Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Opruimingskosten­verzekering

Het afbreken en opruimen van beschadigde delen of resten van een bedrijfspand verzekerd.

Opruimingskosten verzekerd

Als een brand of storm uw bedrijfsgebouw beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee bent u er vaak niet. Want beschadigde delen moet u bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzekert u met de opruimingskostenverzekering van Univé. 

Wilt u een opruimingskostenverzekering afsluiten, neem dan contact op met een Univé-adviseur bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Opruimingskosten van restanten van omliggende gebouwen

Met de opruimingskostenverzekering bent u ook verzekerd voor de kosten van het opruimen van restanten van omliggende gebouwen en roerende zaken. Deze kunnen niet uw eigendom zijn, maar wel op uw perceel of landerijen terecht komen. Bijvoorbeeld wanneer de zonnepanelen op het dak van uw buren door een brand uit elkaar spatten en de restdelen hiervan op uw perceel terecht komen.

Het opruimen van deze restdelen is dan verzekerd op uw opruimingskostenverzekering als de schade niet onder een andere verzekering valt. 

Andere verzekeringen

Een opruimingskostenverzekering is een aanvulling op een:

Gebouwenverzekering

Meer informatie

Roerende zakenverzekering

Meer informatie

Waarom onze opruimingskostenverzekering?

U bent verzekerd voor:

Afbreken en afvoeren van een beschadigd bedrijfspand

Verwijderen en afvoeren van beschadigde asbestplaten

Het opruimen van (delen van) zonnepanelen na schade

Opruimen van restdelen veroorzaakt door brand of storm bij u in de buurt

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Documenten en voorwaarden bij de opruimingskostenverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de opruimingskostenverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.

Heeft u al een opruimingskostenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaart opruimingskostenverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de opruimingskostenverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de opruimingskostenverzekering.

Opruimingskosten zijn de kosten om (delen van) een verzekerd gebouw of verzekerde zaak af te breken, weg te ruimen en/of daarna af te voeren, te storten en te vernietigen. 

Bij een brand/stormdekking zijn de opruimingskosten niet meeverzekerd. Bij een uitgebreide gevarendekking wel. Op uw polis ziet u het verzekerd bedrag. Heeft u geen dekking voor opruimingskosten of vindt u het bedrag te laag? Dan kunt u met de opruimingskostenverzekering een aanvullend bedrag verzekeren. 

U kunt kiezen uit vier bedragen. Het verzekerd bedrag geldt één keer per gebeurtenis. Heeft u door één gebeurtenis schade aan meerdere gebouwen en moeten deze zaken opgeruimd worden? Dan keren wij maximaal één keer het verzekerd bedrag uit. Houdt u hiermee rekening bij het bepalen van de hoogte van het verzekerd bedrag.

Let op: houdt bij het bepalen van het verzekerd bedrag ook rekening met de waarde van eventuele zonnepanelen.

Bekijk hier de voorwaarden van de opruimingsverzekering.

Saneringskosten (om een verontreiniging ongedaan te maken) zijn niet verzekerd. Wilt u saneringskosten verzekeren? Informeer dan naar de mogelijkheden van een Milieuschadeverzekering.

De opruimingskosten worden vergoed als er dekking is op de gebouwen- en/of roerende zakenverzekering.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak foto’s van de schade, als u die mogelijkheid heeft.
 • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Bewaar nota’s van reparaties, offertes enz. goed.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Schade melden Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur