Ga naar inhoud

Cyberhulp voor Ondernemers

Standaard 24/7 cyberhulp bij uw schadeverzekeringen.

Voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade

 Jaarlijks krijgt 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp.

Met onze standaarddekking kunt u 24/7 rekenen op hulp bij cybercrime. En heeft u een roerende zaken verzekering en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan krijgt u bij schade ook een vergoeding tot € 10.000, € 30.000 of € 50.000. 

Vergoeding bij schade door cybercriminaliteit

Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en roerende zakenverzekering
bent u standaard verzekerd voor € 10.000 per jaar. Met een uitgebreidere dekking is schade tot € 30.000 of zelfs tot € 50.000 verzekerd.

Bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bent u verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen. Bijvoorbeeld: 

  • Uw computer is gehackt, waardoor er een virus is verstuurd naar uw contacten
  • Uw telefoon is gehackt, waardoor er persoonlijke gegevens van uw klanten in verkeerde handen komen 

Meer informatie over de AVB

Roerende zakenverzekering

Met de roerende zakenverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen spullen. Bijvoorbeeld:

  • U heeft een virus op uw computer. Wij vergoeden de kosten voor het verwijderen ervan.
  • U bent gehackt en bent hierdoor gegevens kwijt. Wij vergoeden de kosten voor het herstellen van de gegevens op uw computer.
  • Uw apparaat is door cybercriminaliteit niet meer bruikbaar. Wij vergoeden de kosten om het apparaat te vervangen.

Meer over roerende zakenverzekering

Verdachte website? Check het met ScamCheck

Twijfelt u over de betrouwbaarheid van een webshop of een linkje in een e-mail? Via de online tool Scamcheck kunt u direct checken of een website misschien onveilig is. 

ScamCheck is te benaderen via veiliginternetten.nl. U plakt een link in de zoekbalk van ScamCheck en u ziet direct of een website betrouwbaar en veilig is. Handig voor u als ondernemer: controleer ook uw eigen website. Zo zien bezoekers dat uw website veilig is.

De tool maakt gebruik van input van o.a. Thuiswinkel.org, Kamer van Koophandel en internationale partijen als Trustpilot en Scamadviser.

Doe de ScamCheck

Heeft u een vermoeden van cybercrime?

Heeft u het vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de Univé Cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Bel de Cyberhelpdesk

Met welke soorten Cybercrime kan ik te maken krijgen?

Criminelen weten vaak op veel verschillende manieren toegang te krijgen tot uw zakelijke en persoonlijke gegevens of apparaten. Onderstaand vind u een overzicht van de meest voorkomende vormen van cybercrime.

Veelgestelde vragen

Meer lezen over cybercrime

Documenten en voorwaarden bij de Univé Cyberhulp

Hieronder vindt u meer informatie over de voorwaarden van de Univé Cyberhulp.