgt. 

Sluit je verzekering af

Blogs over de zakelijke rechtsbijstandverzekering