Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Milieuschadeverzekering (MSV)

Beschermt u tegen financiële risico’s van milieuschade.

Maak een afspraak

Standaarddekking van de milieuschadeverzekering (MSV)

In welke sector u ook onderneemt, u krijgt altijd in meer of mindere mate te maken met milieuvoorschriften en milieurisico’s. Daarom is een goede milieuschadeverzekering belangrijk.

De milieuschadeverzekering van Univé verzekert u tegen de financiële risico’s van milieuschade, zoals oppervlaktewater- of bodemverontreiniging. Bijvoorbeeld door het gebruik van schoonmaakmiddelen, verontreinigd bluswater of het vrijkomen van asbest door brand of storm. Ook wanneer er door een brand restdelen van zonnepanelen op uw terrein terecht zijn gekomen, bent u verzekerd tegen de kosten voor het opruimen hiervan.

Wij helpen u bij schade en voeren de gesprekken met andere partijen voor u. Bovendien is het met de MSV van Univé mogelijk om zowel uw eigen locatie als werklocaties te verzekeren.

Eigen locatie

 • Dekt de financiële gevolgen van milieuschade op of aan uw eigen bedrijfslocatie(s) en aangrenzende terreinen.
 • Bij schade aan aangrenzende terreinen is het belangrijk dat de verontreiniging op uw eigen terrein is ontstaan.
 • Omdat het niet nodig is om aansprakelijkheid aan te tonen, kunnen we verontreiniging snel en effectief aanpakken.

Maak een afspraak

Werklocatie

 • Dekking voor bedrijven die hun werkzaamheden niet primair op de eigen locatie, maar geheel of gedeeltelijk bij derden uitoefenen. Denk aan: installatiebedrijven, loonwerkers, hoveniers, agrarische dienstverleners en aannemers.
 • Verzekert de financiële gevolgen van milieuschade aan de locatie van uw klanten als deze het gevolg is van uw werkzaamheden.

Maak een afspraak

Wat is verzekerd met een milieuschadeverzekering?

Loopt u op uw eigen locatie(s) een milieuverontreiniging aan grond, oppervlaktewater en/of grondwater op? Of veroorzaakt u zo’n verontreiniging bij een ander? Met de milieuschadeverzekering bent u verzekerd voor de kosten voor het ongedaan maken/saneren van deze verontreiniging. Afhankelijk van uw werkzaamheden kunt u uw eigen locatie(s) dan wel uw werklocaties verzekeren.

Waarom onze milieuschadeverzekering?

Schade snel en vakkundig afgehandeld

Ruime dekking, aansprakelijkheid speelt geen rol

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Verzekerd tegen verontreiniging door zonnepanelen

Dekking buiten uw eigen locatie

De dekking ‘eigen locatie’ verzekert ook de schade die anderen oplopen als deze schade het gevolg is van een verontreiniging ontstaan op uw eigen locatie. De dekking ‘eigen locatie’ verzekert ook de milieuschade aan uw locatie die is veroorzaakt van buiten uw eigen locatie. Zo is bijvoorbeeld ook een bodemverontreiniging op uw locatie door een grote uitslaande brand bij een van uw buren verzekerd.

Wat vergoedt een milieuschadeverzekering?

De milieuschadeverzekering vergoedt:

 • kosten van de sanering en eventuele daardoor opgelopen bedrijfsschade
 • kosten om meer schade te voorkomen of te beperken
 • herstel van beschadiging van bestrating en beplanting, veroorzaakt door de sanering
 • herstel of vervanging van ondergrondse pijpen, leidingen en kabels die door de verontreiniging beschadigd zijn
 • herstel van schade die nodig is voor de sanering (inclusief kosten van afbraak en herbouw van gebouwen).

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Probeer de schade te beperken.
Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
Noteer gegevens van eventuele getuigen.
Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Schade melden Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Verzekeringskaart milieuschadeverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de milieuschadeverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de milieuschadeverzekering

De dekking ‘eigen locatie’ verzekert ook de schade die anderen oplopen als deze schade het gevolg is van een verontreiniging ontstaan op uw eigen locatie.

De dekking ‘eigen locatie’ verzekert ook de milieuschade aan uw locatie die is veroorzaakt van buiten uw eigen locatie. Zo is bijvoorbeeld ook een bodemverontreiniging op uw locatie door een grote uitslaande brand bij een van uw buren verzekerd.

De gevolgschade inclusief het herstellen daarvan zijn meeverzekerd. Alle gevolgschade die komt door een sanering is meeverzekerd. Ook de eventueel daardoor ontstane bedrijfsschade.

Met de milieuschadeverzekering van Unive bent u verzekerd tegen verontreiniging door zonnepanelen. Dit geldt voor verontreiniging door eigen zonnepanelen en de panelen van iemand anders. Bijvoorbeeld door een brand bij u in de buurt.

Uw eigen risico is afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Bent u werkzaam in de detailhandel, dan is het eigen risico € 100,-. Voor agrariërs, ZZP’ers en het MKB is het eigen risico € 250,-. Heeft u een vereniging, dan geldt voor u geen eigen risico.

Alle veelgestelde vragen

Documenten en voorwaarden bij de milieuschadeverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de milieuschadeverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een milieuschadeverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.