Ga naar inhoud

Milieuschadeverzekering (MSV)

Beschermt je tegen financiële risico’s van milieuschade.

Maak een afspraak

Standaarddekking van de milieuschadeverzekering (MSV)

In welke sector je ook onderneemt, je krijgt altijd in meer of mindere mate te maken met milieuvoorschriften en milieurisico’s. Daarom is een goede milieuschadeverzekering belangrijk.

De milieuschadeverzekering van Univé verzekert je tegen de financiële risico’s van milieuschade, zoals oppervlaktewater- of bodemverontreiniging. Bijvoorbeeld door het gebruik van schoonmaakmiddelen, verontreinigd bluswater of het vrijkomen van asbest door brand of storm. Ook wanneer er door een brand restdelen van zonnepanelen op jouw terrein terecht zijn gekomen, ben jeverzekerd tegen de kosten voor het opruimen hiervan.

Wij helpen je bij schade en voeren de gesprekken met andere partijen voor jou. Bovendien is het met de MSV van Univé mogelijk om zowel je eigen locatie als werklocaties te verzekeren.

Waarom onze milieuschadeverzekering?

  • Verzekerd tegen verontreiniging door zonnepanelen
  • Ruime dekking, aansprakelijkheid speelt geen rol
  • Schade snel en vakkundig afgehandeld
  • Tot 10% pakketkorting

Goed om te weten

De dekking ‘eigen locatie’ verzekert ook de schade die anderen oplopen als deze schade het gevolg is van een verontreiniging ontstaan op je eigen locatie. De dekking ‘eigen locatie’ verzekert ook de milieuschade aan je locatie die is veroorzaakt van buiten je eigen locatie. Zo is bijvoorbeeld ook een bodemverontreiniging op jouw locatie door een grote uitslaande brand bij een van je buren verzekerd.

De milieuschadeverzekering vergoedt:

  • kosten van de sanering en eventuele daardoor opgelopen bedrijfsschade
  • kosten om meer schade te voorkomen of te beperken
  • herstel van beschadiging van bestrating en beplanting, veroorzaakt door de sanering
  • herstel of vervanging van ondergrondse pijpen, leidingen en kabels die door de verontreiniging beschadigd zijn
  • herstel van schade die nodig is voor de sanering (inclusief kosten van afbraak en herbouw van gebouwen).

Documenten en voorwaarden

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de milieuschadeverzekering

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Schade melden & contact

Milieuschadeverzekering afsluiten?

Wil je een Univé milieuschadeverzekering afsluiten?

Maak een afspraak met jouw adviseur. Er is altijd een Univé-winkel in de buurt.

Maak een afspraak