Cyberhulp voor Ondernemers

Jaarlijks krijgt 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp.

Voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade

Met onze standaarddekking kunt u 24/7 rekenen op hulp bij cybercrime. En heeft u een roerende zakenverzekering en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dan krijgt u bij schade ook een vergoeding tot € 10.000 ,-

Cybercrime voorkomen

De snelle toename in technologie zorgt ook voor een opmars in cybercrime. Gelukkig is dit in veel gevallen te voorkomen. Onze experts geven u praktische tips voor een optimale beveiliging van uw zakelijke systemen.

 • Inzicht in veel voorkomende manieren van cybercrime
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken

Cyberhelpdesk

Onze experts helpen u graag bij vragen over cybercrime: twijfelt u over de betrouwbaarheid van een e-mail, of is uw computer gehackt? U kunt 24/7 gratis bellen naar de Univé Cyberhelpdesk

 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Ondersteuning op afstand door experts
 • Meteen hulp en advies

Vergoeding bij cyberschade

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. In dat geval bent u goed verzekerd en ontvangt u een vergoeding voor de geleden schade door het cyberincident.

 • Gemakkelijk online schade melden
 • Tot € 10.000,- vergoeding per jaar

Vergoeding bij schade door cybercriminaliteit

Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en roerende zakenverzekering krijgt u een vergoeding tot € 10.000 bij schade door cybercriminaliteit.

Bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bent u verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen. Bijvoorbeeld: 

 • Uw computer is gehackt, waardoor er een virus is verstuurd naar uw contacten
 • Uw telefoon is gehackt, waardoor er persoonlijke gegevens van uw klanten in verkeerde handen komen 

Meer over aansprakelijkheidsverzekering

Roerende zakenverzekering

Met de roerende zakenverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen spullen. Bijvoorbeeld:

 • U heeft een virus op uw computer. Wij vergoeden de kosten voor het verwijderen ervan
 • U bent gehackt en bent hierdoor gegevens kwijt. Wij vergoeden de kosten voor het herstellen van de gegevens op uw computer
 • Uw apparaat is door cybercriminaliteit niet meer bruikbaar. Wij vergoeden de kosten om het apparaat te vervangen

Meer over roerende zakenverzekering

Heeft u een vermoeden van cybercrime?

Heeft u het vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebruide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Bel de Cyberhelpdesk

Met welke soorten Cybercrime kan ik te maken krijgen?

Criminelen weten vaak op veel verschillende manieren toegang te krijgen tot uw zakelijke en persoonlijke gegevens of apparaten. Onderstaand vind u een overzicht van de meest voorkomende vormen van cybercrime.

Phishing

Met phishing wordt het per e-mail vissen naar uw persoonlijke gegevens bedoeld. In deze e-mails lokken cybercriminelen u naar een op het oog betrouwbare website. U wordt gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te vullen of zelfs een rekening te betalen.

Meer over phishing

Ransomware

Met ransomware wordt er een virus op uw computer geïnstalleerd. Vervolgens wordt uw harde schijf met gevoelige gegevens geblokkeerd. Deze zogenoemde gijzelsoftware geeft aan dat u moet betalen om de bestanden terug te krijgen. Doe dit nooit!

Meer over ransomware

Malware

Malware is de verzamelnaam voor alle kwaadaardige software die wordt gebruikt om uw computer te vertragen of te hacken. Cybercriminelen gebruiken vaak verouderde software om computers te besmetten. Ook onbetrouwbare websites zijn een bron van malware.

Meer over malware

Computervirus

Een computervirus (kortweg virus) is een specifieke vorm van malware. Een virus is bedoeld om andere netwerken of apparaten te infecteren. Kenmerk van een virus is dat uw apparaat zeer traag wordt of niet meer werkt.

Meer over virussen

Botnet

Een botnet is een netwerk van computers die zelfstandig grote hoeveelheden spam produceren en versturen via internet. Cybercriminelen infecteren duizenden computers met schadelijke software om deze vervolgens op afstand te besturen.

Meer over botnets

Hacken

Met hacken probeert een cybercrimineel toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens zonder uw toestemming. Dit kan bijvoorbeeld door in te breken op een wifi-netwerk of door uw wachtwoord te kraken.

Meer over hacken

Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen

Meer over cyberhulp

Blog Vrije-tijd
Zo herken je een onbetrouwbare webshop: 3 tips

De kans dat je tijdens het online shoppen een nepwebwinkel tegenkomt, is best groot. Maar liefst 1 op de 5 Nederlandse webwinkels is onbetrouwbaar. Shop voorzichtig en zorg dat je niet wordt opgelicht met deze tips.

boer in de stal met een tablet
Blog Ondernemen
Wat als cybercriminelen je melkrobot saboteren?

Bij cybercriminaliteit denken mensen vaak aan hightech spionage of ingewikkelde inbraken in computersystemen. Maar in veel gevallen van cybercriminaliteit gaat het om inbraak door gebruik te maken van kleine kwetsbaarheden. Dat kan ook in de agrarische sector gebeuren.

Blog Wonen
Op zoek naar een woning? Pas op voor internetcriminelen!

Dat de woningmarkt al tijden oververhit is, weten we allemaal. Ook internetcriminelen weten dat veel mensen wanhopig op zoek zijn naar een woning. Zij maken hier misbruik van door online nephuurwoningen aan te bieden en de inschrijfbetalingen te innen zonder tegenprestatie.

(Vermoeden van) cybercrime?

Bel dan direct de Univé Helpdesk via 0592 74 22 22. Onze experts zijn 24/7 gratis bereikbaar. Zij helpen u zoveel mogelijk de schade te beperken en te herstellen.

Bel direct met onze helpdesk 

Direct hulp nodig?

Bent u slachtoffer geworden van cybercriminaliteit? Doe dan aangifte bij de politie via 0900-8844. Let op: zet uw computer, tablet of smartphone niet uit. Hiermee wist u namelijk belangrijke digitale sporen.