Ga naar inhoud

Werkmaterieelverzekering

Bescherm je heftruck, shovel en alles ertussenin met onze werkmateriaalverzekering, zodat je gerust kunt blijven werken.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Kies hoe jij je werkmaterieel wilt verzekeren

Met de werkmaterieelverzekering bescherm je jouw machines en werktuigen voor een betaalbare prijs. Je kunt de drie verzekeringsopties voor werkmaterieel gemakkelijk aanvullen met extra dekkingen, zoals voor eigen schade of schade aan ondergrondse zaken.

Extra dekkingen voor je werkmaterieelverzekering

De werkmaterieelverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo stel je zelf de ideale verzekering samen voor je materieel.

Waarom je werkmaterieel verzekeren bij Univé?

Goed om te weten over je werkmaterieel verzekeren

Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet een eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder valt dus ook werkmaterieel.

Wil je graag je shovel, zitmaaier of graafmachine verzekeren? Met de werkmaterieelverzekering kun je elk soort apparatuur verzekeren, of het nu zelfrijdend is of niet. 

Is je werkmateriaal compleet verloren gegaan? Dan krijg je de vervangingswaarde vergoed. Dit is het bedrag waarvoor je een vergelijkbare machine kunt kopen. Bij de vaststelling hiervan letten we bijvoorbeeld op de leeftijd van de machine en het eventuele aantal draaiuren.

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen over de werkmaterieelverzekering

Vragen? Neem contact met onze klantenservice

Bel onze klantenservice als je vragen hebt over de werkmaterieelverzekering. Of als je hulp nodig hebt bij het afsluiten. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Voorwaarden en documenten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Angelique Schuurman, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Tomas van Goor.

Service & contact

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor onze werkmaterieelverzekering