

Werkmaterieelverzekering
Drie werkmaterieelverzekeringen voor zelfrijdend werkmaterieel
Met de werkmaterieelverzekering van Univé verzeker je je machines en werktuigen tegen een lage premie. De drie verzekeringen voor zelfrijdend werkmaterieel (van WA/Wettelijke aansprakelijkheid tot All Risk) kun je eenvoudig uitbreiden met een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor eigen gebrek of schade aan ondergrondse zaken.
Twee werkmaterieelverzekeringen voor niet-zelfrijdend werkmaterieel
Met de werkmaterieelverzekering verzeker je je machines en werktuigen voor een lage premie. De twee verzekeringen voor niet-zelfrijdend werkmaterieel breid je eenvoudig uit met een aanvullende dekking, bijvoorbeeld voor schade aan ondergrondse zaken of voor eigen gebrek.
Extra dekkingen voor je werkmaterieelverzekering
De werkmaterieelverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo stel je zelf de ideale verzekering samen voor je materieel.
Vragen? Neem contact met onze klantenservice
Bel onze klantenservice als je vragen hebt over de werkmaterieelverzekering. Of als je hulp nodig hebt bij het afsluiten. Onze adviseurs helpen je graag verder.
Waarom je werkmaterieel verzekeren bij Univé?
Goed om te weten over je werkmaterieel verzekeren
Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet een eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder valt dus ook werkmaterieel.
Is je werkmateriaal compleet verloren gegaan? Dan krijg je de vervangingswaarde vergoed. Dit is het bedrag waarvoor je een vergelijkbare machine kunt kopen. Bij de vaststelling hiervan letten we bijvoorbeeld op de leeftijd van de machine en het eventuele aantal draaiuren.
Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico
40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.
Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.
Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.
Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.
Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.
Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.
Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.