Ga naar inhoud

Opruimingskosten­verzekering

Het afbreken en opruimen van beschadigde delen of resten van een bedrijfspand verzekerd.

Opruimingskosten­verzekering

Het afbreken en opruimen van beschadigde delen of resten van een bedrijfspand verzekerd.

Opruimingskosten verzekerd

Als een brand of storm je bedrijfsgebouw beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee ben je er vaak niet. Want beschadigde delen moet je bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé. 

Wil je een opruimingskostenverzekering afsluiten, neem dan contact op met een Univé-adviseur bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Waarom onze opruimingskostenverzekering?

Je bent verzekerd voor:

  • Afbreken en afvoeren van een beschadigd bedrijfspand
  • Verwijderen en afvoeren van beschadigde asbestplaten
  • Het opruimen van (delen van) zonnepanelen na schade
  • Opruimen van restdelen veroorzaakt door brand of storm bij jou in de buurt

Andere verzekeringen

Een opruimingskostenverzekering is een aanvulling op een:

Opruimingskosten van restanten van omliggende gebouwen

Met de opruimingskostenverzekering ben je ook verzekerd voor de kosten van het opruimen van restanten van omliggende gebouwen en roerende zaken. Deze kunnen niet jouw eigendom zijn, maar wel op jouw perceel of landerijen terecht komen. Bijvoorbeeld wanneer de zonnepanelen op het dak van je buren door een brand uit elkaar spatten en de restdelen hiervan op jouw perceel terecht komen.

Het opruimen van deze restdelen is dan verzekerd op je opruimingskostenverzekering als de schade niet onder een andere verzekering valt. 

Afspraak maken met een adviseur? Met meer dan 100 Univé-winkels is er altijd een bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de opruimingskostenverzekering.

Documenten en voorwaarden

Schade melden & contact

Opruimingskostenverzekering afsluiten?

Wil je een Univé opruimingskostenverzekering afsluiten?

Maak een afspraak met jouw adviseur. Er is altijd een Univé-winkel in de buurt.

Maak een afspraak