Ga naar inhoud

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Altijd verzekerd van juridische hulp bij conflicten. Voorkom hoge kosten en onderneem zorgeloos verder.

Bereken je premie

Of maak een afspraak

Verzeker je als ondernemer van rechtshulp

Rondom je onderneming kan onverwacht een juridisch conflict ontstaan. Bijvoorbeeld met een klant die niet betaalt, of met een leverancier die slechte kwaliteit levert. Met onze zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van rechtshulp van onze ervaren juristen. Zo kan jij verder met ondernemen.

Met onze rechtsbijstandverzekering voor ondernemers:

Stel dat een nieuw boekhoudprogramma niet goed werkt. Of een conflict met een werknemer beïnvloedt de bedrijfsvoering. In dit soort gevallen helpen onze juristen je het probleem op te lossen, zodat jij door kan gaan met ondernemen. 

Laat je arbeidsovereenkomsten en leveringsvoorwaarden controleren door onze juristen. Zo weet je zeker wat de risico's zijn in de overeenkomst en dat alles in orde is.

Betaalt je klant niet (op tijd)? Met onze incassoservice krijg je hulp van onze juristen bij het starten van een incassoprocedure, zodat jij het geld voor je product of dienst zeker terugkrijgt.

Heb je een product gekocht of dienst aangenomen voor je onderneming, maar is de levering ervan verkeerd gegaan of van slechte kwaliteit? Dan krijg je hulp bij het terugvragen van de kosten.

Heb je een boze klant die het niet eens is met de producten of diensten die je onderneming maakt of levert? Of zegt een afnemer ineens de samenwerking op en wil de door jou gemaakte kosten niet vergoeden? Je krijgt rechtshulp van onze juristen bij het verhalen van je schade. 

Juristen helpen je bij contractuele conflicten en het verhalen van schade voor al jouw zakelijk gebruikte motorrijtuigen; zoals personenauto, bestelauto, vrachtauto, tractor, werkmaterieel, motor en bromfiets.

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor mkb?

De premie van je zakelijke rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de branche waarin je werkzaam bent en jouw jaarlijkse omzet.

Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking. Vanwege meerdere premiebepalende factoren is de getoonde premie indicatief en kan de daadwerkelijke premie hiervan afwijken.

Dekking

- Bedrijfsvoering
- Aankoop van goederen en diensten
- Verkoop van goederen en diensten
- Incasso
- Juridische preventiedienst
- Verkeer & voertuigen

Aantal werknemers5
Aantal auto's-
Omzet€ 250.000
Minimaal belang€ 250,-
Premie (per maand)€ 8,56 (incl. assurantie­belasting)
Premie (per maand, incl. Verkeer & voertuigen)n.v.t.
Dekking

- Bedrijfsvoering
- Aankoop van goederen en diensten
- Verkoop van goederen en diensten
- Incasso
- Juridische preventiedienst
- Verkeer & voertuigen

Aantal werknemers10
Aantal auto's5
Omzet€ 500.000
Minimaal belang€ 250,-
Premie (per maand)€ 19,80 (incl. assurantie­belasting)
Premie (per maand, incl. Verkeer & voertuigen)€ 34,37 (incl. assurantie­belasting)

Verschil tussen de bedrijfsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering

Documenten en voorwaarden

Ontdek de voordelen van onze zakelijke rechtsbijstandverzekering

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte juridische conflicten. Je hoeft niet meer zelf op zoek naar een rechtshulpverlener en je voorkomt het moeten betalen van hoge juridische kosten. 

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp staan voor je klaar. Zij helpen je met het oplossen van het conflict en nemen je het juridische werk uit handen. Zo kan jij je blijven concentreren op het ondernemen.

We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kun je 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Als een advocaat in een procedure wettelijk gezien niet verplicht is, maar je die wel wilt gebruiken, mag je zelf een advocaat of andere deskundige kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000. Dit bedrag kan je naar wens verhogen tot € 10.000 (met een eigen risico van € 500). Hiervoor betaal je maandelijks extra premie.

Sluit je meerdere schadeverzekeringen bij ons af? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je per afgesloten verzekering 1% korting op je totale premie. Daardoor kan jouw voordeel oplopen tot 10% korting.

Bescherm je onderneming tegen cybercriminaliteit

Dat doe je automatisch als je onze zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit. Jaarlijks krijgt zo'n 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden we je met deze verzekering 24/7 cyberhulp, zodat jij onbezorgd verder kan met online ondernemen.

Vermoed je dat je slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk. Dan kunnen we eventuele schade voorkomen of zoveel mogelijk beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over Cyberhulp voor ondernemers

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Vragen over de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Meld je zaak bij Univé Rechtshulp

Heb je juridische hulp nodig? En heb je al een zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé? Meld jouw zaak dan hier eenvoudig online.

Verzeker je onderneming van rechtsbijstand

En onderneem onbezorgd verder, ook als je onverwacht een juridisch conflict krijgt. 

Sluit je verzekering af

Blogs over de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Bekijk onze webinar over stikstof en Natura 2000

Voor 1 juli 2023 moeten alle provincies duidelijke plannen hebben voor de aanpak van stikstof. Dit kan grote impact hebben op agrariërs. In deze webinar vertelt Univé Rechtshulp wat je kan verwachten en waar je rekening mee moet houden.